Închide meniul

L’Equipe, după recordul mondial al lui David Popovici: ”Veni, Vidi, Popovici”

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 14 august 2022, 13:17

LEquipe, după recordul mondial al lui David Popovici: ”Veni, Vidi, Popovici”

David Popovici a împlinit 18 ani. Mesaj special primit de "Regele Nataţiei" în ziua în care a devenit major

David Popovici este noul fenomen al nataţiei mondiale / Profimedia

L’Equipe face plecăciune în fața campionului român după recordul mondial al lui David Popovici, obținut la Foro Italico.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Veni, Vidi, Popovici”, a titrat celebrul cotidian francez, după victoria sportivului de 17 ani în proba de 100 de metri liber, de la CE de Natație de la Roma.

L’Equipe, după recordul mondial al lui David Popovici: ”Veni, Vidi, Popovici”

„Ne aşteptam, fără să îndrăznim cu adevărat să credem. După ce în serii a reuşit 47”20, David Popovici lovise deja puternic devenind al patrulea om care a coborât sub 47 de secunde (46”98), vineri în semifinale. `Este un pas în direcţia corectă. Mi se pare normal să merg înainte pas cu pas şi să-mi îmbunătăţesc timpii`, a spus atunci tânărul de 17 ani.

Însă sâmbătă, când cerul Romei s-a făcut din nou albastru, tânărul român a stârnit un tunet. În 46”86, a devenit campion european prin ştergerea recordului mondial pe care brazilianul Cesar Cielo îl stabilise în acelaşi bazin în 2009 şi care s-a grăbit să-l felicite pe reţelele de socializare”, notează cotidianul francez.

David Popovici a anunțat ce obiectiv uriaș și-a trasat după ce a doborât recordul mondial de la 100 de metri liber

David Popovici a anunțat ce obiectiv uriaș și-a trasat după ce a doborât recordul mondial de la 100 de metri liber, la Campioanatele Europene de Natație de la Roma.

Reclamă

”Am vrut să înot cât de tare pot şi asta am făcut. O fantezie acum ar putea fi să ajung sub 46 de secunde. Adam Peaty este un pionier în termeni de obiective fixate şi atinse. Multe au părut SF, dar nu şi pentru el.

Am avut emoţii, bineînţeles, dar am ştiut că băieţii sunt mai speriaţi de mine decât sunt eu de ei. Înotul nu e foarte popular la noi în ţară, dar cred că de acum va deveni mult mai interesant de privit pentru români”, a spus David Popovici, pentru BBC.

David Popovici, campion european la 100 de metri liber

Înotătorul român David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 100 m liber, sâmbătă, la Campionatele Europene de nataţie de la Roma, cu un nou record mondial, 46,86 secunde.

Reclamă 4 / 0/3

Vechiul record mondial al probei era deţinut de brazilianul Cesar Cielo Filho (46,91 secunde), din 2009. Popovici deţine astfel la 100 m liber, recordul mondial de seniori şi juniori, recordul european de seniori şi juniori, precum şi recordul competiţie

David Popovici a devenit al doilea român care cucereşte un titlu european într-o probă masculină, după Robert Glinţă, care a luat aurul în 2021, la Budapesta, la 100 m spate.

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
10:19 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 9:51 Lucian Sănmărtean a dezvăluit de ce a refuzat de 4 ori să lucreze cu Gică Hagi: „Nu o să mai păstrăm chestia aceasta de respect” 9:47 Record negativ pentru Chelsea, înregistrat la umilinţa cu Arsenal! E prima oară când „Albaştrii” păţesc asta într-un sezon! 9:18 FotoOlimpiu Moruţan, OUT de la EURO 2024! Verdictul teribil primit de internaţionalul român după ce s-a accidentat grav în Cupă 9:11 Motivul incredibil pentru care Adrian Mititelu Jr a ajuns de urgenţă la spital cu o supradoză de pastile: „Vino să mă salvezi!” 8:51 Valeriu Iftime l-a elogiat pe jucătorul pe care l-a propus la FCSB: „E un miracol”! Ce a spus despre „explozia” lui Bogdan Andone 8:32 Imaginea horror cu Romario Benzar după ce a fost lovit de Abdallah! Fostul jucător şi-a dat bandajul jos şi le-a arătat tuturor! 8:10 Lucian Sânmărtean insistă ca Gigi Becali să transfere un jucător la FCSB: „E de excepţie” 23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
Vezi toate știrile
Citește și