Închide meniul
EXCLUSIV

Răzvan Florea, reverenţă în faţa lui David Popovici: „Un fenomen! A reușit într-un an și jumătate ce fac alţii în 6 ani!”

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 14 august 2022, 19:16

Răzvan Florea, reverenţă în faţa lui David Popovici: „Un fenomen! A reușit într-un an și jumătate ce fac alţii în 6 ani!

David Popovici, România

David Popovici, în bazin / Profimedia

Răzvan Florea (41 de ani) a făcut o reverenţă în faţa lui David Popovici. La doar 17 ani, „Regele Nataţiei” a stabilit un nou record mondial în proba de 100 de metri liber: 46,86 de secunde.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici a făcut o cursă fabuloasă în finala probei de 100 metri liber şi a doborât recordul mondial vechi de 13 ani. Răzvan Florea, singurul medaliat olimpic la masculin al României (bronz la Atena 2004) a vorbit la superlativ despre cel mai rapid înotător din istorie.

Răzvan Florea, reverenţă în faţa lui David Popovici

„Ne așteptăm, mai devreme sau mai târziu trebuia să vină și momentul asta. Iată că momentul cel mai bun e la Roma. După 13 ani, un nou record mondial la sută liber, cu un român care de peste un an de zile face numai lucruri extraordinare. Se vorbește de România, se vorbeşte de David la superlativ și atunci și noi, care suntem prin preajma lui, trăim la fel de intens.

Expunerea acestei probe de sută liber este mult mai mare că ceea ce făceam noi în trecut sau alți sportivi de un nivel foarte înalt. David a reușit într-un an și jumătate să facă ceea ce mulți sportivi de valoare au reușit în decursul a 5-6 ani. A comprimat niște rezultate într-un timp așa de scurt.

Este așa de tânăr, încât nu ne rămâne decât să ne gândim până unde poate ajunge acest sportiv și cât de multe satisfacții ne mai așteaptă. Mai sunt lucruri care pot fi făcute și pe viitor, chiar și un nou record mondial la sută liber. Sunt sigur că David și antrenorul lui se gândesc la acest lucru.

Reclamă

Răzvan Florea: „Se gândește să doboare recordul mondial și la 200m liber!

Să nu uităm că David înoată și 200 m liber, o proba care un record mondial la fel de puternic, 1:42:00, tot la Roma făcut, în 2009, de înotătorul german Paul Biedermann și cred că surprizele o să continue cu David în prim-plan. Ne așteptam de un an de zile să ajungă David la un record mondial, așa că poate nu astăzi, poate nu mâine, dar în viitorul apropiat mai mult că sigur se gândește să doboare recordul mondial și la 200m liber.

A fost fantastic. După finala lui David, toată lumea ne felicita și spunea numai lucruri extraordinare. Este un fenomen, nimeni din bazin nu își dă seama cum a ajuns să înoate așa rapid într-un timp așa de scurt”, a declarat Răzvan Florea, în exclusivitate, pentru Antena Sport.

David Popovici, discurs de mare campion după ce a intrat în istoria înotului

David Popovici a susținut un discurs de mare campion, imediat după ce a câștigat medalia de aur la CE de Natație de la Roma, unde a stabilit și un nou record mondial la proba de 100 de metri liber.

Reclamă 4 / 0/3

Întrebat ce simte când vede în tribune copii care îl susțin, acesta a anunțat că unul din obiectivele lui este să îi inspire pe cei mici să practice înotul, considerat unul din cele mai sănătoase sporturi.

”Cred că asta este principala mea prioritate în această viață de înotător pe care o am, să inspir oameni, mai ales să inspir copiii, fie că sunt italieni sau români.

Să îi văd pe toți în tribune e unul din cele mai tari sentimente posibile”, a spus David Popovici, citat e LenTV, după ce a câștigat proba de 100 de metri liber, la CE de Natație de la Roma.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
21:49 FCSB – Farul LIVE TEXT (sâmbătă, 20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 21:29 Dinamo – FC Voluntari 1-1. „Câinii” rămân pe loc de retrogradare! „Roş-albii” au avut un penalty, care a fost ulterior anulat! 21:20 QPR – Leeds LIVE VIDEO în AntenaPLAY (22:00). Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier League! Echipele de start 21:18 FotoAnunţul despre starea lui Adrian Mititelu Jr, la 5 zile după ce „Spaima litoralului” l-a găsit inconştient şi i-a salvat viaţa! 21:13 Rafael Nadal a dezvăluit de ce nu ia în calcul să se retragă. Ce îl mai motivează, la 37 de ani: „Să-i ofer o amintire!” 20:14 Liverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Anunţul lui Fabrizio Romano 19:36 Jaqueline Cristian s-a calificat în turul 3 la Madrid! Revenire de senzaţie a româncei, care pierduse primul set! 19:32 VIDEO„Împreună putem deveni campioni!” Mobilizare generală la FCSB, înaintea meciului care le poate aduce roş-albaştrilor titlul 18:40 În ce stadiu se află dosarul penal al lui Daniel Niculae! Anunţul unui renumit avocat român: „Vă spun cu certitudine” 18:35 Deciziile finale luate de Xavi! Catalanii au anunţat cum va arăta Barcelona sezonul viitor. Jucătorii aşteptaţi pe Camp Nou Vezi toate știrile
Citește și