Închide meniul
Foto

Ce a făcut Simona Halep în prima zi de Australian Open 2023. CTP, anunț sumbru: „E imposibil să scape fără sancțiune!”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 16 ianuarie 2023, 11:40

Ce a făcut Simona Halep în prima zi de Australian Open 2023. CTP, anunț sumbru: „E imposibil să scape fără sancțiune!”

Simona Halep a fost suspendată provizoriu din tenis

Simona Halep a fost suspendată provizoriu din tenis / Profimedia

Ce a făcut Simona Halep (31 de ani) în prima zi de Australian Open 2023. Campioana noastră continuă să se antreneze în timp ce așteaptă verdictul final în scandalul de dopaj. „Simo” a fost suspendată provizoriu din tenis după ce a fost testată pozitiv la Roxadustat, o substanță interzisă de regulamentul WADA.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona n-a mai jucat niciun meci din august 2022 și a ratat participarea la Australian Open 2023, primul Grand Slam al anului, care a început astăzi.

Ce a făcut Simona Halep în prima zi de Australian Open 2023

În timp ce conaționalele sale luau startul la turneul de la Melbourne, Simona Halep se afla în sala de forță.

Sportiva din Constanța a postat un videoclip, la secțiunea story de pe contul de Instagram, în care își antrenează reacțiile, cu ajutorul unor mingi aruncate spre pământ.

Simona Halep, în timpul unui antrenament / Instagram

Simona Halep s-a descurcat excelent la exercițiul respectiv, iar la final a afișat un zâmbet și a strâns mulțumită din pumn.

Reclamă
Simona Halep, în timpul unui antrenament
Simona Halep, în timpul unui antrenament / Instagram

Simona Halep speră să obțină o suspendare cât mai redusă după ce a fost acuzată de dopaj. Dubla campioană de Grand Slam își caută dreptatea la tribunalul londonez Sport Resolutions.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a oferit ultimele detalii legate de situația Simonei Halep. CTP este sceptic și spune că există „șanse nule” ca avocații Simonei să demonstreze că substanța interzisă a ajuns în organism prin ingerarea unui aliment contaminat.

CTP, anunț sumbru după ce Simona Halep a fost acuzată de dopaj: „Ar însemna sfârșitul!”

Popescu este convins că va fi greu ca „Simo” să scape fără sancțiune, iar cel mai bun scenariu ar fi să primească numai 9 luni de suspendare, pentru a evita „sfârșitul carierei”.

Reclamă 4 / 0/3

„N-am telefon roșu, fir direct cu Simona, ca să știu ce se întâmplă acolo. Vă pot spune doar atât: din ceea ce știu eu – și sunt informat – este imposibil ca Simona să scape fără o sancțiune. E greu să scape pentru că substanța aceea nu este o substanță obișnuită nici măcar printre substanțele de doping.

E un medicament, rar, dubios, în România nici nu se găsește, în Statele Unite este administrat numai în condiții foarte speciale, pentru bolnavii de rinichi care fac dializă.

Deci, șansa ca acel medicament să fi ajuns întâmplător în sângele ei, adică să spui că a luat un supliment alimentar și era contaminat, e, practic, nulă. Există trei sancțiuni: nouă, doi, patru. Adică nouă luni, doi ani sau patru ani.

Singura șansă, de fapt, este nouă luni, pentru că doi ani sau patru ani înseamnă sfârșitul”, a spus Cristian Tudor Popescu, potrivit newsweek.ro.

Câţi bani pierde Simona Halep, după ce a fost suspendată pentru dopaj

Ion Ţiriac a dezvăluit câţi bani pierde Simona Halep, după ce a fost suspendată pentru dopaj. Fostul sportiv susţine că românca încasează 10 milioane de euro anual, sumă pe care ar putea să o rateze din cauza scandalului în care este implicată.

„Care doping? Adică una la 31 de ani începe să ia doping acum? Ce să facă cu dopingul? Cum să facă? Însă este încâlcită treaba, macularistica asta te ține ani și ani, iar pe urmă nu poți să spui cine e de vină. După șase luni, opt luni, un an, când nu o să mai joace? Cine e de vină? E sport profesionist.

Ea într-un an face 10 milioane (n.r. – de euro). Cine i le dă înapoi? Are destul, nu e o problemă că moare de foame. Nu cred că au fost manipulate (n.r. – probele). Manipulată a fost proba Andreei Răducan. Dacă ceva a fost în probă, trebuie văzut de unde, cum și ce!

Reclamă

Nu poate să își dea Simona Halep singură seama. Dar oamenii care au fost în jurul ei trebuie să știe de unde vine treaba asta. Că a luat un medicament, că a luat o hrană, că a luat nu știu ce și e periclitată cu ceva, se poate. Dar ea trebuie să demonstreze.

Adică ăia te acuză și tu trebuie să demonstrezi. Și demonstrația asta uite că trenează”, a declarat Ion Ţiriac, pentru prosport.ro.

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
22:00 LIVE VIDEOLeicester – Southampton 0-0. Liderul din Championship vrea să se distanţeze în fruntea clasamentului 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League 21:51 Dinamo şi FCU Craiova, ultimele clasate în Liga 1! Cum arată clasamentul în play-out cu 3 etape înainte de final 21:16 „Sper să le stricăm sărbătoarea” Anunţul lui Laszlo Dioszegi înainte de Sepsi – FCSB! 21:08 Dan Petrescu nu va aştepta finalul sezonului! Când va reveni pe banca lui CFR Cluj 21:00 LIVE VIDEOAl Hilal – Al Ain se joacă ACUM, AntenaPLAY! Se stabileşte prima finalistă din Liga Campionilor Asiei 20:45 Romario Benzar, scos cu ambulanţa de pe teren în Botoşani – Dinamo! Fault teribil comis de Hakim Abdallah 20:40 FC Botoşani – Dinamo 2-1. Dezastru pentru „câini”, care au primit un alt gol în prelungiri! „Roş-albii”, pe loc de retrogradare! 20:30 Mark Williams – Si Jiahui 9-10. Galezul, out de la Campionatul Mondial de snooker. Chinezul, evoluţie perfectă în decisiv 20:28 Scene uluitoare la meciul Botoşani – Dinamo! Motivul incredibil pentru care Bogdan Andone a fost eliminat! Scandal şi în tribune Vezi toate știrile
Citește și