Închide meniul

Aryna Sabalenka, în semifinalele US Open 2023, pentru al treilea an consecutiv

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 6 septembrie 2023, 22:14

Aryna Sabalenka, în semifinalele US Open 2023, pentru al treilea an consecutiv

Aryna Sabalenka, în semifinalele US Open 2023, pentru al treilea an consecutiv

Aryna Sabalenka, la US Open 2023 / Profimedia Images

Aryna Sabalenka s-a calificat în semifinalele US Open 2023. Sabalenka a trecut în sferturi de chinezoaica Qinwen Zheng, numărul 23 mondial, scor 6-1, 6-4, într-o oră şi 13 minute.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Aryna Sabalenka o va întâlni în penultimul act pe câştigătoarea meciului Marketa Vondrousova (Cehia, 9 WTA şi cap de serie 9) – Madison Keys (SUA, locul 17 WTA şi cap de serie 17).

Aryna Sabalenka, în semifinalele US Open 2023, pentru al treilea an consecutiv

„Cred că am jucat cu siguranţă un tenis foarte bun astăzi”, a declarat Sabalenka în interviul de pe teren. „Super mulţumită de performanţă. Am o altă oportunitate de a mă descurca mai bine în semifinale.”

Acesta este al treilea an consecutiv în care Sabalenka ajunge în semifinalele US Open; ea a pierdut în faţa jucătoarei Leylah Fernandez în 2021 şi în faţa sportivei Iga Swiatek în 2022.

Câți bani va primi și pe ce loc se va clasa Sorana Cîrstea, după eliminarea de la US Open 2023

Se știe câți bani va primi și pe ce loc se va clasa Sorana Cîrstea, după eliminarea din sferturile de finală de la US Open 2023. Românca a pierdut în disputa cu Karolina Muchova și a ratat șansa de a juca prima semifinală din carieră într-un turneu de Grand Slam.

Reclamă

„Sori” nu a reușit să o învingă pe a 10-a jucătoare a lumii și este OUT de la Flushing Meadows. Muchova a ieșit victorioasă se pregătește acum pentru duelul cu Coco Gauff, cea care a obținut o victorie categorică cu Jelena Ostapenko, scor 6-0, 6-2.

Aflată pe locul 30 WTA la începutul competiției, Cîrstea nu a avut startul de meci pe care îl dorea. A pierdut fără drept de apel primul set cu Muchova, la zero. Sorana a impresionat în debutul actului secund și a reușit break-ul. Totuși, Muchova a revenit spectaculos și a obținut calificarea. S-a impus cu 6-0, 6-3 și va juca în semifinale cu Coco Gauff.

Pentru prezența în sferturile de finală de la US Open, românca va primi 455.000 de dolari. Muchova, în schimb, rămâne în cărți pentru marele premiu de 3 milioane de dolari.

Reclamă 4 / 0/3

Victoriile obținute la US Open 2023 i-au adus și un salt în clasamentul WTA. Era pe locul 30 la începutul turneului. Pentru că a ajuns până în sferturi, Sorana va ocupa, de luni, poziția a 26-a în ierarhia mondială. Un succes cu Muchova ar fi propulsat-o pe locul 22 WTA.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:52 Nota primită de Valentin Mihăilă, după ce a marcat în Parma – Lecco 4-0! Specialiștii, dați pe spate de prestația românului 17:51 Sorana Cîrstea îşi menţine decizia şi după 6 ani! Nu va mai juca pentru România la Billie Jean King Cup: „E un capitol închis” 17:22 Mohamed Salah şi Jurgen Klopp, conflict aprins în timpul meciului! Liverpool, OUT din cursa pentru titlu 17:15 LIVE VIDEOPalermo – Reggiana se joacă ACUM în AntenaPLAY. Ionuț Nedelcearu e titular și luptă pentru promovare 17:08 „Nu urmări 2.000 și iei 10 care sunt morți toți” Cel mai dur mesaj pentru conducerea lui Dinamo! 16:39 LIVE SCOREFCU Craiova – U Cluj se joacă ACUM. Clujenii au deschis scorul! Meci vital pentru olteni 16:37 „E cel mai bun din campionat” Elias Charalambous îi ia apărarea lui Ștefan Târnovanu! Ce a spus despre gafa din meciul cu Sepsi 16:16 VIDEOValentin Mihăilă, gol superb pentru Parma! Echipa românului, tot mai aproape de revenirea în Serie A 15:59 LIVE VIDEOBlackburn – Coventry se joacă ACUM, în AntenaPLAY! Hull City – Ipswich (22:00)! Spectacol în Championship 15:25 România a obţinut o medalie de argint la Campionatele Europene de canotaj! Echipajul de patru rame feminin, locul 2 în Ungaria Vezi toate știrile
Citește și