Închide meniul

Hwang Sunwoo, starul cu care David Popovici va lupta pentru supremaţie la Campionatele Mondiale de Înot, exclusiv în AntenaPLAY

Dan Roșu Publicat: 28 iunie 2023, 14:12 / Actualizat: 29 iunie 2023, 16:38

Reclamă
Hwang Sunwoo, starul cu care David Popovici va lupta pentru supremaţie la Campionatele Mondiale de Înot, exclusiv în AntenaPLAY

Hwang Sunwoo, starul cu care David Popovici va lupta pentru supremaţie la Campionatele Mondiale de Înot

David Popovici şi Hwang Sunwoo, la festivitatea de premiere de la Budapesta / Profimedia Images

Hwang Sunwoo este starul cu care David Popovici va lupta pentru supremaţie, la proba de 200 de metri liber, la Campionatele Mondiale de Înot. Competiţia e exclusiv în AntenaPLAY, în perioada 23 – 30 iulie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Hwang Sunwoo e pe primul loc în topul probei de 200 de metri, în 2022-2023, având cel mai bun timp, 1:44.61. În această ierarhie, Popovici e pe locul 6, cu 1:45.49. Chiar şi aşa, asiaticul e sigur că trebuie să dea totul pentru a se impune la Fukuoka.

Hwang Sunwoo, starul cu care David Popovici va lupta pentru supremaţie la Campionatele Mondiale de Înot

„Chiar dacă sunt pe locul 1 în acest sezon, nu voi fi mulţumit înainte de Mondial. Trebuie să suport orice şi să mă concentrez asupra cursei”, a spus Hwang Sunwoo, citat de swimswam.com.

Sursa citată mai sus aminteşte şi de lupta pe care au dus-o cei doi la Budapesta, la Campionatele Mondiale din 2022. Atunci, campionul nostru a luat aurul cu un record de juniori, iar coreeanul a fost al doilea.

David Popovici, înainte de Campionatele Mondiale

David Popovici a vorbit în Italia, înainte de Campionatele Mondiale de Înot, ce va fi transmis exclusiv în AntenaPLAY, în perioada 23 – 30 iulie, de la Fukuoka. Pentru românul de 18 ani, acesta este testul suprem înainte de Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024.

Reclamă

Popovici va ajunge în Japonia în calitate de vedetă absolută a Mondialului. El este deţinătorul medaliilor de aur la 100 şi 200 de metri liber, după performanţele uriaşe de la Budapesta, din 2022.

„Muncesc să îmi îmbunătăţesc performanţele şi să ajung la Campionatele Mondiale ţinând cont de orice detaliu. Când e o cursă, sunt mereu foarte fericit să particip. Dacă cineva e mai bun decât mine, sunt acolo să îl felicit.

Îmi place acest bazin de la Roma. Mi-aş dori ca şi în România să existe asemenea construcţii, pentru că eu cred că sportul reprezintă cheia pentru o viaţă fericită şi copii români merită să fie fericiţi”, a spus Popovici, citat de swimswam.com.

Reclamă 4 / 0/3

David Popovici scrie istorie exclusiv în AntenaPLAY, la Campionatele Mondiale de Înot

David Popovici e pregătit să scrie istorie exclusiv în AntenaPLAY, la Campionatele Mondiale de Înot, ce se va desfăşura în perioada 23-30 iulie, în Japonia, la Fukuoka. Românul de 18 ani este vedeta incontestabilă a competiţiei.

Pentru Popovici (18 ani), aceasta este cea mai importantă întrecere din 2023. El se va prezenta în Japonia din postura de campion mondial la probele de 100 metri liber şi 200 metri liber, titluri pe care le-a obţinut la Budapesta, în 2022.

Aceasta este a 20-a ediţie a Campionatelor Mondiale de Nataţie. Competiţia trebuia să aibă loc iniţial în 2021, ea fiind amânată pentru 2022, din cauza pandemiei de Covid-19. Anul trecut, Budapesta i-a luat locul, din cauza restricţiilor de călătorie din Japonia. Astfel, niponii vor organiza abia la finalul lunii iulie întrecerea.

Toate cursele la care va lua parte David Popovici la Campionatele Mondiale de Înot de la Fukuoka vor fi live exclusiv în AntenaPLAY. De asemenea, informaţiile şi ştirile legate de marele nostru campion vor putea fi urmărite pe as.ro, observatornews.ro şi a1.ro.

Recomandări
Citește și:

Rămâne Edi Iordănescu la naţională şi după EURO 2024?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:54 VIDEOUPDATE | Oliver Goethe a câştigat sprintul din Formula 3 de la Imola, LIVE în AntenaPLAY! Cursa e duminică în AntenaPLAY (9:30) 18:50 Roberto De Zebri nu va mai fi antrenorul lui Brighton! Fostul jucător de la CFR Cluj, dorit de Barcelona și de Bayern 18:40 LIVE VIDEOCanada – Finlanda e ACUM în AntenaPLAY! Danemarca – Elveția 0-8 şi Letonia – Suedia 2-7 18:29 FotoBayer Leverkusen a primit trofeul de campioană a Germaniei! Echipa lui Xabi Alonso a terminat campionatul neînvinsă 18:26 Reacția lui Ciprian Marica, după ce s-a aflat că Denis Alibec ar semna cu Farul! Care este poziția echipei lui Gică Hagi 18:15 LIVE VIDEOBolton – Oxford United e ACUM în AntenaPLAY. Play-off-ul de promovare în Championship se joacă pe Wembley 18:04 VIDEOMax Verstappen, pole position la Marele Premiu de Formula 1 de la Imola! Cursa e LIVE pe Antena 1 și AntenaPLAY (duminică, 15:45) 17:59 Dorit de FCSB şi Rapid, Ilie Dumitrescu ştie unde vrea să joace Louis Munteanu sezonul viitor: „E cel mai bun 9 din România” 17:54 „Total lipsit de sens!” Florin Manea, făcut praf în Anglia după detaliile despre viitorul lui Radu Drăgușin! 17:45 LIVE VIDEOBoavista – Vizela e ACUM LIVE în AntenaPLAY! Sporting primeşte titlul cu Chaves (20:00). Programul complet Vezi toate știrile
Citește și