Close
EXCLUSIV

Răzvan Florea, reverenţă în faţa lui David Popovici: „Un fenomen! A reușit într-un an și jumătate ce fac alţii în 6 ani!”

Avatar photo

De Dragoș Vasile
Publicat: 14 august 2022, 19:16

Răzvan Florea (41 de ani) a făcut o reverenţă în faţa lui David Popovici. La doar 17 ani, „Regele Nataţiei” a stabilit un nou record mondial în proba de 100 de metri liber: 46,86 de secunde.

Reclamă
David Popovici a stabilit un nou record mondial la proba de 100 de metri liber

David Popovici a stabilit un nou record mondial la proba de 100 de metri liber / Profimedia

David Popovici a făcut o cursă fabuloasă în finala probei de 100 metri liber şi a doborât recordul mondial vechi de 13 ani. Răzvan Florea, singurul medaliat olimpic la masculin al României (bronz la Atena 2004) a vorbit la superlativ despre cel mai rapid înotător din istorie.

Reclamă

Răzvan Florea, reverenţă în faţa lui David Popovici

„Ne așteptăm, mai devreme sau mai târziu trebuia să vină și momentul asta. Iată că momentul cel mai bun e la Roma. După 13 ani, un nou record mondial la sută liber, cu un român care de peste un an de zile face numai lucruri extraordinare. Se vorbește de România, se vorbeşte de David la superlativ și atunci și noi, care suntem prin preajma lui, trăim la fel de intens.

Expunerea acestei probe de sută liber este mult mai mare că ceea ce făceam noi în trecut sau alți sportivi de un nivel foarte înalt. David a reușit într-un an și jumătate să facă ceea ce mulți sportivi de valoare au reușit în decursul a 5-6 ani. A comprimat niște rezultate într-un timp așa de scurt.

Este așa de tânăr, încât nu ne rămâne decât să ne gândim până unde poate ajunge acest sportiv și cât de multe satisfacții ne mai așteaptă. Mai sunt lucruri care pot fi făcute și pe viitor, chiar și un nou record mondial la sută liber. Sunt sigur că David și antrenorul lui se gândesc la acest lucru.

Reclamă

Răzvan Florea: „Se gândește să doboare recordul mondial și la 200m liber!

Să nu uităm că David înoată și 200 m liber, o proba care un record mondial la fel de puternic, 1:42:00, tot la Roma făcut, în 2009, de înotătorul german Paul Biedermann și cred că surprizele o să continue cu David în prim-plan. Ne așteptam de un an de zile să ajungă David la un record mondial, așa că poate nu astăzi, poate nu mâine, dar în viitorul apropiat mai mult că sigur se gândește să doboare recordul mondial și la 200m liber.

A fost fantastic. După finala lui David, toată lumea ne felicita și spunea numai lucruri extraordinare. Este un fenomen, nimeni din bazin nu își dă seama cum a ajuns să înoate așa rapid într-un timp așa de scurt”, a declarat Răzvan Florea, în exclusivitate, pentru Antena Sport.

David Popovici, discurs de mare campion după ce a intrat în istoria înotului

David Popovici a susținut un discurs de mare campion, imediat după ce a câștigat medalia de aur la CE de Natație de la Roma, unde a stabilit și un nou record mondial la proba de 100 de metri liber.

Întrebat ce simte când vede în tribune copii care îl susțin, acesta a anunțat că unul din obiectivele lui este să îi inspire pe cei mici să practice înotul, considerat unul din cele mai sănătoase sporturi.

”Cred că asta este principala mea prioritate în această viață de înotător pe care o am, să inspir oameni, mai ales să inspir copiii, fie că sunt italieni sau români.

Să îi văd pe toți în tribune e unul din cele mai tari sentimente posibile”, a spus David Popovici, citat e LenTV, după ce a câștigat proba de 100 de metri liber, la CE de Natație de la Roma.

Reclamă
Citește și:

EMISIUNI

Dan Petrescu, la AS.ro LIVE

Ultimele știri
0:37 Mihai Stoica l-a făcut praf pe George Puşcaş, după România – Bosnia 4-1: „Nu poate păcăli pe nimeni! El, marele fotbalist de la națională…” 0:23 EXCLUSIVRomânia – Bosnia 4-1 | Edi Iordănescu nu ia în calcul plecarea de la naţională: „Întrebarea despre viitorul meu trebuie să meargă către conducerea FRF!” 0:17 VideoReacţia lui George Puşcaş, după dubla de senzaţie din România – Bosnia 4-1: „O descătuşare! Ne dorim să rămână Edi!” 0:16 EXCLUSIVRomânia – Bosnia 4-1 | Nicolae Stanciu e categoric: „Vreau ca Edi Iordănescu să rămână şi să ne calificăm la EURO împreună!” 0:05 EXCLUSIVRomânia – Bosnia 4-1 | Dennis Man, dezamăgit de retrogradarea naţionalei în Liga C: „Ne afectează! Ne-am trezit cam târziu!” Ce a spus de Edi Iordănescu 26
sept.
23:36
România a retrogradat în Liga C din Nations League. O nouă ruşine naţională! Ne vom încerca forţele cu Gibraltar şi Insulele Feroe
26
sept.
23:35
România – Bosnia 4-1. „Tricolorii” au retrogradat în Liga C, după cel mai bun meci din mandatul lui Edi Iordănescu! George Puşcaş, „dublă” de senzaţie
26
sept.
23:35
LIVE BLOG | Ungaria – Italia 0-2. „Squadra Azzurra” a câştigat „grupa morţii”! Anglia – Germania 3-3, meci nebun pe Wembley. Rezultatele serii sunt AICI
26
sept.
22:44
Dennis Man a deschis scorul în România – Bosnia! Golul a fost validat cu ajutorul VAR. Man, cifre impresionante la naţionala României
26
sept.
22:00
VideoBătaie între fani şi jandarmi la România – Bosnia! Ultraşii protestează împotriva FRF! Meciul a fost oprit în primul minut + Comunicatul emis de Jandarmerie
Pe același subiect
Gică Hagi cere un proiect naţional
Echipa naţională • 26 sept., 21:08
„Să nu mai existe toleranţă!”. Gică Hagi le cere fotbaliştilor să fie ca David Popovici: „România are calitate”
Eduard Novak
Extra • 26 sept., 17:45
Elisabeta Lipă l-a „distrus” pe ministrul Eduard Novak: „Aţi venit total nepregătit!”. Discurs manifest la sosirea în ţară a campionilor de la Mondialul de canotaj
David Popovici şi Michael Phelps
Înot • 25 sept., 20:29
Michael Phelps, cuvinte de laudă la adresa lui David Popovici: „E singura persoană de pe planetă”
Close