Închide meniul

Mesajul lui Kyle Chalmers pentru David Popovici, după Campionatele Mondiale: „Sunt o fiară competitivă”

Alex Masgras Publicat: 28 iulie 2023, 8:59

Reclamă
Mesajul lui Kyle Chalmers pentru David Popovici, după Campionatele Mondiale: „Sunt o fiară competitivă

Mesajul lui Kyle Chalmers pentru David Popovici

Kyle Chalmers, după ce a cucerit medalia de aur în proba de 100 de metri liber la Campionatele Mondiale / Profimedia

Mesajul lui Kyle Chalmers pentru David Popovici, după Campionatele Mondiale. Australianul a cucerit medalia de aur în proba de 100 de metri liber de la Campionatele Mondiale de la Fukuoka, după ce a obţinut un timp de 47.15 secunde.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici, campionul mondial al acestei probe la Mondialele din 2022 de la Budapesta, a încheiat finala din Japonia doar pe locul 6, asta după ce a încheiat pe locul 4 în finala de la 200 de metri liber.

Mesajul lui Kyle Chalmers pentru David Popovici, după Campionatele Mondiale: „Sunt o fiară competitivă”

Chiar dacă David Popovici nu şi-a îndeplinit obiectivele în Japonia, australianul Kyle Chalmers este convins că înotătorul român va reveni şi abia aşteaptă să concureze din nou cu el, iubind să se lupte pentru medalii contra celor mai buni înotători din lume. David Popovici şi Kyle Chalmers se vor reîntâlni anul viitor, la Jocurile Olimpice de la Paris. De asemenea, Chalmers a recunoscut că a fost multă presiune înaintea finalei de la 100 de metri liber, dar această presiune a dispărut în momentul în care a intrat în bazin.

„Nimeni nu este invincibil, dar sunt convins că David va reveni. Iubesc să concurez cu cei mai buni, îmi plac luptele de câini. Sunt o fiară competitivă.

Sunt în al 9-lea cer în acest moment, nu m-am simțit niciodată mai bine într-o cursă. A existat multă presiune înainte de finală, dar în bazin m-am simțit extrem de relaxat.

Reclamă

A fost o medalie după care alergam cu disperare de mult timp și aș minți dacă aș spune că nu am avut dubii că o pot obține vreodată”, a declarat Kyle Chalmers, potrivit smh.com.au.

Campion olimpic al acestei probe în 2016, la Rio, Kyle Chalmers a obţinut în Japonia prima sa medalie de aur în proba de 100 de metri liber la Campionatele Mondiale. În total, el are 9 medalii la Campionatele Mondiale şi 6 la Jocurile Olimpice.

Ce urmează pentru David Popovici, după Campionatele Mondiale de la Fukuoka

Ce urmează pentru David Popovici, după Campionatele Mondiale de Înot de la Fukuoka. Românul în vârstă de 18 ani nu a reuşit să îşi apere titlurile mondiale, câştigate în 2022 la Budapesta. „Regele Nataţiei” îşi poate lua revanşa la Jocurile Olimpice de la Paris.

Reclamă 4 / 0/3

David Popovici a terminat pe locul 4 proba de 200 de metri liber şi a încheiat pe poziţia a 6-a cursa de 100 de metri liber. Ambele finale au putut fi urmărite în direct în AntenaPLAY şi pe Antena 1.

Sportivul legitimat la CS Dinamo nu va reveni în ţară după competiţia din Japonia şi se va bucura de câteva zile de vacanţă. Popovici a avut o vară agitată. Înainte de startul Campionatelor Mondiale a absolvit Bacalaureatul şi s-a înscris la Universitatea din Bucureşti. A fost admis la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei.

„Trebuie să-mi iau și niște timp liber să văd ce fac cu el. Asta e dilema acuma cum îmi umplu timpul liber pentru că sunt atât de obișnuit cu munca în fiecare zi.

Acum am două opțiuni: stau să îmi plâng de milă, ascult consolările oamenilor, care își fac mai multe griji pentru mine decât îmi fac eu.

Sincer, am oameni mai necăjiți pentru mine decât sunt eu dezamăgit sau ceva cum nu sunt de altfel, pentru că e un concurs și așa merg concursurile, cineva trebuia să ia și locurile patru și șase. A doua opțiune e să mă gândesc la cum m-am simțit pe ultimul bazin din 200, pe ultimul sfert din 100 m și las acel sentiment să mă conducă, să fie focul pentru pentru ce urmează să antrenez”, a declarat David Popovici, potrivit gsp.ro.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:36 Foto„Avem potențial!” Roberto Gliga, prima reacție după România – Coreea de Sud 3-2! A vorbit după ce a fost „atacat” cu ciocolată 15:35 VIDEORomânia – Coreea de Sud 3-2! O nouă VICTORIE URIAŞĂ pentru „tricolori”, la CM de hochei, live în AntenaPLAY 15:12 Adevăratul motiv pentru care Dan Petrescu a acceptat să îşi încheie brusc vacanţa şi să semneze cu CFR Cluj: „Nu puteam refuza!” 14:46 Mihai Stoica, explicaţie total neaşteptată! Motivul pentru care numărul 27 va fi trecut pe tricourile campioanei FCSB 14:33 Zeljko Kopic, reacţie fermă după ce fanii lui Dinamo i-au cerut demisia: „Sunt primul care se supără!” Mesaj despre viitorul lui 14:06 „Şumudică va dormi la stadion!” Robert Niţă l-a dat de gol pe Dan Şucu! Când va fi anunţat noul antrenor de la Rapid 13:54 FotoAndrei Vlad, petrecere de pomină cu alcool şi săruturi pasionale la Mamaia! S-a „împărţit” între o blondă şi o brunetă 13:09 Adrian Şut, aproape de transferul carierei după ce a câştigat titlul cu FCSB! Gigi Becali poate da un „tun” financiar 13:00 VIDEORomânii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Eduard Ionescu şi Ioana Sîngeorzan joacă azi, live în AntenaPLAY 12:48 Max Verstappen a dat cărţile pe faţă despre oferta colosală de la Mercedes: „Dacă aş concura pentru locul 5, aş deveni morocănos” Vezi toate știrile
Citește și