Close

Detaliul prin care David Popovici a impresionat la întâlnirea cu premierul Nicolae Ciucă: „E un lucru rar!”

De Valentin Pîrcălabu
Publicat: 30 iunie 2022, 22:24

Gică Popescu, marcat de întâlnirea cu David Popovici. Cei doi s-au întâlnit la Guvernul României, în cadrul întâlnirii pe care David Popovici a avut-o şi cu premierul Nicolae Ciucă.

Reclamă
David Popovici, alături de premierul Nicolae Ciucă, la Palatul Victoria

David Popovici, alături de premierul Nicolae Ciucă, la Palatul Victoria / Guvernul României

David Popovici nu a impresionat la întâlnirea cu Nicolae Ciucă şi Gică Popescu doar prin faptul că era dublu campion mondial. Popovici a lăsat o impresie deosebită şi prin educaţia sa.

Reclamă

Gică Popescu, marcat de întâlnirea cu David Popovici

Ar trebui să-l întrebi pe el cum i s-a părut întâlnirea cu mine. Da, e un performer, un sportiv care a făcut lucruri extraordinare, a câștigat două medalii de aur și la două probe diferite. Ne bucurăm că este român, că este un copil cuminte, așezat.

Pe lângă performanțele care nu mă emoționează așa de mult, fiind obișnuit cu performanțele din perioada de jucător, o să rămân cu educația pe care a primit-o de la părinți. O educație care l-a format ca om.

David este un copil mult peste medie, inteligent, cu proiecte în afara sportului, lucru rar întâlnit la vârsta lui”, a spus Gică Popescu la digisport.ro.

Ce i-a cerut David Popovici lui Nicolae Ciucă: „Astea au fost cuvintele lui!”. Marea rugăminte a campionului

David Popovici a avut o întâlnire specială cu Nicolae Ciucă, la Palatul Victoria, acolo unde a participat şi Gică Popescu. Noul campion al României a avut o mare rugăminte pentru premier, legată de viitorul sportului românesc. „Regele natației” l-a impresionat total pe Ciucă, iar acesta i-a promis că va încerca să-i îndeaplinească dorința.

Reclamă

David Popovici a devenit dublu campion mondial în natație. Sportivul de 17 ani a câștigat aurul la probele de 200 metri liber și 100 metri liber la Campionatele Mondiale de la Budapesta.

La revenirea în România, Popovici a fost invitat la Palatul Victoria. Înotătorul român a avut o discuție interesantă cu Nicolae Ciucă, pe care premierul a făcut publică:

„Mi-a cerut să asigurăm tinerei generaţii condiţiile necesare să poată să facă sport. Argumentele – am să repet cuvintele lui: ‘Atunci când facem sport, avem atât un corp sănătos, cât mai ales o minte sănătoasă. Ne învaţă să gândim, să ne planificăm’. Şi eu i-am spus că, dincolo de acestea, orice sportiv care face performanţă are un angajament faţă de sine şi un nivel de ambiţie care, uneori, ne lipseşte.

Ca atare, cred că suntem datori să facem ceea ce trebuie să facem pentru tânăra generaţie în ceea ce priveşte atât asigurarea administrativă, cât şi partea aceasta de impulsionare şi de modele cât mai multe, astfel încât tânăra generaţie să aibă ce se urmeze”, a spus Nicolae Ciucă, în cadrul conferinței de presă.

Promisiunea premierului Nicolae Ciucă pentru David Popovici

Nicolae Ciucă s-a declarat „emoționat” și „onorat” să-l întâlnească pe noul campion al României. Premierul i-a promis lui David Popovici că va face tot ce este posibil pentru a asigura noii generații toate condițiile pentru a face performanță în sport:

„A fost o întâlnire cât se poate de emoţionantă şi onorantă pentru mine, pentru că am avut ocazia să îl felicit nemijlocit, la sediul Guvernului, şi să îi mulţumesc pentru toate eforturile făcute, atât de el, cât şi de familie, cât şi echipa de antrenori.

Am discutat cu David foarte multe chestiuni legate de sportul românesc şi mi-a prezentat în detaliu cum a ajuns la această performanţă. Ceea ce mi-a cerut şi i-am promis a fost ca la nivelul Guvernului să aibă loc acel efort şi acel angajament prin care cât mai curând să putem să avem Strategia sportului, o nouă lege a sportului”, a spus premierul României.

Reclamă
Citește și:

EMISIUNI

Dan Petrescu, la AS.ro LIVE

Ultimele știri
9
aug.
23:10
Atanas Trică, reacţie savuroasă după ce a debutat la CSA Steaua împotriva tatălui său: „Mă întreba cum stau la cornere. Nu am dat din casă!”
9
aug.
22:34
Eugen Trică, după ce fiul său a debutat la CSA Steaua împotriva sa: „Mi-a fost frică atunci când a intrat! Mă gândeam: ‘Mă, tocmai mie să îmi dea gol?!'”
9
aug.
22:30
Fostul rapidist Ovidiu Herea, replică pentru ultrașii CSA Steaua: „Înjurăturile lor m-au motivat!”
9
aug.
22:10
Scandal în Ghencea! Un fan a sărit în teren pentru a se duce la fostul rapidist Ovidiu Herea
9
aug.
21:50
CSA Steaua – Metaloglobus 1-1. Start fals pentru echipa lui Daniel Oprița în noul sezon. Chipirliu a ratat un penalty în prelungiri
9
aug.
21:37
Mesajul transmis de Laszlo Balint după ce a fost demis de la Universitatea Craiova: „Dacă eșuezi, să nu renunți niciodată!”
9
aug.
21:28
Gigi Becali a anunţat când revine pe stadion: „Eu nu vin decât atunci! Fără nicio emoţie, la spectacol!”
9
aug.
20:52
FotoUmilința suferită de nepotul lui Gigi Becali și soția lui însărcinată: „Suntem ultima nație din Europa!”
9
aug.
20:32
FotoUltraşii CSA Steaua, revoltă în Ghencea la meciul cu Metaloglobus: „Demisia!” Gestul extrem al fanilor
9
aug.
20:08
FotoPrimele imagini cu Mirel Rădoi la antrenamentul Universităţii Craiova
Pe același subiect
David Popovici a plecat la Roma
Înot • 9 aug., 10:24
David Popovici a anunţat ce obiective are pentru Campionatul European de la Roma: „Aşteptările sunt mai ridicate”
Ion Ţiriac, în timpul unui eveniment
Diverse • 9 aug., 9:16
Ion Ţiriac nu uită de marea sa dragoste! Ce a putut să facă miliardarul român
Diverse • 7 aug., 9:09
FOTO
Fiica lui Gică Popescu, pusă la punct chiar de tatăl său! Dialog incredibil cu tânăra care este de o frumuseţe răpitoare
Close