Închide meniul

Robert Glință a fost nevoit să se retragă de la proba de 50 metri spate, din cauza unei accidentări

Publicat: 15 decembrie 2022, 3:05 / Actualizat: 15 decembrie 2022, 4:32

Robert Glință a fost nevoit să se retragă de la proba de 50 metri spate, din cauza unei accidentări

Robert Glință s-a retras din înotul de performanţă

Profimedia

  • Robert Glință a fost nevoit să se retragă de la proba de 50 metri spate, din cauza unei accidentări
  • Andrei Anghel s-a calificat în semifinale

Robert Glință a fost nevoit să se retragă de la proba de 50 metri spate, din cauza unei accidentări. În schimb, Anghel a reușit să se califice în semifinale, după ce a făcut o cursă perfectă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ghinion pentru Robert Glință la Campionatele Mondiale de înot din Australia. Înotătorul român a fost nevoit să se retragă din cauza unei accidentări.

Robert Glință a fost nevoit să se retragă de la proba de 50 metri spate, din cauza unei accidentări

Robert Glință avea speranțe mari în proba de 50 de metri spate, după ce a ratat calificarea în semifinale la 100 metri liber. Din păcate pentru sportivul român, acesta nu a putut continua competiția din cauza unei accidentări.

Reclamă

Robert Glință a fost nevoit să se retragă înaintea seriilor din cursa de 50 metri spate. Fără Glință, România a rămas cu un singur participant în competiție, în această probă. Andrei Anghel s-a calificat cu al 7-lea timp în semifinale și visează la marea finală. Acesta a câștigat seria din care a făcut parte cu timpul de 23 de secunde și 12 sutimi.

Semifinalele probei de 50 m spate sunt programate joi, la 10:59 și 11:03, și vor fi transmise în exclusivitate la AntenaPLAY.

Reclamă

Cum arată programul românilor la Campionatele Mondiale în bazin scurt, transmise pe AntenaPLAY!

JOI, 15 DECEMBRIE

10:42 – 100 m liber – finala;
10:59 și 11:03 – 50 m spate – semifinale;

VINERI, 16 DECEMBRIE

Reclamă 4 / 0/3

11:12 – 50 m spate – finala;

DUMINICĂ, 18 DECEMBRIE

2:33 – 200 m liber – David Popovici;
11:50 – 200 m liber – finala.

Programul este adaptat la ora României.

Prin ce chinuri au trecut David Popovici și Robert Glință în România

Glință a recunoscut că în România, pentru a obține performanță în natație, cine reușește o face “pe cont propriu”. “A trebuit să mă târăsc pe coate“, a dezvăluit acesta.

Este foarte greu. La noi în ţară este foarte dificil să faci sport de performanţă. În ceea ce priveşte înotul, a trebuit să mă târăsc pe coate pentru performanţă. Când am ajuns în noroi împotmolit până la gât, în ciuda obstacolelor şi aşteptărilor de a mă opri acolo, am ales să nu renunţ şi să găsesc în continuare o soluţie pentru mine. Am ajuns să colaborez cu al şaptelea antrenor din cariera mea, mai mult de nevoie. Este foarte greu. În ţară nu există un sistem care să fie gata, să avem toate resursele pentru performanţă.

Cine reuşeşte o face pe cont propriu şi cred că performanţele la care am ajuns eu sunt pur şi simplu o consecinţă a ambiţiei şi sprijinului pe care l-am avut din partea părinţilor şi a celor care au ţinut la mine cu adevărat. Tot pe cont propriu am ajuns să caut resursele necesare să ajung la cea mai bună performanţă. Dacă ar fi să ne comparăm cu alte sisteme: SUA, Australia, Marea Britanie sau Franţa, ei tratează sportul ca pe o ştiinţă pură.

Reclamă

u foarte mulţi oameni în spate care ştiu foarte bine ce au de făcut, astfel că performanţa la ei este la ordinea zilei, pe bandă rulantă. La noi în ţară nu există deloc acest lucru şi cine reuşeşte să scoată capul şi să se bată cu aceşti giganţi ai sportului, o face în mare măsură pe cont propriu“, a dezvăluit, în trecut, Robert Glință pentru fanatik.ro.

Va cuceri Dan Petrescu titlul din Liga 1, cu CFR Cluj, în 2024-2025?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:05 Istvan Kovacs nu l-a iertat pe Kylian Mbappe, după golul marcat de PSG! Decizia arbitrului român l-a şocat pe starul parizienilor 22:48 Costel Gâlcă urmează să semneze cu Universitatea Craiova! Lovitură dată de Mihai Rotaru 22:39 Boris Becker cere timp pentru Simona Halep, după revenirea în circuitul WTA! Ce şanse îi dă pentru a câştiga un Grand Slam 22:22 LIVE VIDEOSouthampton – Preston se joacă ACUM în AntenaPLAY. „Sfinţii” încă speră la promovarea directă în Premier League 22:10 LIVE VIDEOFamalicao – Sporting Lisabona se joacă ACUM în AntenaPLAY. „Leii” pot face un pas uriaş către titlu în Liga Portugal 21:55 LIVE TEXTBarcelona – PSG şi Borussia Dortmund – Atletico Madrid se joacă ACUM! Istvan Kovacs l-a eliminat pe Araujo 21:28 Ce salariu îi pregăteşte Dan Şucu lui Marius Şumudică, la Rapid! „Şumi”, în pole-position să-i ia locul lui Cristiano Bergodi 21:20 VIDEOMomente uluitoare înainte de Barcelona – PSG! Fanii catalani au atacat, din greşeală, autocarul echipei lui Xavi 20:59 Ladislau Boloni, verdict dur despre transferul lui Florinel Coman! Cum a descris plecarea în Qatar a jucătorului de la FCSB 20:59 Bernadette Szocs – Prithika Pavade LIVE VIDEO (marţi, 17:00, AntenaPLAY). „Finala” Grupei 11 de la Cupa Mondială Macao 2024 Vezi toate știrile
Pe același subiect
David Popovici a răbufnit înainte de Jocurile Olimpice
Înot • 29 mart., 19:17
David Popovici a răbufnit înainte de Jocurile Olimpice: „Povestea nu este corectă”! Ce l-a deranjat pe dublul campion mondial
David Popovici visează la o medalie la Jocurile Olimpice
Înot • 27 mart., 19:50
David Popovici visează la o medalie la Jocurile Olimpice! Anunţul făcut de Camelia Potec: „Ştie ce înseamnă să fii cel mai bun!”
David Popovici face spectacol înainte de Jocurile Olimpice
Înot • 25 mart., 12:13
David Popovici face spectacol înainte de Jocurile Olimpice! Românul s-a distrat la ultimul concurs la care a participat
Pan Zhanle e favorit la aurul olimpic la 100 de metri în faţa lui David Popovici
Înot • 12 feb., 11:56
Pan Zhanle e favorit la aurul olimpic la 100 de metri în faţa lui David Popovici. Verdictul dat de americani
Anunţul uriaş făcut de Pan Zhanle, după ce i-a doborât recordul mondial lui David Popovici, la 100 de metri liber
Înot • 11 feb., 22:32
Anunţul uriaş făcut de Pan Zhanle, după ce i-a doborât recordul mondial lui David Popovici, la 100 de metri liber