Închide meniul

Australian Open 2022 | Sorana Cîrstea a dat lovitura carierei, chiar dacă a fost eliminată în optimi. E cel mai mare premiu obținut vreodată de „Sori”

Antena Sport Publicat: 24 ianuarie 2022, 12:21

Reclamă
Australian Open 2022 | Sorana Cîrstea a dat lovitura carierei, chiar dacă a fost eliminată în optimi. E cel mai mare premiu obținut vreodată de „Sori

Sorana Cîrstea

Getty Images

Sorana a mai jucat în „optimi” la Australian Open și în 2017, dar a fost eliminată atunci de Garbine Muguruza. Ca și Iga Swiatek, iberica era cap de serie numărul 7.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Câți bani a câștigat Sorana Cîrstea pentru optimile de finală de la Australian Open 2022

Pentru accederea în optimi, Sorana va fi recompensată cu un premiu de 328.000 de dolari australieni (207.000 de euro) şi cu 240 de puncte WTA. Este cel mai mare premiu pe care l-a câștigat în carieră. Aproximativ 5.800.000 de euro (6.661.263 de dolari americani) obținuse până acum Cîrstea din tenis.

Cîrstea a câștigat două turnee WTA în carieră. S-a impus la Tashkent în 2008 și la ediția de anul trecut de la Istanbul. A mai jucat patru finale: Budapesta (2007), Toronto (2013), Tashkent (2019) și Strasbourg (2021).

„În tenis și probabil în tot sportul, oamenilor pe place să aibă această obișnuință de a menționa vârsta, sau câți ani au trecut de la anumite rezultate. Dar, așa cum am spus și în trecut, nu mă definesc numerele, clasarea sau vârsta. Nimic de acest fel. Eu mă bucur de ceea ce fac.

Iubesc tenisul, cred că îl iubesc din ce în ce mai mult în fiecare an. Am suficient de multă experiență și cred că mi-am îmbunătățit jocul. Sunt, fără doar și poate, o jucătoare mult mai bună, acum, decât eram în urmă cu 10 ani”, a declarat Sorana Cîrstea înaintea meciului cu Swiatek.

Reclamă
Reclamă
Reclamă
Recomandări

Ce crezi că va face FCSB cu PAOK, după ce a învins-o pe Sepsi?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:37

Mircea Lucescu a dezvăluit că România este ultima echipă din cariera lui! „Il Luce”, declaraţie de dragoste pentru naţională

23:32

Parma – Cagliari 2-3. Răzvan Marin şi Dennis Man au marcat în duelul românilor din Serie A! Meci „nebun” pe „Ennio Tardini”

23:26

Răzvan Marin, gol fabulos în Parma – Cagliari! L-a învins pe portarul din echipa lui Man și Mihăilă cu un șut de „generic”

23:15

VideoCristiano Ronaldo, gol superb în Al Nassr – Al Rayyan! Motivul pentru care meciul s-a întrerupt minute în şir după reuşita lui

23:14

Dennis Man a marcat în Parma – Cagliari! Coulibaly i-a pasat perfect, iar românul l-a învins pe Scuffet, fostul portar de la CFR

23:00

VIDEOAl Nassr – Al Rayyan 2-1 a fost în AntenaPLAY. Cristiano Ronaldo şi Sadio Mane au marcat pentru gazde! Rezultatele zilei

1 Gigi Becali, discurs vehement despre comportamentul lui Dorinel Munteanu: „Dacă Maftei era fiul meu, ziceam să îi facă mai rău!” 2 FotoDavid Popovici își reia facultatea, după ce a avut primul an „înghețat”. Și-a decis viitorul: „Asta îmi doresc!” 3 FotoFiica lui Michael Schumacher s-a căsătorit la 27 de ani. Tatăl ei ar fi fost de faţă! Ce au fost obligaţi să facă invitaţii 4 Cornel Dinu, acuzaţii teribile la adresa finului său: „Ţălnar e responsabil de moartea lui Cătălin Hîldan” 5 David Popovici, gest uriaș pentru 11 copii cu dizabilități: „Provin și din sistem!”. Anunțul făcut de campionul olimpic 6 VIDEOLionel Messi, criză de nervi după ce a marcat un golazo! S-a năpustit asupra arbitrului: „Ești un nenorocit!”
Citește și