Închide meniul

Carlos Alcaraz a câştigat „unul dintre cele mai tari meciuri din istoria tenisului” cu Jack Sinner şi e în semifinale la US Open 2022

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 8 septembrie 2022, 10:50

Carlos Alcaraz a câştigat „unul dintre cele mai tari meciuri din istoria tenisului cu Jack Sinner şi e în semifinale la US Open 2022

Carlos Alcaraz a câştigat "unul dintre cele mai tari meciuri din istoria tenisului" cu Jack Sinner şi e în semifinale la US Open 2022

Carlos Alcaraz şi Jack Sinner, după meciul din sfeturile de la US Open 2022 / Colaj Profimedia Images

Carlos Alcaraz a câştigat „unul dintre cele mai tari meciuri din istoria tenisului” cu Jack Sinner şi e în semifinale la US Open 2022. Ibericul s-a impus cu 6-3, 6-7, 6-7, 7-5, 6-3.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Favoritul trei a fost condus cu break în faţă în seturile patru şi cinci şi a salvat şi o minge de meci, înainte să se impună într-un meci care a durat 5 ore şi 15 minute şi care s-a terminat la 2:50 dimineaţa.

Carlos Alcaraz a câştigat „unul dintre cele mai tari meciuri din istoria tenisului” cu Jack Sinner şi e în semifinale la US Open 2022

„Acest meci este incredibil. Plec la 6 dimineaţa către aeroport, dar refuz să dorm şi să ratez aşa ceva”, a scris pe Twitter Coco Gauff, una dintre cele mai bune jucătoare ale lumii.

Finalul de meci l-a găsit pe Alcaraz întins pe cimentul de la Flushing Meadows, dar şi pe Sinner venind în terenul acestuia pentru a-l felicita. Cei doi s-au îmbrăţişat după un epic de la US Open. A fost a cincea întâlnire dintre cei doi, iar Carlos conduce cu 3-2.

Reclamă

„Nu ştiu cum am câştigat! A fost un meci incredibil. Întotdeauna am spus că trebuie să crezi în tine. Am crezut în mine în fiecare moment, ştiam că va fi un meci strâns şi că este greu să câştigi un meci în această rundă. Am încercat să fiu calm, cu toate că este foarte greu”, a spus Alcaraz, care, la 19 ani, a devenit cel mai tânar semifinalist de Grand Slam de la Rafael Nadal (2005) şi de la US Open, de la Pete Sampras (1990).

După duelul care s-a terminat cel mai târziu în istoria US Open, pentru Carlos Alcaraz urmează un al meci de foc, cu Frances Tiafoe. Înainte de asta, Alcaraz a avut parte de o interacţiune cu fanii mai rar întâlnită în tenis. Acesta le-a dat adidaşii în care a jucat acestora, în faţa cărora s-a descătuşat.

Reclamă 4 / 0/3

Tiafoe – Alcaraz şi Ruud – Khacahanov, semifinalele de la US Open 2022

În semifinale, Alcaraz, în vârstă de 19 ani, va evolua contra americanului Frances Tiafoe, locul 26 ATP şi cap de serie 22. În cealaltă semifinală se întâlnesc rusul Karen Khachanov, locul 31 ATP şi cap de serie 27, şi norvegianul Casper Ruud, locul 7 ATP şi favorit 5.

Semifinaliştii îşi asigură un premiu de 705.000 de dolari. Câştigătorul turneului va obţine 2,6 milioane de dolari, iar jucătorul învins în finală va primi 1,3 milioane de dolari.

Dacă se va impune la US Open, Alcaraz va deveni numărul 1 mondial, poziţie în care va ajunge şi dacă se califică în ultimul act şi Ruud e eliminat în semifinale. În acest moment, Rafael Nadal e cel mai bun jucător al lumii.

Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:27 Surpriză la FCSB! Jucătorul pe care Gigi Becali îl vrea în primul 11: „Va intra și va juca titular” 15:31 Ebru Bolat s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris! Va reprezenta România la iahting! 15:22 „Toată lumea așteaptă titlul!” Elias Charalambous, declarație în forță înainte de FCSB – Farul! 14:50 FRF a anunțat ce echipe au primit licența pentru cupele europene! Ce se întâmplă cu Corvinul Hunedoara 14:41 Reacția lui Gigi Becali, după ce a aflat că Risto Radunovic e pe lista lui CFR Cluj! Mesaj direct pentru vedeta de la FCSB 14:17 QPR – Leeds LIVE VIDEO în AntenaPLAY (22:00). Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier Leauge! Echipele probabile 14:07 NEWS ALERTDaniel Niculae, urmărit penal în dosarul materialelor pirotehnice 13:47 Mircea Lucescu, Ion Ţiriac şi Nicolae Badea, super-proiect la unicul Dinamo: „Au avut o întâlnire cei trei” 13:30 „Să vină targa, să mă ia!” Romario, declarație fabuloasă după ce s-a antrenat pentru prima dată în 16 ani! 13:15 „Nu sunt idiot!” Cum poate pica transferul lui Florinel Coman în Qatar. Anunțul făcut de Gigi Becali Vezi toate știrile
Citește și