Închide meniul

L’Equipe, după recordul mondial al lui David Popovici: ”Veni, Vidi, Popovici”

Dan Roșu Publicat: 14 august 2022, 13:17

LEquipe, după recordul mondial al lui David Popovici: ”Veni, Vidi, Popovici”

David Popovici a împlinit 18 ani. Mesaj special primit de "Regele Nataţiei" în ziua în care a devenit major

David Popovici este noul fenomen al nataţiei mondiale / Profimedia

L’Equipe face plecăciune în fața campionului român după recordul mondial al lui David Popovici, obținut la Foro Italico.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Veni, Vidi, Popovici”, a titrat celebrul cotidian francez, după victoria sportivului de 17 ani în proba de 100 de metri liber, de la CE de Natație de la Roma.

L’Equipe, după recordul mondial al lui David Popovici: ”Veni, Vidi, Popovici”

„Ne aşteptam, fără să îndrăznim cu adevărat să credem. După ce în serii a reuşit 47”20, David Popovici lovise deja puternic devenind al patrulea om care a coborât sub 47 de secunde (46”98), vineri în semifinale. `Este un pas în direcţia corectă. Mi se pare normal să merg înainte pas cu pas şi să-mi îmbunătăţesc timpii`, a spus atunci tânărul de 17 ani.

Reclamă

Însă sâmbătă, când cerul Romei s-a făcut din nou albastru, tânărul român a stârnit un tunet. În 46”86, a devenit campion european prin ştergerea recordului mondial pe care brazilianul Cesar Cielo îl stabilise în acelaşi bazin în 2009 şi care s-a grăbit să-l felicite pe reţelele de socializare”, notează cotidianul francez.

David Popovici a anunțat ce obiectiv uriaș și-a trasat după ce a doborât recordul mondial de la 100 de metri liber

David Popovici a anunțat ce obiectiv uriaș și-a trasat după ce a doborât recordul mondial de la 100 de metri liber, la Campioanatele Europene de Natație de la Roma.

Reclamă

”Am vrut să înot cât de tare pot şi asta am făcut. O fantezie acum ar putea fi să ajung sub 46 de secunde. Adam Peaty este un pionier în termeni de obiective fixate şi atinse. Multe au părut SF, dar nu şi pentru el.

Am avut emoţii, bineînţeles, dar am ştiut că băieţii sunt mai speriaţi de mine decât sunt eu de ei. Înotul nu e foarte popular la noi în ţară, dar cred că de acum va deveni mult mai interesant de privit pentru români”, a spus David Popovici, pentru BBC.

David Popovici, campion european la 100 de metri liber

Înotătorul român David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 100 m liber, sâmbătă, la Campionatele Europene de nataţie de la Roma, cu un nou record mondial, 46,86 secunde.

Reclamă

Vechiul record mondial al probei era deţinut de brazilianul Cesar Cielo Filho (46,91 secunde), din 2009. Popovici deţine astfel la 100 m liber, recordul mondial de seniori şi juniori, recordul european de seniori şi juniori, precum şi recordul competiţie

David Popovici a devenit al doilea român care cucereşte un titlu european într-o probă masculină, după Robert Glinţă, care a luat aurul în 2021, la Budapesta, la 100 m spate.

Reclamă
Citește și:
Pe același subiect
Programul zilei de la Campionatele Europene de înot în bazin scurt 2023
AntenaPLAY • 23:39
Programul zilei de la Campionatele Europene de înot în bazin scurt 2023. Românii încep asaltul spre medalii, LIVE în AntenaPLAY
5 campioni de urmărit la Campionatele Europene de înot în bazin scurt 2023, LIVE în AntenaPLAY. David Popovici, primul pe listă
AntenaPLAY • 20:58
5 campioni de urmărit la Campionatele Europene de înot în bazin scurt 2023, LIVE în AntenaPLAY. David Popovici, primul pe listă
Camelia Bălţoi îţi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 4 decembrie
Antena Sport Update • 17:25
Camelia Bălţoi îţi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 4 decembrie
David Popovici, la conferinţa de presă
AntenaPLAY • 13:45
David Popovici resimte presiunea, dar are o atitudine de mare campion, înaintea CE în bazin scurt de la Otopeni: „Nu doresc asta”
David Popovici şi Vlad Stancu vorbesc înaintea Campionatelor Europene de înot în bazin scurt 2023. Competiţia este live în AntenaPLAY, în perioada 5 -10 decembrie
AntenaPLAY • 12:02
Camelia Potec, David Popovici şi Vlad Stancu au vorbit înaintea Campionatelor Europene de înot în bazin scurt 2023
Ultimele știri
22:59 VIDEOGoluri spectaculoase în Liga Campionilor Asiei, care e exclusiv în AntenaPLAY! Faze uluitoare în etapa a 6-a a competiției 22:40 Andrei Nicolescu şi Ricardo Grigore au pus „tunurile” pe arbitri: „Staţi liniştiţi că Dinamo nu retrogradează!”. Acuzaţii dure! 22:34 Zeljko Kopic, mesaj direct după ce a debutat cu stângul pe banca lui Dinamo: „Jucătorii trebuie să înțeleagă” 22:21 Mircea Lucescu negociază cu o echipă de tradiție din Europa! „Il Luce”, aproape de o mutare uluitoare 22:20 Marius Ştefănescu, prima reacţie după „dubla” spectaculoasă din Sepsi – Dinamo 2-1: „Chiar aveam nevoie de goluri!” 22:02 VIDEOAl-Ittihad – Sepahan 2-1, în AntenaPLAY. Au fost 18 goluri în meciurile zilei din Liga Campionilor Asiei 21:25 Sepsi – Dinamo 2-1! „Câinii” nu au scăpat de probleme nici cu noul antrenor. Au ajuns la 13 meciuri fără victorie 21:03 Mihai Stoica, analiză uluitoare după gesturile lui Florinel Coman: „Sunt unii care înjură non-stop și nu zice nimeni nimic” 20:58 5 campioni de urmărit la Campionatele Europene de înot în bazin scurt 2023, LIVE în AntenaPLAY. David Popovici, primul pe listă 20:41 Jucătorul dorit de FCSB a „distrus-o” pe Dinamo în 30 de minute! Dublă de senzație în poarta „victimei preferate” Vezi toate știrile
Horoscopul săptămânii 4 decembrie – 10 decembrie 2023. Descoperă ce îți rezervă astrele

Horoscopul săptămânii 4 decembrie – 10 decembrie 2023. Descoperă ce îți rezervă astrele

4 zodii cărora le place să fie trezite cu un sărut. Nativii care apreciază gesturile romantice

4 zodii cărora le place să fie trezite cu un sărut. Nativii care apreciază gesturile romantice

Campionatele europene de înot în bazin scurt 2023
EMISIUNI
Eduard Novak, la AS.ro LIVE
Eduard Novak, la AS.ro LIVE