Închide meniul

Ashley Barty, gest superb pentru Simona Halep! Ce le-a cerut fostul lider WTA organizatorilor de la Wimbledon

Viviana Moraru Publicat: 24 iunie 2022, 15:24

Ashley Barty, gest superb pentru Simona Halep! Ce le-a cerut fostul lider WTA organizatorilor de la Wimbledon

Ashley Barty, gest superb pentru Simona Halep

Simona Halep şi Ashley Barty, în timpul unei partide/ Getty

  • Ashley Barty, gest superb pentru Simona Halep, înainte de Wimbledon
  • Românca o va întâlni pe Karolina Muchova, în primul tur la Wimbledon 2022

Ashley Barty face un gest superb pentru Simona Halep. Australianca, recent retrasă din circuitul WTA, le-a cerut organizatorilor ca Simo să dispute primul meci pe arena centrală din complexul de la All England Club, din postura de campioană en-titre.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ashley Barty este campioana din 2021 de la Wimbledon, câştigând turneul în faţa Karolinei Pliskova. Simona Halep, la ediţia de anul trecut, ar fi trebuit să joace din postura de campioană en-titre la Londra, însă accidentarea nu i-a oferit această posibilitate. Astfel, liderului mondial de la acea vreme, Barty, i-a revenit această onoare.

Ashley Barty, gest superb pentru Simona Halep

Ashley Barty s-a retras din tenis în acest an, după ce a reuşit să-şi adjudece şi cel de-al treilea turneu de Grand Slam din carieră, Australian Open.

Reclamă

Înainte ca turneul de la Wimbledon să debuteze, a existat o dezbatere pe tema jucătoarei care ar trebui să evolueze din postura de campioană en-titre. Conform tradiţiei, în primul meci de marţi, de pe Terenul Central, ar trebui să-şi dispute partida campioana en-titre. Având în vedere că australianca s-a retras, şi Simo nu s-a bucurat de acest drept anul trecut, Halep ar trebui să intre prima în a doua zi pe terenul central din complexul de la All England Club.

Australianca Barty le-a cerut organizatorilor turneului de mare şlem să o aleagă pe Simona Halep în postura de campioană en-titre, a dezvăluit fostul său antrenor, Craig Tyzzer.

Reclamă

Chiar şi Darren Cahill, fostul antrenor al lui Simo, consideră că este dreptul româncei de a deschide balul la Londra.

„Aceasta ar trebui să fie Simona Halep. Covid a anulat Wimbledonul din 2020, iar Simona nu a putut juca anul trecut din cauza unei accidentări, așa că Ash Barty a primit onoarea. Cu Ash retrasă, privilegiul și onoarea ar trebui să revină Simonei. Și-a câștigat dreptul în 2019”, a scris Darren Cahill pe pagina sa de Twitter. Kim Clijsters, Andy Roddick și Ivan Ljubicic au fost de acord cu australianul.

Reclamă 4 / 0/3

Totodată, o altă variantă pentru jucătoarea care va evolua din postura de campioană, ar fi liderul mondial Iga Swiatek. Aceasta este şi principala favorită a turneului de la Londra. Şi Serena Williams este propusă pentru acest rol, având în vedere că a câştigat turneul de şapte ori.

Simona Halep – Karolina Muchova, în primul tur de la Wimbledon 2022

Simona Halep – Karolina Muchova este partida din primul tur de la Wimbledon. Simo va participa la cel de-al treilea turneu de Grand Slam al anului, ce va debuta luni, 27 iunie.

Simona Halep va participa la Wimbledon. Românca revine pe iarba de la All England Club după trei ani, la precedenta participare reuşind să câştige trofeul, după o finală cu Serena Williams. Alte şapte românce şi-au confirmat locul la turneul londonez.

Traseul Simonei Halep, de la Wimbledon 2022

Karolina Muchova are 25 de ani şi este ocupanta locului 82 WTA şi vine după o primă jumătate de sezon modestă. Cea mai bună performanţă este turul 3 de la Roland Garros şi Miami.

La Wimbledon, Muchova a atins în două rânduri faza sferturilor. Ultima oară, chiar anul trecut, când a fost învinsă de Angelique Kerber, după ce le-a eliminat Zhang, Giorgi, Pavlyuchenkova şi Badosa.

Muchova a câştigat un singur turneu în carieră, Openul din Coreea, în 2019. Din tenis, ea a câştigat un total de 3.5 milioane de dolari, dintre care 280.000 în 2022.

Simona Halep este pe jumătatea superioară de tablou a turneului de la Wimbledon, alături de liderul mondial Iga Swiatek. Halep o poate întâlni pe Paula Badosa în optimi, iar în sferturi poate da peste finalista de anul trecut, Karolina Pliskova.

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
22:17 Edi Iordănescu l-a vizitat pe Carlo Ancelotti! L-a avut alături pe tatăl lui şi a transmis un mesaj superb: „Doi titani!” 22:11 Tudor Giurgiu va fi invitatul lui Dan Pavel la AS.ro LIVE, de la 10:30. Povești de senzație din lumea filmului 21:47 Gică Hagi a fost la baza lui Real Madrid, înainte de Columbia – România: „M-am întâlnit cu Ancelotti!” 21:41 „Asta le mai lipsea!” Mircea Lucescu, reacţie vehementă după sancţiunea dură primită de Dinamo: „Va fi un dezavantaj!” 21:27 Bernadette Szocs, „o clasă peste” adversara ei de la WTT Champions Incheon 2024: „Nu m-a interesat pe cine am în faţă” 21:25 Mihai Stoica a reacționat, după ce Dinamo a decis să plece din București: „În Ștefan cel Mare juca cu stadionul gol!” 20:57 Bernadette Szocs şi Eliza Samara reprezintă România la WTT Champions Incheon 2024 (27-31 martie, AntenaPLAY) 20:54 Răzvan Raț a tras un semnal de alarmă, după amicalele naționalei: „Jucătorii trebuie să se impună la echipele de club!” 20:45 VideoGeneraţia actuală creşte generaţia următoare! Alibec, Stanciu şi Drăguşin sunt idoli pentru jucătorii de la naţionalele mici 20:18 „E o palmă dată fotbalului!” Dinamo, comunicat fulger după ce va juca patru meciuri fără spectatori! „Câinii” se revoltă Vezi toate știrile
Pe același subiect
Anunţ uriaş despre participarea Simonei Halep la Jocurile Olimpice de la Paris: "Exită o portiţă. Am început demersurile"
Tenis • 17:42
Anunţ uriaş despre participarea Simonei Halep la Jocurile Olimpice de la Paris: „Există o portiţă. Am început demersurile”
Cum a putut reacţiona Nick Kyrgios după ce Simona Halep a fost acuzată că "s-a dopat masiv"
Tenis • 26 mart., 18:50
Cum a putut reacţiona Nick Kyrgios după ce Simona Halep a fost acuzată că „s-a dopat masiv”: „Am înţeles”
Camelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 26 martie
Antena Sport Update • 26 mart., 17:52
Camelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 26 martie 2024
Sorana Cîrstea, prima reacţie după ce a fost eliminată de la turneul de la Miami!
Tenis • 26 mart., 9:54
Sorana Cîrstea, prima reacţie după ce a fost eliminată de la turneul de la Miami! Ce a spus despre Simona Halep
Andy Roddick a intervenit în scandalul dintre Simona Halep şi Caroline Wozniacki
Tenis • 26 mart., 7:46
Andy Roddick a intervenit în scandalul dintre Simona Halep şi Caroline Wozniacki: „Totul este o afacere”