Close

Măsurile luate de David Popovici pentru a nu trece prin „coşmarul” Simonei Halep. Cum exclude riscul dopajului accidental

Avatar photo

De Antena Sport
Publicat: 13 noiembrie 2022, 17:54

S-a aflat care sunt măsurile luate de David Popovici pentru a nu avea problemele cu care se confruntă Simona Halep, suspendată provizoriu pentru dopaj. „Regele nataţiei” este extrem de atent la toate suplimentele pe care le ia, în încercarea de a exclude riscul dopajului accidental. Acestea sunt verificate în permanenţă de Agenţia Naţională Anti-Doping.

Reclamă
David Popovici, la CE de Nataţie

David Popovici, la CE de Nataţie / Profimedia Images

Antrenorul lui David Popovici a anunţat că tot ceea ce consumă înotătorul de 18 ani este verificat. Adrian Rădulescu a dezvăluit că se fac eforturi uriaşe pentru a nu exista riscul de a se lua accidental substanţe interzize.

Reclamă

Măsurile luate de David Popovici pentru a nu se confrunta cu problemele Simonei Halep

Halep a fost găsită dopată cu Roxadustat, o substanță interzisă de regulamentul WADA, şi încearcă să îşi dovedească nevinovăţia. Andrei Rădulescu a dezvăluit că nu este speriat de controalele periodice pe care le are Popovici.

Sunt absolut fireşti, normale. Ştiţi cum e? Când ne uităm la un spectacol de magie, avem provocarea “Ştiu cum a făcut aia”, “Am văzut cum a făcut nu ştiu ce. Dar dacă am avea acces în culise, probabil am descoperi că nu se poate teleporta persoana respectivă, a avut o uşiţă secretă, o trapă.

Dar poate nu e neapărat ceea ce ne-am imaginat noi că este. Sigur, că sunt absolut fireşti aceste discuţii. Întrebările trebuie să vină şi asta înseamnă că eşti la un punct în care eşti foarte sus şi oamenii încearcă să înţeleagă ce faci, iar atunci când rămân fără argumente, către asta se duc imediat.

Reclamă

Absolut tot ceea ce consumă în sens de suplimente este verificat. Nu doar de ANAD. Producătorii de suplimente au nişte standarde internaţionale care sunt date pe loturi. Ei trimit mostre din lotul x la un laborator incognito. Ei vin şi spun, exact astea sunt substanţele din acel lot. Apoi eliberează un certificat, hai să îi spunem, de garanţie.

Este foarte important să existe şi acela, pentru că acea entitate face o evaluare anonimă şi care certifică faptul că produsele din acel lot, 100 de flacoane, sunt în regulă„, a transmis antrenorul lui David Popovici, Adrian Rădulescu, pentru fanatik.ro.

Restricţiile incredibile primite de Simona Halep în perioada de suspendare

Restricţiile primite de Simona Halep în perioada de suspendare sunt incredibile. „Simo” trece printr-o perioadă de coşmar. Campioana noastră poate intra doar cu bilete la competiţiile majore din tenis şi nu se poate antrena în săli publice.

Cristian Jura, membru al Diviziei Antidoping a Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, a explicat ce o aşteaptă pe româncă în următoarea perioadă.

Dintre cele mai importante interdicții pe plan sportiv, putem reține următoarele: un sportiv nu poate participa în mod direct sau în calitate de asistent al unui alt sportiv la nici o competiție, eveniment, activitate organizate de federațiile internaționale, federații naționale sau cluburi, indiferent dacă sunt finanțate din surse private sau publice.

Sportivul suspendat nu va primi nici o acreditare de a participa la unul dintre evenimentele enumerate anterior.

Sportivul suspendat nu va avea acces în nicio sală publică de sport, aflată sub egida organizațiilor enumerate, pentru a se antrena, nici nu poate activa ca și antrenor și nu poate primi finanțare de la nivel național sau internațional pe perioada suspendării.

Începe o nouă perioadă de suspendare, care poate suferi modificări în funcție de vinovăția sportivului, iar rezultatele vor fi descalificate și medaliile retrase, pentru competiția la care a participat pe perioada suspendării.

În legătură cu interdicțiile aplicabile, menționez că acestea operează asupra tuturor ramurilor sportive în ceea ce îl privește pe sportivul suspendat provizoriu / definitiv, nefiind posibil ca sportivul în cauză să practice / performeze în mod oficial în orice altă ramură / domeniu a sportului”, a spus Jura, pentru prosport.ro.

Reclamă
Citește și:
EMISIUNI
Constantin Din, la AS.ro LIVE
Ultimele știri
11:51 Gigi Becali, avertisment teribil pentru Billel Omrani după FCSB – Mioveni 5-1: „Dacă joci la zeflemea, stai frumos pe bancă!” 11:11 VIDEOCM 2022 Richarlison, copleșit de emoții când l-a întâlnit pe idolul Ronaldo. L-a învățat pe Fenomen ”Dansul Porumbeilor”. Gestul fabulos făcut 11:09 Marius Şumudică, discurs vehement despre transferul lui Ronaldo la Al-Nassr: „‘Aaaa, la cămile, la cămile!’ La cămile se joacă fotbal!” 10:43 FotoFlorin Prunea, genial despre cea mai frumoasă femeie de la Cupa Mondială: „E exact cum ne-a recomandat doctorul! Băieţii ăia numai la meci nu se uitau” 9:44 CM 2022 Reacția lui Tite după ce a dansat alături de jucători în timpul meciului Brazilia – Coreea de Sud 9:39 FotoCea mai cunoscută amantă, anunţ care le dă fiori bărbaţilor: „Mă răzbun!” Ce a spus despre relaţia sa 9:11 VIDEOCM 2022 | Imagini virale. Fratele lui Vinicius a izbucnit în plâns după golul marcat de starul de la Real Madrid în Brazilia – Coreea de Sud 4-1 9:10 VIDEOCM 2022 Samuel Eto’o, scandal uriaș după Brazilia – Coreea de Sud. A lovit cu genunchiul în față un youtuber. Totul a fost filmat 8:39 Basarab Panduru şi Viorel Moldovan au desfiinţat un jucător de la FCSB: „Trebuie să îţi dea de gândit!”/ „Vine aici în disperarea de soartă!” 0:14 CM 2022 | Neymar s-a descătușat după calificarea Braziliei în sferturile Campionatului Mondial: “Am plâns în acea noapte și încă o zi!”
Pe același subiect
Simona Halep
WTA • 5 dec., 14:52
Simona Halep, victorie importantă în scandalul de dopaj: „S-a identificat modalitatea prin care Roxadustatul a pătruns în organism”. Ce urmează pentru „Simo”
Simona Halep, într-o conferinţă de presă
Extra • 2 dec., 17:31
Decizia luată de Simona Halep, în plin scandal de dopaj. Ce a făcut românca: „Viața e scurtă!”
David Popovici, în timpul unei festivități de premiere
Înot • 1 dec., 16:55
David Popovici a plecat spre Australia, la Campionatele Mondiale în bazin scurt: „Asta e prima mea grijă!”. Ce mesaj le-a transmis românilor
Știri
Hello Chef sezonul 4, 23 octombrie 2022: Roxana Blenche şi Macanache
Close