Închide meniul

Continuă calvarul pentru Novak Djokovic! Autorităţile spaniole îl cercetează pentru o posibilă intrare ilegală în ţară

Antena Sport Publicat: 13 ianuarie 2022, 8:33

Continuă calvarul pentru Novak Djokovic! Autorităţile spaniole îl cercetează pentru o posibilă intrare ilegală în ţară

Novak Djokovic nu a putut participa la Australian Open din cauza faptului că nu este vaccinat

Profimediaimages

  • Novak Djokovic nu știe dacă va participa la AO 2022
  • El și-a aflat totuși primul adversar de la Melbourne

Jurnalistul de tenis Ben Rothenberg de la New York Times a dezvăluit că reglementările spaniole stipulează că „turiştii nevaccinaţi” nu au voie să intre în ţară şi că Djokovic ar fi trebuit să demonstreze că munca lui este „esenţială” pentru a intra.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Problemele mari continuă pentru Novak Djokovic

Un alt reporter de tenis, Gaspar Ribeiro Lanca, a postat pe Twitter următorul mesaj: „Veşti de ultimă oră: Cope anunţă că guvernul spaniol investighează acum dacă Novak Djokovic, nevaccinat, a intrat ilegal în ţară, la sfârşitul lunii decembrie. Din 20 septembrie, cetăţenii din Serbia au nevoie de un certificat de vaccinare SAU de o scutire specială pentru a intra pe teritoriul spaniol, dar până acum autorităţile spun că nu au primit nicio cerere de la Djokovic”.

Cope scrie că Djokovic a fost la Belgrad cel puţin între 14 şi 25 decembrie şi că a călătorit ulterior la Marbella în 31 decembrie şi pe 2 şi 3 ianuarie, pentru a se antrena, nu pentru o „muncă necesară” sau pentru participarea la „evenimente sportive de nivel înalt”. Cert este că Djokovic nu a cerut nicio permisiune specială nici Ambasadei Spaniei la Belgrad, nici Ministerului Afacerilor Externe.

Reclamă

La sfârşitul lunii decembrie şi începutul lunii ianuarie, Academia de Tenis Soto, cu sediul în Sotogrande din Spania, a încărcat mai multe videoclipuri pe pagina oficială de Twitter care arată că Djokovic se antrena acolo. Pe 4 ianuarie, site-ul Tennis Head a scris: „Djokovic încă se antrenează la Marbella, Spania, pe aceeaşi suprafaţă şi cu mingile oficiale pentru Australian Open”.

Marbella se află la aproximativ 45 de minute de mers cu maşina de Sotogrande.

Reclamă

Infracțiunile comise de Novak Djokovic

Djokovic poate fi în regulă dacă este considerat rezident al Spaniei. Sârbul şi-a cumpărat o casă în Marbella, pe coasta de sud a Spaniei, în 2020, mutându-se de la reşedinţa sa anterioară din Monte Carlo, de pe Riviera Franceză.

Astfel, dorinţa lui Nole de a juca la Australian Open cu orice preţ pare să fi dus la comiterea mai multor infracţiuni în trei ţări. Mai întâi, el a încercat să intre în Australia, deşi nu era vaccinat. Totuşi, în acest caz a avut câştig de cauză cu apelul formulat împotriva anulării vizei, deoarce judecătorul din Melbourne a stabilit că a fost de bună credinţă şi s-a bazat pe scutirea medicală primită de la autorităţile statului Victoria şi de la federaţia australiană.

Apoi, liderul ATP a completat greşit formularul de călătorie, susţinând eronat că nu a călătorit în afara Serbiei cu 14 zile înainte de sosirea lui în Australia, petrecută la 5 ianuarie. Poate fi condamnat la un an de închisoare în Australia pentru acest lucru. El s-a apărat spunând că formularul a fost completat de agentul său.

Reclamă 4 / 0/3

Djokovic nu a intrat în izolare după ce a fost testat pozitiv, la 16 ianuarie, participând la evenimente publice. În Serbia, încălcarea regulilor de izolare se află sub incidenţa articolului 248 al Codului Penal şi poate atrage o pedeapsă constând într-o amendă sau chiar în trei ani de închisoare. Însă în cazul sportivului mai probabilă este o pedeapsă de muncă în folosul comunităţii. Acum problemele s-au extins în Spania, unde este cercetat pentru intrare ilegală în ţară.

