Închide meniul
Video

Răzvan Florea are încredere deplină în David Popovici la Campionatele Europene de înot în bazin scurt. Competiţia e în AntenaPLAY

Iulian Focșăneanu Publicat: 5 decembrie 2023, 15:44

Reclamă

Răzvan Florea are încredere deplină în David Popovici la Campionatele Europene de înot în bazin scurt

Răzvan Florea, în timpul unui interviu / AntenaSport

Răzvan Florea are încredere deplină în David Popovici la Campionatele Europene de înot în bazin scurt 2023. Medaliatul olimpic de la Atena, din 2004, speră ca „Regele Nataţiei” să îi calce pe urme şi să îi depăşească performanţele.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici îşi face încălzirea în competiţia spectaculoasă de la Otopeni. Popovici, Patrick Dinu, Mihai Gergely şi Constantin Stoica au terminat pe locul secund seria lor. S-au calificat în finală cu al 6-lea timp. Tricolorii vor lupta pentru medalii tot azi, de la 19:04, live în AntenaPLAY.

Răzvan Florea are încredere deplină în David Popovici la Campionatele Europene de înot în bazin scurt

După două decenii de aşteptare, David Popovici poate reedita performanţa lui Răzvan Florea. Este aşteptat să urce pe podium la Jocurile Olimpice de la Paris.

Mi se pune foarte des această etichetă, de singur medaliat olimpic (n.r. din România). Aş vrea ca David Popovici în cel mai scurt timp să mă depăşească şi să fim mai mulţi medaliaţi olimpici. Îmi aduc aminte cu deosebită plăcere de perioada în care înotam şi în care mergeam la Jocurile Olimpice. Pot spune, încununarea succesului cu această medalie din 2004 de la Atena.

David este un înotător de excepţie, un băiat care a muncit foarte mult, munceşte foarte mult şi sper ca la anul să ne bucure şi să ne încânte cu rezultatele pe care le va obţine la Jocurile Olimpice. Pe lângă el sperăm să calificam şi încă câţiva sportivi şi să avem un lot cât mai numeros„, a declarat Răzvan Florea la AntenaSport.

Reclamă

Chiar dacă în acest an nu a avut rezultatele aşteptate, Popovici poate băga frica în adversari la Europenele de la Otopeni.

David anul trecut a reuşit nişte performanţe extraordinare, pur şi simplu a uluit lumea înotului mondial. Da, într-adevăr, poate în acest an nu a reuşit să se ridice la cel mai înalt standard, dar eu cred că a avut de învăţat din competiţiile care nu au fost poate pe placul lui.

Ca şi performanţă mă refer aici şi sper eu că în acest an complet, din septembrie până în iulie-august 2024, când va avea loc Olimpiada, să poată să ajungă la cel mai înalt nivel. Şi din nou să ne bucure cu un record mondial sau olimpic. Sunt convins că îşi doreşte foarte mult una sau două medlii la Paris„, a mai spus fostul medaliat olimpic.

Reclamă 4 / 0/3

„Aş vrea ca David Popovici să se ridice la cele mai înalte standarde”

Prima zi a competiţiei de la Otopeni a început în forţă. Denis Popescu şi Andrei Anghel s-au calificat în semifinale la 50 de metri spate. Diana Stiger s-a calificat în finala de la 800 de metri liber.

(De la cine să ne aşteptăm la o surpriză la Europeanul acesta, din lotul României) Aş vrea ca David Popovici să se ridice la cele mai înalte standarde şi să ne bucure cu rezultate. E greu de spus pentru că toţi sunt tineri, sunt poate necopţi pentru o astfel de competiţie, dar având în vedere că este în România… sper să avem o finală – două în care să putem accede către primele 6 locuri.

Cred că şi mâine seară, în proba de 50 de metri spate, unde avem 2 concurenţi care s-au calificat, ar putea să producă o surpriză plăcută pentru lotul României„, a precizat Răzvan Florea la AntenaSport.

Campionatele Europene de înot în bazin scurt 2023 pot fi urmărite, în perioada 5-10 decembrie, LIVE VIDEO în AntenaPLAY. David Popovici va concura în alte 2 probe: 100 şi 200 de metri liber.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
3
mai
0:00
AS Roma – Bayer Leverkusen 0-2 şi Marseille – Atalanta 1-1! Meciuri nebune în semifinalele Europa League şi Conference League
23:54 EXCLUSIVVictor Piţurcă, discurs neaşteptat despre Elias Charalambous după ce FCSB a devenit campioană: „Nu ştiu cine e, nu-l cunosc!” 23:48 VIDEOCăpitanul lui PAOK, discurs motivaţional în jurul unei icoane! Imagini superbe din vestiarul jucătorilor lui Răzvan Lucescu 23:25 Hakan Calhanoglu a pus mâna pe telefon şi l-a sunat pe Elias Charalambous, după a petrecut pe manele titlul câştigat cu Inter 23:13 „Bani? Nu primesc foarte mulţi bani aici” Siyabonga Ngezana a vorbit în Africa de Sud despre salariul de la FCSB 22:18 Românii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Trei români joacă vineri, LIVE în AntenaPLAY 22:15 „Nu l-am sunat pe Gigi Becali că nu am fost în halul ăla de beat!” Tamaş, dezvăluiri colosale: „Aoleu, iar s-a îmbătat Găbiță!” 22:08 Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY 21:50 România s-a calificat în finală la Campionatul European de gimnastică de la Rimini. Alte trei finale pe aparate pentru tricolore 21:40 Claudiu Keşeru, categoric după ce FCSB a cucerit titlul: „E momentul să plece”. Ce şanse le dă roş-albaştrilor în Europa Vezi toate știrile
Citește și