Închide meniul

Boston Celtics a cucerit un titlu istoric în NBA

Antena Sport Publicat: 18 iunie 2024, 10:19 / Actualizat: 24 octombrie 2024, 15:29

Reclamă
Boston Celtics a cucerit un titlu istoric în NBA

Boston Celtics a cucerit un titlu istoric în NBA

Boston Celtics a cucerit un titlu istoric în NBA

Boston Celtics a cucerit un titlu istoric în NBA. Celtics şi-a adjudecat un al 18-lea titlu de campioană a ligii profesioniste nord-americane de baschet (NBA), un record, după ce a dominat-o pe Dallas Mavericks cu scorul de 106-88, luni, pe teren propriu, în meciul cinci al finalei, pe care a câştigat-o cu scorul general de 4-1

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Primul trofeu obţinut de Celtics din 2008 încoace permite echipei din Massachussetts să-şi devanseze din nou marea rivală Los Angeles Lakers la numărul de titluri, 18 faţă de 17.

Boston Celtics a cucerit un titlu istoric în NBA

După eşecul din 2022, când a pierdut finala cu Golden State Warriors, şi apoi cel din 2023, când a fost eliminată în finala Conferinţei de Est de Miami Heat, acest titlu recompensează generaţia Jayson Tatum (26 ani) şi Jaylen Brown (27 ani), liderii unui efectiv complet şi redutabil.

Jayson Tatum şi-a trecut în cont 31 de puncte în meciul de luni, iar Brown 21, contribuind încă o dată decisiv la victoria detaşată în faţa lui Mavericks, pentru care vedeta slovenă Luka Doncic a înscris 28 de puncte.

Joe Mazzulla, care era necunoscut în urmă cu doi ani, devine, la 35 de ani, al doilea cel mai tânăr antrenor din istorie care ridică trofeul, după legendarul Bill Russell.

Reclamă
Reclamă
Reclamă
Recomandări

Cine se va impune în El Clasico?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
10:54

Marius Şumudică are probleme de lot înainte de FCSB-Rapid. Trei giuleşteni ratează derby-ul de pe Arena Naţională

10:18

Radu Drăguşin e dorit de Juventus! Anunţul presei italiene despre fundaşul naţionalei

10:08

Lando Norris continuă să nege că a greşit în duelul cu Verstappen din Marele Premiu al Statelor Unite: „Este dificil pentru mine”

9:46

Roberto Mancini, out de la naţionala Arabiei Saudite. Anunţul oficial

9:43

Reacţia englezilor după gafa comisă de portarul lui Rangers la golul anulat al FCSB-ului! Cum l-a numit BBC pe Butland

9:31

Gestul incredibil făcut de Răzvan Lucescu în timpul unui interviu, după suspendarea din Grecia. Ce a făcut după PAOK – Plzen

1 Pep Guardiola, uluit de golul de pe altă planetă al lui Erling Haaland: „Nu e normal pentru o fiinţă umană” 2 Răzvan Lucescu şi-a aflat pedeapsa după scandalul de la derby-ul cu AEK! Sancţiune dură pentru antrenorul român 3 Rangers – FCSB 4-0! Campioana României, umilită pe Ibrox. Prima înfrângere a roş-albaştrilor în Europa League 4 Controversă uriașă în Rangers – FCSB! Golul lui Miculescu, anulat în mod uluitor! Ce s-a întâmplat după gafa lui Butland 5 Ce a scris presa din Spania după ce Barcelona a învins-o pe Bayern cu 4-1. Raphinha a făcut spectacol 6 Rapidiştii iau cu asalt Arena Naţională. Biletele pentru derby-ul FCSB-Rapid s-au vândut în timp record
Citește și