Închide meniul

Elisabeta Lipă, despre rezultatele lui David Popovici de la Fukuoka: „Eu nu sunt dezamăgită! Să nu uităm că nu are nici 19 ani”

Valentin Pîrcălabu Publicat: 1 august 2023, 9:51

Reclamă
Elisabeta Lipă, despre rezultatele lui David Popovici de la Fukuoka: „Eu nu sunt dezamăgită! Să nu uităm că nu are nici 19 ani

Elisabeta Lipă

AS.ro

Elisabeta Lipă a vorbit despre rezultatele lui David Popovici de la Fukuoka. Preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport (ANS), Elisabeta Lipă, a declarat că nu este dezamăgită de faptul că David Popovici nu a câştigat nicio medalie la Campionatelor Mondiale de nataţie de la Fukuoka (Japonia), ea precizând că eşecurile fac parte din viaţa unui sportiv şi îl ajută să îşi îmbunătăţească performanţa.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dublu medaliat cu aur la Mondialele de nataţie de la Budapesta de anul trecut, David Popovici nu a reuşit să îşi apere titlurile la CM 2023 de la Fukuoka, încheind pe locul 4 finala de la 200 m liber şi pe 6 finala de la 100 m liber. Compeţia a fost transmisă exclusiv în AntenaPLAY.

Elisabeta Lipă, despre rezultatele lui David Popovici de la Fukuoka

„Ca fostă sportivă, am învăţat de la antrenorii mei că Europenele şi Mondialele sunt doar nişte gări mai mici într-un drum lung care îţi spun pe unde eşti şi ce trebuie să îmbunătăţeşti pentru a ajunge acolo unde îţi propui. Pentru că dacă vrei să fii un sportiv împlinit trebuie musai să cucereşti medalii la Jocurile Olimpice. Iar dacă urci pe cea mai înaltă treaptă acolo, atunci chiar că munca ta este încununată cu succes. Că nu a luat medalii acum la Mondiale, eu nu sunt dezamăgită. Aceste eşecuri, cu ghilimelele de rigoare – pentru că nu sunt tocmai eşecuri, deşi toată lumea când nu iei medalie asociază rezultatul cu un eşec -, fac parte din viaţa unui sportiv.

Nici pentru David nu cred că e o mare dezamăgire, dar durerea aia în suflet că ai muncit un an şi nu ţi-ai îndeplinit visul e clar că există. Ştiu cum e, îţi vine să plângi, nu ai somn noaptea, până te obişnuieşti cu gândul şi îţi dai seama că de fapt toate aceste eşecuri te ajută să vezi unde nu ai făcut ce trebuie. Să nu uităm că David nu are nici 19 ani, el nu a ajuns încă la maturitatea deplină ca sportiv. Are tot timpul de pe lume. Important e că îşi doreşte, că ştie că trebuie să muncească şi unde. Iar cu ajutorul echipei lui şi al bunului Dumnezeu va putea să pună mâna nu pe podiumul olimpic, ci pe cea mai strălucitoare medalie”, a spus Elisabeta Lipă pentru agerpres.ro.

David Popovici, la revenirea în ţară

David Popovici a vorbit la revenirea în ţară de la Campionatele Mondiale de Înot din Japonia, competiţie transmisă exclusiv în AntenaPLAY. Popovici nu a mai repetat performanţele uluitoare din 2022.

Reclamă

„E cea mai bună ocazie să le transmit copiilor care mă urmăresc că nu există magie. Există amtrenament. E complet uman să nu-ţi iasă întotdeauna. Prefer să fiu un sportiv complet, care ştie să gestioneze suişurile şi coborâşurile. Prefer asta decât să fiu un robot care ştie numai să câştige.

A fost cel mai intens an din viața mea, de la recordul mondial, până la BAC, până la Fukuoka. A fost un an haotic, bizar, dar am izbutit. Cred că acum e o oportunitate foarte bună pentru mine să înțeleg curajul și asumarea. Ține numai de mine cum reacționez când întâmpin obstacole în drumul meu. Doar asta pot controla. E un proces, iar eu sunt aici să învăț.

Mă simt mai puternic ca niciodată, trebuie să îmi iau vacanţă, trebuie să am grijă de corpul meu. De-abia aştept să revin la antrenamente. De-abia aştept să revin pe cea mai înaltă treaptă a podiumului şi îmi doresc să fiu din nou cel mai rapid înotător din lume. Mă simt mai puternic ca niciodată şi va mulţumesc pentru toată susţinerea”, a spus Popovici, la revenirea în ţară.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:25 Dan Şucu s-a întâlnit cu Marius Şumudică, la o zi după „revoluţia” anunţată la Rapid! Concluzia patronului giuleştenilor 19:03 AS Roma – Bayer Leverkusen şi Marseille – Atalanta LIVE TEXT (22:00). Încep semifinalele Europa League şi Conference League 18:43 FotoLovitura uriaşă pe care a dat-o fiica cea mică a lui George Copos! Reacţia milionarului: „Este incredibil, e un fenomen!” 18:36 Alpine a anunţat o mutare importantă! Cine a fost adus pentru a salva sezonul francezilor 17:53 „Dacă faci iar tâmpenia asta…” Basarab Panduru îl avertizează pe Dan Şucu, după „revoluţia” anunţată la Rapid: „Asta e ţurcă” 17:45 Cristina Neagu, discurs războinic înaintea returului infernal cu Metz: „E nevoie de un meci perfect” 17:12 Siyabonga Ngezana a dezvăluit problemele cu care s-a confruntat când a ajuns la FCSB: „A fost primul şoc” 16:40 VIDEOEduard Ionescu, Elena Zaharia şi Ioana Sîngeorzan, victorii pe linie la Saudi Smash 2024, în AntenaPLAY 16:33 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 2 mai 15:44 Germania va avea 5 echipe în Liga Campionilor, în sezonul următor Vezi toate știrile
Citește și