Novak Djokovic, pe tabloul principal de la Australian Open 2022

Novak Djokovic şi-a aflat adversarul din turul inaugural de la Australian Open 2022, primul mare turneu de Mare Şlem al anului. Deşi nu se ştie dacă va participa, sârbul a fost inclus pe tabloul principal.

Liderul mondial, Novak Djokovic, este cap de serie nr. 1 și îl va înfrunta în primul tur pe compatriotul său, Miomir Kecmanovic. Totuşi, este aşteptată o decizie finală care ar urma să vină de la ministrul Imigrării din Australia. Dacă se decide până la urmă că Nole a încălcat legea, acesta va fi expulzat şi nu va mai putea participa la acest turneu.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
6:56 Bernadette Szocs – Adriana Diaz, duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024 6:10 VIDEOLily Zhang – Eliza Samara 2-3! Românca s-a calificat spectaculos în optimile WTT Champions Incheon 2024 27
mart.
23:03
„E cel mai bun fotbalist român!” Mihai Stoica, laude la scenă deschisă pentru un „tricolor”: „De departe!”
27
mart.
22:58
Marius Șumudică a ales între George Pușcaș și Denis Drăguș, pentru atacul naționalei: „Niciodată nu e soluție înaintea lui!”
27
mart.
22:46
Gică Hagi l-a atacat pe Edi Iordănescu, după ce l-a „uitat” din nou pe bancă pe Ianis: „E de reflectat!”
27
mart.
22:17
Edi Iordănescu l-a vizitat pe Carlo Ancelotti! L-a avut alături pe tatăl lui şi a transmis un mesaj superb: „Doi titani!”
27
mart.
22:11
Tudor Giurgiu va fi invitatul lui Dan Pavel la AS.ro LIVE, de la 10:30. Povești de senzație din lumea filmului
27
mart.
21:47
Gică Hagi a fost la baza lui Real Madrid, înainte de Columbia – România: „M-am întâlnit cu Ancelotti!”
27
mart.
21:41
„Asta le mai lipsea!” Mircea Lucescu, reacţie vehementă după sancţiunea dură primită de Dinamo: „Va fi un dezavantaj!”
27
mart.
21:27
Bernadette Szocs, „o clasă peste” adversara ei de la WTT Champions Incheon 2024: „Nu m-a interesat pe cine am în faţă”
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Novak Djokovic s-a despărţit de Goran Ivanisevic! Anunţul emoţionant al sârbului: "Te iubesc"
ATP • 27 mart., 11:25
Novak Djokovic s-a despărţit de Goran Ivanisevic! Anunţul emoţionant al sârbului: „Te iubesc”
Primul turneu la care va participa Novak Djokovic, după înfrângerea-şoc de la Indian Wells
ATP • 23 mart., 21:52
Primul turneu la care va participa Novak Djokovic, după înfrângerea-şoc de la Indian Wells! Posibil duel „de foc” cu Rafael Nadal
Novak Djokovic a fost eliminat incredibil de la Indian Wells
ATP • 12 mart., 9:34
Novak Djokovic a fost eliminat incredibil de la Indian Wells! Liderul ATP, învins de un italian de 20 de ani. Eşec fără precedent
Novak Djokovic a stabilit o nouă bornă incredibilă, după victoria de la Indian Wells! Sârbul vine după recordul lui Rafael Nadal
ATP • 10 mart., 13:12
Novak Djokovic a stabilit o nouă bornă incredibilă, după victoria de la Indian Wells! Sârbul vine după recordul lui Rafael Nadal
Novak Djokovic a dat gol într-un amical și l-a imitat pe Cristiano Ronaldo
Tenis • 9 mart., 13:55
Novak Djokovic a dat gol într-un amical și l-a imitat pe Cristiano Ronaldo. S-a bucurat în stilul superstarului de la Al-Nassr