Închide meniul
VIDEO

Edi Iordănescu, explicaţii pentru eşecurile cu Muntenegru şi Bosnia: „Avem retrogradări! La Craiova au ratat obiectivele, la FCSB au luptat până la final!”

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 10 iunie 2022, 12:51

Edi Iordănescu, explicaţii pentru eşecurile cu Muntenegru şi Bosnia: „Avem retrogradări! La Craiova au ratat obiectivele, la FCSB au luptat până la final!

Echipa de start pentru Muntenegru - România

FRF.ro

Edi Iordănescu a oferit explicaţii pentru eşecurile cu Muntenegru, 0-2, şi Bosnia şi Herţegovina, 0-1. Selecţionerul este de părere că rezultatele înregistrate la echipele de club i-au afectat pe „tricolori”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România – Finlanda se joacă sâmbătă, pe 11 iunie, de la ora 21:45, în direct pe Antena 1 şi Antena Play, şi în format LIVE VIDEO pe www.AS.ro.

Edi Iordănescu, explicaţii pentru eşecurile cu Muntenegru şi Bosnia

„Cei mai mulţi jucători cu probleme la nivel de club, avem retrogradări, băieţii de la Craiova au ratat obiectivele, la FCSB au luptat până la final. Mulţi care nu şi-au prelungit contractele. Doar cei de la CFR stau bine. Intră într-o stare de spirit pe care eu vreau să o schimb.

Este septembrie o primă linie de analiză, mi-am asumat tot. Foarte puţin important sunt eu, important e viitorul echipei naţionale. Sunt bine ancorat în realitate. Am vorbit cu foştii selecţioner, nu sunt ranchiunos. Sunt foarte conştient de situaţie, vă spun mereu ce am pe suflet şi nu ocolesc răspunsuri. Mereu mă inspir din ceea ce înseamnă trecutul echipei naţionale. Ca să putem spune că sunt valoroşi, trebuie să avem tot pachetul.

Am venit cu mândrie, cu responsabilitate. Am pus condiţiile mele, nu am venit cu ochii închişi. Dacă nu exista clauza în contract, exista posibilitatea să intervin mai agresiv în această situaţie, ştiu că am un obiectiv”, a declarat Edi Iordănescu, în cadrul conferinţei de presă a meciului cu Finlanda.

Reclamă

Iordănescu Jr. nu se teme de critici

Edi Iordănescu nu se teme de critici. Selecţionerul a fost pus la zid după eşecurile cu Muntenegru, scor 0-2, şi Bosnia şi Herţegovina, scor 0-1, însă nu a fost afectat şi anunţă că e gata pentru o „revoluţie” la echipa naţională.

„Deciziile din meciul cu Bosnia au fost corecte, echipa a adus energia bună, am avut mai multe analize, am făcut şi nişte teste. Avem poza de ansamblu şi doar dacă ne vom bate vom avea şansa unui rezultat pe care cu toţii îl căutăm. Sunt de acord cu absolut orice opinie. Am profesionişti lângă mine care îmi dau update. Nu le pot interzice jucătorilor să stea pe telefoane. Încrederea era afectată înainte de aceste două meciuri, după ele este şi mai rău. Nu sunt de acord cu jignirile, dar ele nu mă descalifică pe mine. Se întâmplă mereu, e ca un ciclu.

(n.r. – despre declaraţia „N-am venit la națională ca să-mi distrug cariera!”) M-am referit la faptul că încrederea mea e puternică şi când am vorbit de carieră am spus că sunt încă tânăr şi caut să îmi îmbunătăţesc cariera. Atâta timp cât voi fi selecţioner voi vorbi cu subiect şi predicat. Cred că greşim un pic în analiză şi în abordare. Încercăm să costruim un bloc al performanţelor. Blocul înseamnă selecţia, s-a dovedit că nu s-a greşit cu selecţia. Nu a fost cineva neconvocat care putea schimba meciurile noastre.

Reclamă 4 / 0/3

Îmi dau toată silinţa, jucăm mâine cu Finlanda, el intră în anul al şaptelea, eu am 21 de zile cu echipa naţională, din care 10 în carantină. V-am spus că mă lupt pentru a construi mentalitatea potrivită. Altfel, ne uităm doar deasupra şi nu rezolvăm nimic. Hai să ne uităm şi la problemele pe care şi echipele de club le au să intre în grupele europene.

E doar CFR care a construit un nucleu cu jucători cu experienţă şi mulţi străini. Dacă nu înţelegem, sunt eu ţinta pe perete şi aruncaţi în mine. Eu încerc să impun alte standarde, să înţeleagă că trebuie să dea totul când vin la echipa naţională, trebuie să ştie că joacă pentru 20 de milioane de oameni.

Cine intră la Mogoşoaia, trebuie să respecte aceste lucruri. Atunci nu ne vom mai întreba de ce s-a speriat x şi de ce nu am avut atitudine”, a declarat Edi Iordănescu, în cadrul conferinţei de presă a meciului cu Finlanda.

Hai, România! În fiecare zi. Ce meciuri transmite Antena 1 din luna iunie

Antena 1 a cumpărat drepturile pentru meciurile echipei naţionale de fotbal a României pentru următorii 6 ani. Primele partide sunt programate în luna iunie, când echipa antrenată de Edi Iordănescu dispută partidele din Nations League, într-o grupă cu Bosnia, Finlanda şi Muntenegru.

Două meciuri în luna iunie şi unul în luna septembrie din grupa 3 a Ligii B UEFA Nations League sunt programate pe Antena 1, duelurile de foc cu Bosnia în deplasare şi întâlnirea tur-retur cu Finlanda.

Programul partidelor transmise de Antena 1

11 iunie 2022, 21:45: ROMÂNIA – Finlanda
23 septembrie 2022, 21:45: Finlanda – ROMÂNIA

Cele mai tari meciuri ale naționalei României vor fi în direct pe Antena 1. Edi Iordănescu are ca obiectiv clasarea pe unul dintre primele două locuri în grupă și calificarea selecționatei noastre la EURO 2024.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:27 Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2 0:10 Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out 25
apr.
23:58
FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off
25
apr.
23:55
Daniel Bîrligea, mesaj pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: „O să dau totul!”
25
apr.
23:35
FotoUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-1. Bîrligea a marcat singurul gol al meciului! Oltenii au ratat matematic titlul
25
apr.
23:22
Nicolae Dică a spus totul despre conflictul cu Denis Alibec! Ce a declanşat tensiunile dintre ei doi: „A spus că nu e de acord”
25
apr.
23:05
„S-a operat ieri” Mihai Stoica, ultimele detalii despre situația lui Vlad Chiricheș. Când va reveni pe teren fundașul de la FCSB
25
apr.
22:53
UPDATESorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! Urmează un duel „stelar” cu Iga Swiatek
25
apr.
22:47
FotoOlimpiu Moruțan s-a fotografiat cu tortul pe patul de spital și a oferit prima reacție, după ce a fost operat de ziua lui!
25
apr.
22:41
Sorana Cîrstea, după ce s-a calificat în turul 3 la Madrid: „Nu ştiam cum joacă”! Ce a spus „Sori” despre noul ei antrenor
Vezi toate știrile
Citește și