Închide meniul

Matt Richards, cel mai rapid în seriile la 100 m liber, nu trebuia să participe la această probă! Şansa uriaşă a galezului

Alex Masgras Publicat: 26 iulie 2023, 11:30

Reclamă
Matt Richards, cel mai rapid în seriile la 100 m liber, nu trebuia să participe la această probă! Şansa uriaşă a galezului

Matt Richards, cel mai rapid în seriile la 100 m liber

Matt Richards / Profimedia

Matt Richards, cel mai rapid înotător în seriile la 100 m liber, nu trebuia să participe în această probă de la Campionatele Mondiale din Japonia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Înotătorul de 20 de ani a profitat însă de retragerea lui Duncan Scott, cel care a încheiat pe locul al doilea la Campionatele Naţionale în proba de 100 de metri liber. Scott s-a retras din această probă cu câteva zile înaintea întrecerilor de la Fukuoka, din cauza programului încărcat.

Matt Richards, cel mai rapid în seriile la 100 m liber, nu trebuia să participe la această probă! Şansa uriaşă a galezului

Matt Richards a reuşit cel mai bun timp al carierei în seriile probei de 100 de metri liber. Galezul a încheiat cursa în 47.59 secunde, înregistrând şi cel mai bun timp al calificărilor. Richards continuă astfel forma foarte bună, după ce a obţinut medalia de aur în proba de 200 de metri liber.

Mai mult, Richards a reuşit în calificările de miercuri să doboare şi recordul naţional al Marii Britanii, deţinut de Lewis Burras (47.63).

După aurul obţinut la 200 de metri liber, Richards este considerat favorit de mulţi specialişti şi în proba de 100 de metri liber. Cu toate acestea, galezul de 20 de ani nu ar fi trebuit să participe în această probă la Mondialele din Japonia. La Campionatele Naţionale din această primăvară, Richards a terminat pe locul 3, în spatele lui Lewis Burras şi Duncan Scott.

Reclamă

Cu toate acestea, înaintea debutului la Campionatele Mondiale din Japonia, Scott a anunţat că se retrage din proba de 100 de metri liber, din cauza programului încărcat, lucru de care se pare că Richards profită din plin.

Presa internaţională, după finala de la 200 m liber: „Matt Richards este David Popovici, varianta 2023”

Presa internaţională, după finala de la 200 m liber: „Matt Richards este David Popovici, varianta 2023”. Matthew Richards, britanicul de 20 de ani care a cucerit medalia de aur la Campionatele Mondiale de Înot din Japonia, în proba de 200 m liber, este considerat noul David Popovici.

Înotătorul român a temrinat pe locul 4 în finala de marţi de la 200 de metri liber, iar prestaţiile lui Richards sunt comparate de presa internaţională cu cele ale lui David Popovici din urmă cu un an.

Reclamă 4 / 0/3

Chiar dacă este mai mare cu doi ani decât Popovici, Richards are şansa de a-i călca pe urme înotătorului român. După aurul obţinut la 200 de metri liber, Richards este văzut favorit şi în proba de 100 de metri liber, mai ales după ce David Popovici a dat semne că nu este în cea mai bună formă.

„Matt Richards este David Popovici, varianta 2023”, au titrat americanii de la swimswam.com. „Britanicul este pe val în această săptămână. El a reuşit să producă marea surpriză la 200 de metri liber, terminând cursa cu un timp de 1:44.30, pentru a cuceri mediala de aur. El l-a învins pe campionul mondial en-titre şi cel văzut drept mare favorit în probele de 200 şi 100 de metri liber.

Dacă cineva avea dubii legate de Richards, el le-a risipit ieri. În calificările de la 100 de metri liber, el a terminat cursa în 47.59 secunde, doborând recordul britanic, devenind şi al patrulea cel mai rapid înotător al anului în această probă.

Performanţele sale l-au făcut pe Richards să fie David Popovici al acestei veri. Chiar dacă acest lucru nu înseamnă că Richards va doborî recordul mondial în această vară, e clar că s-a afirmat pe scena mondială într-un mare fel. Ţinând cont de modul în care Richards şi-a îmbunătăţit timpii în serii, semifinale şi finala de la 200 de metri liber în ultimele două zile, speranţele sale pentru 100 de metri liber au devenit şi mai mari, mai ales că David Popovici a arătat că nu este în cea mai bună formă săptămâna aceasta”, au scris cei de la swimswam.com.

David Popovici s-a calificat în semifinale, la 100 de metri liber, la Campionatele Mondiale. El a terminat seria 12, cu 47:90. David a fost repartizat în semifinala 1, ce este programată azi, de la 14:26, live pe Antena 1 şi AntenaPLAY.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:57 Mihai Stoica a anunţat o schimbare majoră la FCSB: „Poate chiar se va ajunge să se voteze!” 23:00 VIDEOMax Verstappen, pole position în cursa de sprint a Marelui Premiu de la Miami (Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY, de la ora 19:00) 22:55 „Penibil!” Oficialii de la Sepsi au ieșit la atac după 4-1 cu Farul! Mesaj dur despre scandările xenofobe 22:45 „Nu le-am dat nicio șansă” Reacții categotice din tabăra lui Sepsi după 4-1 cu Farul! Ce s-a spus despre performanța de la Ovidiu 22:37 Prima reacţie a lui Gică Hagi, după umilinţa din Farul – Sepsi 1-4: „Un meci de care îţi este ruşine! E greu să accepţi” 22:26 Marius Ștefănescu, anunțul momentului despre transferul la FCSB. Ce a spus despre declarațiile lui Laszlo Dioszegi 22:16 VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! Abbi Pulling, pe primul loc în a doua sesiune de antrenamente, live în AntenaPLAY 21:59 Farul – Sepsi 1-4! Umilință uriașă pentru echipa lui Gică Hagi! Safranko a făcut spectacol la Ovidiu 21:29 România – Japonia LIVE VIDEO în AntenaPLAY (13:30). Ultimul meci de la Campionatul Mondial de hochei pentru tricolori 21:27 OFICIAL! Edi Iordănescu poate convoca 26 de jucători pentru EURO 2024. Decizia luată de UEFA Vezi toate știrile
Citește și