Închide meniul

Vlad Stancu, adevărul despre testele anti-doping, după ce Simona Halep a fost suspendată: „Au venit la 5 dimineața să mă testeze”

Viviana Moraru Publicat: 3 noiembrie 2022, 11:58

Vlad Stancu, adevărul despre testele anti-doping, după ce Simona Halep a fost suspendată: Au venit la 5 dimineața să mă testeze”

Vlad Stancu, adevărul despre testele anti-doping, după ce Simona Halep a fost suspendată

Vlad Stancu și Simona Halep/ Colaj Profimedia

  • Vlad Stancu, adevărul despre testele anti-doping
  • Ce a declarat înotătorul român, după ce Simona Halep a fost suspendată

Vlad Stancu a oferit detalii despre testele anti-doping la care este supus, după ce Simona Halep a fost suspendată. Înotătorul român susține că o sesiune de teste poate dura și 3 ore, fiind extrem de strictă întreaga procedură.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep a fost suspendată pentru dopaj, fiind depistată pozitiv cu Roxadustat, o substanță interzisă. Vlad Stancu a dezvăluit rigurozitatea cu care se confruntă un sportiv, atunci când este supus unor teste anti-doping.

Vlad Stancu, adevărul despre testele anti-doping la care este supus, după ce Simona Halep a fost suspendată

Vlad Stancu a declarat că doar suplimentele îți pot face un test anti-doping pozitiv, și exclude varianta ca un sportiv să poată lua substanțe interzise din mâncare.

Reclamă

Totodată, înotătorul român a povestit un episod în care a fost supus unui control încă de la prima oră a dimineții, în timp ce era în vacanță, ca dovadă a stricteții care există în Agenția Națională Anti – Doping.

„Sunt într-un program special, sunt monitorizat în permanență. Toate suplimentele pe care le iau sunt certificate. Mâncarea nu afectează, dar suplimentele sunt cele care îți fac testele anti-doping pozitive.

Reclamă

Într-o zi au venit la 5 dimineață să mă testeze. Eram în vacanță, mama aproape că nu le deschidea ușa. Dar dacă nu le deschideam ușa, primeam o bulină, iar la două buline, primeam suspendare un an. Procedurile durează între 10 minute și trei ore. Îți recoltează urina, am stat și două ore la concursuri la teste”, a declarat Vlad Stancu, în emisiunea AS.ro LIVE.

Totodată, înotătorul a dezvăluit ce substanțe nu are voie să consume: „Alcoolul este interzis. Consum foarte multe calorii, e indicat o dată pe săptămână să mănânc un fast-food. Nu avem voie substanțe folosite de culturiști”, a mai completat Vlad Stancu.

Vlad Stancu, dezvăluiri despre relația pe care o are cu David Popovici

Vlad Stancu a făcut dezvăluiri despre relația pe care o are cu David Popovici. Cei doi campioni au scris istorie pentru România, cucerind numeroase medalii pe parcursul verii, la Campionatul European, cât și la cel Mondial de Juniori.

Reclamă 4 / 0/3

Vlad Stancu a declarat că are o relație de prietenie cu David Popovici, întâlnindu-se și în afara bazinului. Cei doi au făcut echipă în cadrul probei de ștafetă 4×100 metri, unde au cucerit medalia de aur, la Campionatul European de Juniori de la Otopeni.

„Mai vorbesc cu David, mai ies cu el pe afară. Ne înțelegem foarte bine. Nu am timp să-mi fac alți prieteni, aceștia sunt prietenii mei, de la bazin”, a declarat Vlad Stancu, în emisiunea AS.ro LIVE.

„Au același program, aceeași nevoie de a merge dimineața la antrenamente, la prima oră. Nu și-ar permite să lipsească”, a completat și Iulia Becheru, antrenoarea lui Vlad Stancu.

Legat de performanțele înregistrate la campionatul de la Otopeni, Vlad Stancu a declarat că s-a simțit extrem de emoționat în momentul în care a fost intonat imnul.

„Sunt foarte competitiv, vreau mereu să câștig, intri într-o stare de adrenalină, iar sentimentul este unic. Aproape am plâns când mi-au cântat imnul la campionatul de la Otopeni, cânta toată tribuna cu mine. Sigur se va mai întâmpla”, a mai completat Vlad Stancu.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
10:20 Florentin Petre cere un jucător în naţionala României: „Nu poţi să începi fără el! E cel mai în formă!” 10:08 „Ce nu a luat Ianis de la Gică Hagi?” Gică Craioveanu nici nu a stat pe gânduri: „N-are cum să o aibă!” 9:29 Modul incredibil prin care avocaţii încearcă să îl scape pe Mario Iorgulescu de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare 9:26 Bernadette Szocs, după victoria uriaşă cu Adriana Diaz, de la Incheon: „Dacă voi juca aşa, va urma un alt rezultat mare” 9:05 Carlos Alcaraz, eliminat de Grigor Dimitrov din sferturile turneului de la Miami! Principalul favorit a fost spulberat de bulgar 8:43 Schimbări uriașe la FCSB. Cinci jucători, gata să plece de la echipa lui Gigi Becali chiar dacă vor câștiga titlul 8:42 Andrei Nicolescu a anunţat măsuri dure după ce Dinamo va juca 4 meciuri cu porţile închise: „Ca la aeroport!” 8:32 VIDEOEliza Samara a făcut show în ultimele două puncte ale meciului cu Wang Yidi. A fost aplaudată şi de adversara de la Incheon 8:30 VIDEOBernadette Szocs – Adriana Diaz 3-0. Bernie, victorie uriaşă şi calificare în sferturile WTT Champions Incheon 2024 7:50 VIDEOEliza Samara – Wang Yidi 1-3, live în AntenaPLAY. Românca a jucat senzaţional, dar s-a oprit în optimi la WTT Champions Incheon Vezi toate știrile
Pe același subiect
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
WTA • 28 mart., 23:35
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
Anunţ uriaş despre participarea Simonei Halep la Jocurile Olimpice de la Paris: "Exită o portiţă. Am început demersurile"
Tenis • 27 mart., 17:42
Anunţ uriaş despre participarea Simonei Halep la Jocurile Olimpice de la Paris: „Există o portiţă. Am început demersurile”
Cum a putut reacţiona Nick Kyrgios după ce Simona Halep a fost acuzată că "s-a dopat masiv"
Tenis • 26 mart., 18:50
Cum a putut reacţiona Nick Kyrgios după ce Simona Halep a fost acuzată că „s-a dopat masiv”: „Am înţeles”
Camelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 26 martie
Antena Sport Update • 26 mart., 17:52
Camelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 26 martie 2024
Sorana Cîrstea, prima reacţie după ce a fost eliminată de la turneul de la Miami!
Tenis • 26 mart., 9:54
Sorana Cîrstea, prima reacţie după ce a fost eliminată de la turneul de la Miami! Ce a spus despre Simona Halep