Închide meniul

David Popovici nu va avea parte de festivitate oficială la revenirea în România, după ce a scris istorie la Roma! Care este motivul

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 17 august 2022, 18:55

David Popovici nu va avea parte de festivitate oficială la revenirea în România, după ce a scris istorie la Roma! Care este motivul

David Popovici a uimit o lume întreagă

David Popovici, la Mondialul de la Budapesta / Profimedia Images

David Popovici nu va avea parte de festivitate oficială la revenirea în România, după ce a scris o nouă filă de istorie la Campionatele Europene de natație de la Roma. Sportivul nostru, în vârstă de 17 ani, a cucerit aurul la probele de 100 și 200 de metri liber.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David s-a calificat și în finala de la 400 metri liber, dar s-a retras înaintea cursei pe motivul oboselii acumulate și al programului extrem de solicitant.

David Popovici nu va avea parte de festivitate oficială la revenirea în România

David Popovici se va întoarce joi în țară, însă nu va avea parte de vreo festivitate oficială la aeroportul Otopeni. Motivul a fost dezvăluit de Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație.

Decizia anulării ceremoniei a fost luată de anturajul lui David. Atât familia, cât și antrenorul său, Adrian Rădulescu, au ajuns la concluzia că este mai bine ca noul „rege” al natației să „sară” peste festivitatea de la aeroport și să se odihnească înaintea următoarei competiții: Campionatele Mondiale de juniori, de la Lima (Peru).

Camelia Potesc a asigurat că David Popovici se va „revanșa” și va răspunde întrebărilor presei peste câteva zile:

Reclamă

„Faptul că nu va fi o primire oficială publică e dorința părinților și a antrenorului Adrian Rădulescu. Ei au vrut să sărim peste conferința de presă și primirea oficială.

David e foarte obosit și urmează o perioadă grea. Peste câteva zile va răspunde unor întrebări, cu echipa Federației, la un antrenament”, a spus Camelia Potec, pentru Digisport

David Popovici a scris istorie la Europenele de la Roma. Românul a doborât recordul mondial la proba de 100 metri liber, cu timpul de 46.86 secunde. Ulterior, la 200 metri liber, David a bifat al treilea timp din istorie – 1:42:96 secunde.

Reclamă 4 / 0/3

Suma pe care o încasează David Popovici de la MTS pentru cele două medalii de aur de la Roma

Suma pe care o primeşte David Popovici de la MTS pentru cele două medalii de aur de la Campionatele Europene de Nataţie este una importantă.

Astfel, după evoluţiile de pe altă planetă de la Foro Italico, David Popovici va încasa câte 37.000 de lei pentru fiecare din cele două medalii, ceea ce duce la un total de 74.000 de lei, adică puţin peste 15.000 de euro.

De asemenea, la această sumă vom adăuga şi premiile importante pe care le va primi şi de la CS Dinamo, dar şi pentru recodul mondial stabilit la proba regină a nataţiei, 100 de metri liber.

Campionul nostru de 17 ani a primit o sumă mult mai mare după cele două medalii de aur obţinute la Campionatele Mondiale de la Budapesta, acolo unde a fost campion la 100 şi 200 metri liber. Atunci, Nicolae Ciuca a luat decizia să îl recompenseze pe David cu un milion de lei (200.000 de euro) din fondul de rezerva al Guvernului-

Pe de altă parte, guvernul a atunci premierea lui David Popovici de către CS Dinamo cu suma de 500.000 de lei. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat că această sumă se adaugă la cea 1.000.000 de lei oferită de Executiv, prin intermediul Ministerului Sportului.

“Astăzi, Guvernul a aprobat premierea a sportivului român David Popovici de către Clubul Sportiv Dinamo, printr-o hotărâre de Guvern. Clubul Sportiv Dinamo este în subordinea Ministerul Afacerilor Interne, iar pentru performanţele sale David Popovici va primi, ca urmare a aprobării Executivului, suma de 500 de mii de lei. Sunt bani oferiţi prin intermediul Clubului Sportiv Dinamo, aflat în subordinea M.A.I. şi care se adaugă la suma de un milion de lei, premiul extraordinar oferit prin decizie a Guvernului României, prin intermediul Ministerului Sportului”, a transmis Dan Cărbunaru, la finalul lunii iunie.

Reclamă
Recomandări
  • David Popovici nu va avea parte de festivitate oficială la revenirea în România
  • Care este motivul

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
8:51 VIDEOScene incredibile la Marele Premiu al Chinei! Gazonul a luat foc în timpul antrenamentelor! Steagul roșu s-a ridicat imediat 8:44 „Joacă două meciuri pe an!” Jucătorul cu care Gigi Becali vrea să dea lovitura, făcut praf: „Cine l-a văzut fotbalist?” 8:28 „Ne putem descurca” Florin Maxim, cu gândul la Europa League după ce Corvinul s-a calificat în finala Cupei României 8:19 Răzvan Lucescu, concluzie amară după ce PAOK a ratat semifinalele Conference League: „Totul a fost în favoarea lor” 7:50 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Chinei. Calificările pentru sprint sunt pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY (10:30) 18
apr.
23:57
PAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în semifinale
18
apr.
23:50
„Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali
18
apr.
23:45
„Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!”
18
apr.
23:38
„Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1!
18
apr.
23:14
Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale
Vezi toate știrile
Citește și