Închide meniul
VIDEO

Ruta Meilutyte, performanţă uluitoare la Campionatele Mondiale de Înot! A doborât recordul mondial de două ori în 24 de ore

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 30 iulie 2023, 15:18

Ruta Meilutyte, performanţă uluitoare la Campionatele Mondiale de Înot! A doborât recordul mondial de două ori în 24 de ore

Ruta Meilutyte, performanţă uluitoare la Campionatele Mondiale de Nataţie

Ruta Meilutyte / Profimedia

Ruta Meilutyte, performanţă uluitoare la Campionatele Mondiale de Înot! Înotătoarea de 26 de ani din Lituania a cucerit medalia de aur în proba de 50 de metri bras de la Fukuoka, stabilind şi un nou record mondial.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Performanţa sa este cu atât mai impresionantă în condiţiile în care ea a stabilise deja un nou record mondial în semifinalele probei de 50 de metri bras.

Ruta Meilutyte, performanţă uluitoare la Campionatele Mondiale de Înot! A doborât recordul mondial de două ori în 24 de ore

Ruta Meilutyte a avut parte de 24 de ore de vis. Sportiva de 26 de ani obţinea sâmbătă calificarea în finala probei de 50 de metri bras, după ce stabilea şi un nou record mondial. În semifinale, ea termina cursa în 29.30 secunde, având şi cel mai bun timp din semifinale.

În cursa pentru medalie, Ruta Meilutyte nu a avut adversară şi a reuşit o nouă cursă de excepţie, doborând recordul mondial. Ea a încheiat cursa de duminică cu un timp fabulos, de 29.16 secunde. Pe locul al doilea s-a clasat Lilly King din Statele Unite (29,16 secunde), în timp ce podiumul a fost completat de Benedetta Pilato din Italia (30.04 secunde).

Pentru cele două recorduri mondiale stabilite la Fukuoka, Ruta Meilutyte a primit câte un cec în valoare de 30.000 de dolari.

Reclamă

Ruta Meilutyte este pentru a patra oară campioană mondială. Ea a mai cucerit medalia de aur în probele de 50 de metri bras (Budapesta 2022) şi 100 de metri bras (Barcelona 2013 şi Fukuoka 2023).

David Popovici, la revenirea în ţară: „Mă simt mai puternic ca niciodată. Îmi doresc să fiu din nou cel mai rapid din lume”

David Popovici a vorbit la revenirea în ţară de la Campionatele Mondiale de Înot din Japonia, competiţie transmisă exclusiv în AntenaPLAY. Popovici nu a mai repetat performanţele uluitoare din 2022.

Reclamă 4 / 0/3

El a terminat pe locul 4 proba de 200 de metri liber şi pe locul 6 proba de 100 de metri liber. Chiar şi aşa, sportivul de 18 ani anunţă că se simte „mai puternic ca niciodată”.

„E cea mai bună ocazie să le transmit copiilor care mă urmăresc că nu există magie. Există amtrenament. E complet uman să nu-ţi iasă întotdeauna. Prefer să fiu un sportiv complet, care ştie să gestioneze suişurile şi coborâşurile. Prefer asta decât să fiu un robot care ştie numai să câştige.

A fost cel mai intens an din viața mea, de la recordul mondial, până la BAC, până la Fukuoka. A fost un an haotic, bizar, dar am izbutit. Cred că acum e o oportunitate foarte bună pentru mine să înțeleg curajul și asumarea. Ține numai de mine cum reacționez când întâmpin obstacole în drumul meu. Doar asta pot controla. E un proces, iar eu sunt aici să învăț.

Vreau ceea ce s-a întâmplat să mă motiveze şi să mă facă să mă autodepăşesc. Iubesc ceea ce fac, ăsta e sportul. Nu am cum să câştig întotdeauna. Îmi pare rău dacă vă aşteptaţi la altceva. Aş vrea să închei cu un citat din Earl Nightingale, voi încerca să-l traduc în română: nu renunţa niciodată la visul tău, doar pentru că-ţi va lua timp să-l atingi. Timpul trece oricum. Duminică frumoasă!

Mă simt mai puternic ca niciodată, trebuie să îmi iau vacanţă, trebuie să am grijă de corpul meu. De-abia aştept să revin la antrenamente. De-abia aştept să revin pe cea mai înaltă treaptă a podiumului şi îmi doresc să fiu din nou cel mai rapid înotător din lume. Mă simt mai puternic ca niciodată şi va mulţumesc pentru toată susţinerea”, a spus Popovici, la revenirea în ţară.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:50 VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League 23:28 „E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic! 23:20 UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!” 23:12 „Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare! 23:01 Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!” 23:00 „Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare! 22:40 Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!” 22:32 „Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”! 22:11 „V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid 22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! Vezi toate știrile
Citește și