Închide meniul
Foto

Eduard Novak l-a așteptat pe aeroport pe David Popovici și i-a făcut o promisiune solemnă: „Mă voi ocupa personal!”

Iulian Focșăneanu Publicat: 19 august 2022, 11:52 / Actualizat: 19 august 2022, 13:49

Reclamă
Eduard Novak l-a așteptat pe aeroport pe David Popovici și i-a făcut o promisiune solemnă: „Mă voi ocupa personal!”

Eduard Novak l-a așteptat pe aeroport pe David Popovici și i-a făcut o promisiune solemnă

Eduard Novak, alături de David Popovici și Camelia Potec / Facebook Eduard Novak

David Popovici s-a întors în țară după performanțele uriașe obținute la Campionatele Europene de Natație de la Roma. Înotătorul de 17 ani a cucerit medalia de aur atât în proba de 100 de metri liber, cât și în cea de 200 de metri liber. Eduard Novak l-a așteptat la aeroport pe Popovici și i-a făcut o promisiune solemnă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ministru Sportului a fost însoțit de Camelia Potec și a dezvăluit că a purtat o discuție cu David Popovici. I-a promis că se va ocupa personal de reabilitarea bazinului preferat al campionului nostru.

Eduard Novak l-a așteptat pe aeroport pe David Popovici și i-a făcut o promisiune solemnă

A revenit în țară dublul nostru campion european și recordmen mondial, desemnat cel mai bun sportiv în probele masculine în urma evoluțiilor de excepție de la Europenele de la Roma.

L-am așteptat într-un cadru restrâns, cu doamna președinte a Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, Camelia Potec. Dincolo de felicitări, am folosit acest prilej pentru a discuta despre dezvoltarea înotului și i-am promis lui David că mă voi ocupa personal de reabilitarea bazinului „Lia Manoliu”.

Este bazinul lui preferat și cred că atât el, cât și cei pe care i-a inspirat să îi calce pe urme, merită să aibă un bazin performant, unde să fie asigurate toate condițiile de antrenament și pregătire„, a transmis Eduard Novak pe contul său de Facebook.

Reclamă

David Popovici a devenit cel mai rapid înotător din istorie în proba de 100 de metri liber. Acesta a stabilit un nou record în finala de la Campionatul European de la Roma. Ulterior, la 200 metri liber, David a bifat al treilea timp din istorie – 1:42:96 secunde.

David Popovici nu a avut avea parte de festivitate oficială la revenirea în România

David Popovici s-a calificat și în finala de la 400 metri liber, dar s-a retras înaintea cursei pe motivul oboselii acumulate și al programului extrem de solicitant.

David Popovici s-a întors în țară, însă nu a avut parte de vreo festivitate oficială la aeroportul Otopeni. Motivul a fost dezvăluit de Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație.

Reclamă 4 / 0/3

Decizia anulării ceremoniei a fost luată de anturajul lui David. Atât familia, cât și antrenorul său, Adrian Rădulescu, au ajuns la concluzia că este mai bine ca noul „rege” al natației să „sară” peste festivitatea de la aeroport și să se odihnească înaintea următoarei competiții: Campionatele Mondiale de juniori, de la Lima (Peru).

Faptul că nu va fi o primire oficială publică e dorința părinților și a antrenorului Adrian Rădulescu. Ei au vrut să sărim peste conferința de presă și primirea oficială.

David e foarte obosit și urmează o perioadă grea. Peste câteva zile va răspunde unor întrebări, cu echipa Federației, la un antrenament”, a spus Camelia Potec, pentru Digisport.

Câți bani va primi David Popovici

Suma pe care o primeşte David Popovici de la MTS pentru cele două medalii de aur de la Campionatele Europene de Nataţie este una importantă.

Astfel, după evoluţiile de pe altă planetă de la Foro Italico, David Popovici va încasa câte 37.000 de lei pentru fiecare din cele două medalii, ceea ce duce la un total de 74.000 de lei, adică puţin peste 15.000 de euro.

Campionul nostru de 17 ani a primit o sumă mult mai mare după cele două medalii de aur obţinute la Campionatele Mondiale de la Budapesta, acolo unde a fost campion la 100 şi 200 metri liber. Atunci, Nicolae Ciuca a luat decizia să îl recompenseze pe David cu un milion de lei (200.000 de euro) din fondul de rezerva al Guvernului.

Pe de altă parte, guvernul a atunci premierea lui David Popovici de către CS Dinamo cu suma de 500.000 de lei. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat că această sumă se adaugă la cea 1.000.000 de lei oferită de Executiv, prin intermediul Ministerului Sportului.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
1
mai
23:40
Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă
1
mai
23:31
FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma
1
mai
23:12
Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva”
1
mai
23:02
VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris
1
mai
22:36
Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi”
1
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
1
mai
22:04
Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile”
1
mai
21:48
Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului
1
mai
21:29
Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A!
Vezi toate știrile
Citește și