Închide meniul

Măsurile luate de David Popovici pentru a nu trece prin „coşmarul” Simonei Halep. Cum exclude riscul dopajului accidental

Antena Sport Publicat: 13 noiembrie 2022, 17:54

Reclamă
Măsurile luate de David Popovici pentru a nu trece prin „coşmarul Simonei Halep. Cum exclude riscul dopajului accidental

David Popovici

David Popovici, la CE de Nataţie / Profimedia Images

S-a aflat care sunt măsurile luate de David Popovici pentru a nu avea problemele cu care se confruntă Simona Halep, suspendată provizoriu pentru dopaj. „Regele nataţiei” este extrem de atent la toate suplimentele pe care le ia, în încercarea de a exclude riscul dopajului accidental. Acestea sunt verificate în permanenţă de Agenţia Naţională Anti-Doping.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Antrenorul lui David Popovici a anunţat că tot ceea ce consumă înotătorul de 18 ani este verificat. Adrian Rădulescu a dezvăluit că se fac eforturi uriaşe pentru a nu exista riscul de a se lua accidental substanţe interzize.

Măsurile luate de David Popovici pentru a nu se confrunta cu problemele Simonei Halep

Halep a fost găsită dopată cu Roxadustat, o substanță interzisă de regulamentul WADA, şi încearcă să îşi dovedească nevinovăţia. Andrei Rădulescu a dezvăluit că nu este speriat de controalele periodice pe care le are Popovici.

Sunt absolut fireşti, normale. Ştiţi cum e? Când ne uităm la un spectacol de magie, avem provocarea “Ştiu cum a făcut aia”, “Am văzut cum a făcut nu ştiu ce. Dar dacă am avea acces în culise, probabil am descoperi că nu se poate teleporta persoana respectivă, a avut o uşiţă secretă, o trapă.

Dar poate nu e neapărat ceea ce ne-am imaginat noi că este. Sigur, că sunt absolut fireşti aceste discuţii. Întrebările trebuie să vină şi asta înseamnă că eşti la un punct în care eşti foarte sus şi oamenii încearcă să înţeleagă ce faci, iar atunci când rămân fără argumente, către asta se duc imediat.

Reclamă
Reclamă 4

Absolut tot ceea ce consumă în sens de suplimente este verificat. Nu doar de ANAD. Producătorii de suplimente au nişte standarde internaţionale care sunt date pe loturi. Ei trimit mostre din lotul x la un laborator incognito. Ei vin şi spun, exact astea sunt substanţele din acel lot. Apoi eliberează un certificat, hai să îi spunem, de garanţie.

Este foarte important să existe şi acela, pentru că acea entitate face o evaluare anonimă şi care certifică faptul că produsele din acel lot, 100 de flacoane, sunt în regulă„, a transmis antrenorul lui David Popovici, Adrian Rădulescu, pentru fanatik.ro.

Restricţiile incredibile primite de Simona Halep în perioada de suspendare

Restricţiile primite de Simona Halep în perioada de suspendare sunt incredibile. „Simo” trece printr-o perioadă de coşmar. Campioana noastră poate intra doar cu bilete la competiţiile majore din tenis şi nu se poate antrena în săli publice.

Reclamă

Cristian Jura, membru al Diviziei Antidoping a Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, a explicat ce o aşteaptă pe româncă în următoarea perioadă.

Dintre cele mai importante interdicții pe plan sportiv, putem reține următoarele: un sportiv nu poate participa în mod direct sau în calitate de asistent al unui alt sportiv la nici o competiție, eveniment, activitate organizate de federațiile internaționale, federații naționale sau cluburi, indiferent dacă sunt finanțate din surse private sau publice.

Sportivul suspendat nu va primi nici o acreditare de a participa la unul dintre evenimentele enumerate anterior.

Sportivul suspendat nu va avea acces în nicio sală publică de sport, aflată sub egida organizațiilor enumerate, pentru a se antrena, nici nu poate activa ca și antrenor și nu poate primi finanțare de la nivel național sau internațional pe perioada suspendării.

Începe o nouă perioadă de suspendare, care poate suferi modificări în funcție de vinovăția sportivului, iar rezultatele vor fi descalificate și medaliile retrase, pentru competiția la care a participat pe perioada suspendării.

În legătură cu interdicțiile aplicabile, menționez că acestea operează asupra tuturor ramurilor sportive în ceea ce îl privește pe sportivul suspendat provizoriu / definitiv, nefiind posibil ca sportivul în cauză să practice / performeze în mod oficial în orice altă ramură / domeniu a sportului”, a spus Jura, pentru prosport.ro.

Ce rezultat obţine România cu Slovacia?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
0:15

Situaţie incredibilă la EURO 2024! Danemarca s-a calificat în optimi, după al nouălea criteriu de departajare

0:09

Anglia – Slovenia 0-0, Danemarca – Serbia 0-0! Clasament decis la ultimul criteriu de departajare în Grupa C! Cine s-a calificat

23:31 25 iun.

Slovacia – România, LIVE TEXT miercuri, ora 19:00! „Tricolorii”, la un pas de o calificare istorică în „optimile” EURO 2024

23:31 25 iun.

Edi Iordănescu ştie ce se va întâmpla la Ucraina – Belgia, meci de maxim interes pentru România! Pronosticul oferit

23:19 25 iun.

Kylian Mbappe, surprins înjurându-l pe Robert Lewandowski! Ce s-a întâmplat la finalul meciului Franţa – Polonia

23:07 25 iun.

„Va mai face FCSB transferuri?” Mihai Stoica a dat răspunsul pe loc. Care este tactica lui Gigi Becali

1 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 2 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 3 VIDEODavid Popovici a câştigat medalia de aur în „proba regină” a nataţiei, la Campionatele Europene de nataţie. Cursă colosală 4 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 5 VideoDavid Popovici şi ştafeta României, locul 5 în finala de 4×100 m liber de la Campionatele Europene de înot de la Belgrad 6 VideoDavid Popovici s-a calificat în finala la 200m liber de la Campionatele Europene de la Belgrad, în AntenaPLAY
Citește și