Închide meniul

Francezii au tras concluziile după Campionatele Mondiale de Înot: „David Popovici a dezamăgit! S-a scufundat”

Publicat: 31 iulie 2023, 20:02

Reclamă
Francezii au tras concluziile după Campionatele Mondiale de Înot: „David Popovici a dezamăgit! S-a scufundat

Francezii au tras concluziile după Campionatele Mondiale de Înot

David Popovici, la Fukuoka 2023 / Profimediaimages

Francezii au tras concluziile după Campionatele Mondiale de Înot, care au putut fi urmărite în direct în AntenaPLAY. Jurnaliştii de la ouest-france.ro au analizat cele mai importante performanţe obţinute de sportivii care au concurat în competiţia care a avut loc la Fukuoka. Au scris şi despre ceea ce s-a întâmplat cu David Popovici.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

L-au lăudat pe înotătorul francez Leon Marchand (21 de ani), cel care a cucerit trei titluri mondiale în Japonia. „A reuşit şi un bonus, stabilirea unui record mondial, acolo de unde românul David Popovici a plecat cu mâna goală„, anunţă sursa citată anterior.

Francezii au tras concluziile după Campionatele Mondiale de Înot

Leon Marchand and Sarah Sjostrom au fost superstaruri, australienii au câştigat totul, în timp ce David Popovici s-a scufundat„, au afirmat jurnaliştii francezi.

Aceştia au amintit cele mai importante momente de la Campionatele Mondiale şi i-au ridicat în slăvi pe sportivii australieni, care au cucerit nu mai puţin de 25 de medalii. Australia a fost pe primul loc în clasamentul general, cu 13 medalii de aur, 7 de argint şi 5 de bronz.

În articolul francezilor de la ouest-france.ro se subliniază că „David Popovici a dezamăgit„.

Reclamă

„Așteptat drept o mare vedetă a competiției, la un an după performanţa obţinută la Budapesta, românul David Popovici a avut o săptămână dezamăgitoare. S-a clasat doar pe locul șase la proba de 100 m liber, după ce nu s-a clasat pe podium la 200 m. Asta în ciuda faptului că a fost deținătorul titlului în ambele curse„, au scris jurnaliştii din Franţa.

David Popovici, la revenirea în ţară: „Mă simt mai puternic ca niciodată”

David Popovici a avut un discurs extrem de apreciat la revenirea în ţară. „Regele Nataţiei” nu a mai repetat performanţele uluitoare din 2022.

E cea mai bună ocazie să le transmit copiilor care mă urmăresc că nu există magie. Există antrenament. E complet uman să nu-ţi iasă întotdeauna. Prefer să fiu un sportiv complet, care ştie să gestioneze suişurile şi coborâşurile. Prefer asta decât să fiu un robot care ştie numai să câştige.

Reclamă 4 / 0/3

A fost cel mai intens an din viața mea, de la recordul mondial, până la BAC, până la Fukuoka. A fost un an haotic, bizar, dar am izbutit. Cred că acum e o oportunitate foarte bună pentru mine să înțeleg curajul și asumarea. Ține numai de mine cum reacționez când întâmpin obstacole în drumul meu. Doar asta pot controla. E un proces, iar eu sunt aici să învăț.

Vreau ceea ce s-a întâmplat să mă motiveze şi să mă facă să mă autodepăşesc. Iubesc ceea ce fac, ăsta e sportul. Nu am cum să câştig întotdeauna. Îmi pare rău dacă vă aşteptaţi la altceva. Aş vrea să închei cu un citat din Earl Nightingale, voi încerca să-l traduc în română: nu renunţa niciodată la visul tău, doar pentru că-ţi va lua timp să-l atingi. Timpul trece oricum. Duminică frumoasă!

Mă simt mai puternic ca niciodată, trebuie să îmi iau vacanţă, trebuie să am grijă de corpul meu. De-abia aştept să revin la antrenamente. De-abia aştept să revin pe cea mai înaltă treaptă a podiumului şi îmi doresc să fiu din nou cel mai rapid înotător din lume. Mă simt mai puternic ca niciodată şi va mulţumesc pentru toată susţinerea”, a spus Popovici, la revenirea în ţară.

Leon Marchand, desemnat cel mai bun înotător al Campionatelor Mondiale

Înotătorul francez Leon Marchand (21 de ani) a cucerit trei titluri mondiale în Japonia, confirmând titlurile câştigate la Roma, anul trecut. Marchand a obţinut aurul la 400 m mixt, 200 m fluture şi la 200 m mixt. Leon Marchand se antrenează în Statele Unite, fiind elevul lui Bob Bowman, fostul mentor al legendarului Michael Phelps, relatează news.ro. Kaylee McKeown, din Australia, a fost desemnată cea mai bună înotătoare a competiţiei de la Fukuoka.

Leon Marchand a contribuit serios la locul 4 pe care l-a ocupat Franţa în clasamentul pe medalii de la Campionatele Mondiale de Înot de la Fukuoka. Franţa a încheiat Campionatele Mondiale de Nataţie cu 6 medalii în total, 4 de aur şi 2 de bronz.

Australia s-a clasat pe primul loc în clasamentul pe medalii la Fukuoka, urmată de Statele Unite şi China.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:25 Hakan Calhanoglu a pus mâna pe telefon şi l-a sunat pe Elias Charalambous, după a petrecut pe manele titlul câştigat cu Inter 23:13 „Bani? Nu primesc foarte mulţi bani aici” Siyabonga Ngezana a vorbit în Africa de Sud despre salariul de la FCSB 22:18 Românii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Trei români joacă vineri, LIVE în AntenaPLAY 22:15 „Nu l-am sunat pe Gigi Becali că nu am fost în halul ăla de beat!” Tamaş, dezvăluiri colosale: „Aoleu, iar s-a îmbătat Găbiță!” 21:58 LIVE TEXTAS Roma – Bayer Leverkusen şi Marseille – Atalanta se joacă ACUM. Au înceăut semifinalele Europa League şi Conference League 21:50 România s-a calificat în finală la Campionatul European de gimnastică de la Rimini. Alte trei finale pe aparate pentru tricolore 21:40 Claudiu Keşeru, categoric după ce FCSB a cucerit titlul: „E momentul să plece”. Ce şanse le dă roş-albaştrilor în Europa 20:53 Prima reacţie a lui Marius Şumudică, după întâlnirea de taină cu Dan Şucu: „Nu se gândește decât la binele Rapidului!” 20:52 Victor Piţurcă, şocat de „perla” Universităţii Craiova: „După 10 minute era sufocat. Patronul ar trebui să îşi pună întrebarea” 20:20 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 mai, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN Vezi toate știrile
Citește și