Închide meniul

Sportivul uriaş care va participa la Campionatele Europene de înot în bazin scurt: „România a făcut multe pentru ucraineni!”

Dan Roșu Publicat: 2 decembrie 2023, 11:50

Reclamă
Sportivul uriaş care va participa la Campionatele Europene de înot în bazin scurt: „România a făcut multe pentru ucraineni!

Sportivul uriaş care va participa la Campionatele Europene de înot în bazin scurt

Mykhailo Romanchuk, la începutul unei probe - Profimedia Images

Mykhailo Romanchuk, înotătorul uriaş care va participa la Campionatele Europene de înot în bazin scurt, este unul dintre cei mai decoraţi sportivi din Ucraina. Postura sa de sportiv de elită i-a permis să poată pleca din Ucraina, după începutul războiului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Înotătorul de 25 de ani s-a refugiat în casa marelui său rival şi prieten, Florian Wellbrock, la baza acestuia de la Magdeburg, Germania. Romanchuk s-a sfătuit cu familia, înainte să ia această decizie.

Sportivul uriaş care va participa la Campionatele Europene de înot în bazin scurt

„A fost o decizie grea, pentru că am avut multe gânduri în cap. Mă gândeam că poate e bine să lupt alături de armată pentru ţara mea. După o lungă discuţie cu soţia şi familia mea am decis că nu sunt un războinic decât în bazin”, a spus Mykhailo, citat de len.eu.

La câteva luni după izbucnirea războiului, acesta a câştigat două medalii de bronz la Campionatele Mondiale de înot de la Budapesta 2022, la 800 de metri şi la 5 kilometri în ape libere.

„Nimeni nu poate explica ce simţim atunci când ajungem pe podium, ţinând cont că ucrainenii trec prin multe lucruri. Oamenii din jurul nostru ştiu cât de greu e să obţinem aceste medalii şi este un sentiment uimitor că facem asta pentru ţara noastră, dar e legat şi de armată. Armata ţine piept uneia dintre cele mai mari forţe din lume, fără să aibă toate armele la dispoziţie”, a mai spus ucraineanul.

Reclamă

Mykhailo Romanchuk: „Ştiu că România a făcut multe pentru ucraineni”

În august, sportivul a luat decizia de a reveni în Ucraina, acuzând probleme la nivel mental. „De aceea m-am întors, pentru a le arăta celorlalţi sportivi care s-au mutat în afara ţării că Ucraina are nevoie de noi acum”.

„Ştiu că România a făcut multe lucruri bune pentru ucraineni şi sper să văd mulţi ucraineni la Europene şi sper să înţeleagă că atleţii nu mai luptă doar pentru ei. Luptăm pentru naţie, pentru oamenii care stau în prima linie, nu numai pentru pacea din Ucraina, cât şi pentru pacea din întrega Europă”, a încheiat Mykhailo Romanchuk.

Programul complet al lui David Popovici la Campionatele Europene de înot în bazin scurt 2023

Programul complet al lui David Popovici la Campionatele Europene de înot în bazin scurt 2023 îl aduce în prim-plan pe dublul campion mondial şi european la două probe, de 100 şi 200 de metri liber. Competiţia se va desfăşura în perioada 5-10 decembrie, live în AntenaPLAY.

Reclamă 4 / 0/3

David Popovici va încerca să obţină a doua medalie de aur pentru România la Campionatele Europene de înot în bazin scurt, după ce tot el a cucerit-o şi pe prima, la Kazan, cu doi ani în urmă, la 200 de metri liber.

Programul la 100 metri

  • serii – 9 decembrie, 10:15
  • semifinale – 9 decembrie 19:31
  • finala – 10 decembrie 19:08

Programul la 200 metri

  • serii – 8 decembrie, 9:40
  • semifinale – 8 decembrie, 18:28
  • finala – 9 decembrie 18:06

Lotul României pentru Campionatele Europene de înot în bazin scurt 2023

Lotul României pentru Campionatul European de înot în bazin scurt (25 m) pentru seniori, de la Otopeni, va fi alcătuit din următorii: David Popovici, Vlad Stancu, Andrei Anghel, Diana Stigher, Ioana Știrbu, Patrick Dinu, Darius Coman, Robert Badea, Denis Popescu, Aissia Prisecariu, Andrei Ungur, Brigitta Vass, Mihai Gergely, Daniel Nicușan, Vlad Mihalache, Andrei Proca, Nandor Nagy, Maysa Rațiu, Anastasia Bako, Daria Silișteanu, Alexandru Stoica.

Antrenori: Adrian Rădulescu, Iulia Becheru, Andrei Pinticanu, Radu Claudiu, Răzvan Florea, Bogdan Stroe, Mircea Purcaru, Cătălin Ungur.
Antrenor federal: Silviu Anastase.

Campionatul European de înot în bazin scurt (25 m) pentru seniori, de la Otopeni este cea mai importantă competiție de înot a anului din Europa. Evenimentul este organizat de către Federația Română de Natație și Pentatlon Modern, în colaborare cu European Aquatics, și va avea loc în perioada 5-10 decembrie 2023 în incinta Complexului Sportiv de Natație Otopeni.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:48 Max Verstappen a dat cărţile pe faţă despre oferta colosală de la Mercedes: „Dacă aş concura pentru locul 5, aş deveni morocănos” 12:45 Handbaliştii de la Dinamo şi-au aflat adversara din semifinalele European League! Cu cine se vor duela în Turneul Final Four 12:03 Lionel Messi a cerut transferul unui star la Inter Miami! Oficialii echipei sunt gata să-i facă pe plac 11:57 „O echipă ca oricare alta!” Dovada lui Florin Talpan că FCSB nu este continuatoarea Stelei: „Lucrurile sunt foarte clare” 11:19 Mihai Rotaru a dezvăluit, chiar înainte de Universitatea Craiova – FCSB, ce obiectiv i-a trasat lui Costel Gâlcă 10:50 LIVE VIDEORomânii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Elena Zaharia joacă ACUM, în AntenaPLAY 10:48 Foto„Wow!” Fiica lui Marius Şumudică, şedinţă foto spectaculoasă. Sarah le-a aprins imaginaţia fanilor cu o apariţie electrizantă 10:40 „Dacă mi-ar da 35.000 de euro, tot aş zice nu!” Fostul campion cu FCSB îl refuză categoric pe Gigi Becali 10:19 Marius Lăcătuş, semnal de alarmă pentru CSA Steaua! Mesaj categoric despre situaţia echipei: „Fanii vor fi alături de FCSB!” 10:02 Marius Şumudică, anunţ despre gafa de proporţii făcută de Ianis Hagi înainte de EURO 2024: „Nu ştiu de cine a fost sfătuit” Vezi toate știrile
Citește și