Închide meniul

„Dumnezeu a fost de partea mea!” A învins leucemia, iar acum s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

Publicat: 19 martie 2024, 17:47

Reclamă
„Dumnezeu a fost de partea mea! A învins leucemia, iar acum s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

Înotătoarea japoneză Rikako Ikee s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce a câştigat "lupta" cu leucemia

Profimedia

Înotătoarea japoneză Rikako Ikee s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce a câştigat „lupta” cu leucemia. Aceasta va fi a treia participarea la o Olimpiadă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Înotătoarea japoneză Rikako Ikee, care a învins leucemia înainte de a concura la Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo, şi-a asigurat un loc şi la JO 2024 de la Paris, a treia sa participare la Olimpiadă, ea fiind pe locul 2 în finala probei de 100 de metri fluture la selecţia japoneză, scrie EFE.

Înotătoarea japoneză Rikako Ikee s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce a câştigat „lupta” cu leucemia

Ikee a înregistrat un timp de 57 sec 30/100, sub timpul de calificare de 57 sec 34/100, deci biletul său este garantat. „În cele din urmă, cred că braţele mele lungi au fost cele care au câştigat„, a spus zâmbitoare Ikee după competiţia de la Tokyo Aquatics Centre. „Dumnezeu a fost de partea mea„, a adăugat ea, scrie agerpres.ro.

Ikee, în vârstă de 23 de ani, a fost departe de sport timp de 19 luni pentru a trata leucemia cu care a fost diagnosticată în februarie 2019, după care a înotat în trei probe de ştafetă la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021.

Până când a fost diagnosticată cu leucemie, Ikee a cucerit şase medalii de aur la Jocurile Asiatice din 2018 din Indonezia. În cariera ei, care a început la vârsta de 15 ani, ea mai câştigase anterior două medalii de aur la Campionatele Mondiale de juniori din Singapore, la 50 şi 100 de metri fluture.

Reclamă

Primul loc la 100 m fluture i-a revenit lui Hirai Mizuki, în vârstă de 17 ani, care şi-a asigurat şi prezenţa la Paris, în timp ce al treilea loc i-a revenit lui Matsumoto Shiho, care a fost doar cu o sutime în spatele lui Ikee şi va rata evenimentul olimpic.

Ikee va înota şi la 50 şi 100 m liber în turneul selecţiei japoneze.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:25 Anghel Iordănescu împlinește 74 de ani. Mesaj plin de emoție primit de la Edi Iordănescu: „Tată și cel mai bun prieten!” 9:17 „Nu mai vorbiți că sunt dinamovist” Mircea Rednic a răbufnit după a primit o întrebare legată de Dinamo! 8:53 Reacția presei din Ungaria după scandalul xenofob de la Farul – Sepsi 1-4! Ce s-a scris despre scandări 8:42 Florin Manea, anunț ferm despre viitorul lui Radu Drăgușin: „Dacă va fi în continuare rezervă, nu va rămâne la Tottenham!” 8:21 „M-am simțit teribil!” Max Verstappen a avut probleme în calificările cursei de sprint a Marelui Premiu de la Miami! 8:14 Primul transfer de titlu pe care îl face Dan Petrescu la CFR Cluj! Atacantul a refuzat-o pe FCSB și este într-o formă de senzație 0:15 VIDEOMax Verstappen, pole position în cursa de sprint a Marelui Premiu de la Miami (Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY, de la ora 19:00) 3
mai
23:57
Mihai Stoica a anunţat o schimbare majoră la FCSB: „Poate chiar se va ajunge să se voteze!”
3
mai
22:55
„Penibil!” Oficialii de la Sepsi au ieșit la atac după 4-1 cu Farul! Mesaj dur despre scandările xenofobe
3
mai
22:45
„Nu le-am dat nicio șansă” Reacții categotice din tabăra lui Sepsi după 4-1 cu Farul! Ce s-a spus despre performanța de la Ovidiu
Vezi toate știrile
Citește și