Închide meniul

Cum poate ajunge Simona Halep la Jocurile Olimpice de la Paris? Condiţia necesară pe care trebuie să o îndeplinească românca

Alex Masgras Publicat: 5 martie 2024, 19:24

Reclamă
Cum poate ajunge Simona Halep la Jocurile Olimpice de la Paris? Condiţia necesară pe care trebuie să o îndeplinească românca

Cum poate ajunge Simona Halep la Jocurile Olimpice de la Paris? Condiţia necesară pe care trebuie să o îndeplinească românca

Simona Halep, în timpul unui meci al României / Profimedia

Cum poate ajunge Simona Halep la Jocurile Olimpice de la Paris este întrebarea pe care foarte mulţi fani ai tenisului şi-au pus-o după vestea că TAS a redus suspendarea dublei câştigătoare de Grand Slam.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Suspendată în primă fază timp de 4 ani, după ce a fost testată pozitiv la US Open 2022, Simona Halep a avut câştig de cauză la TAS, iar suspendarea fostului număr 1 WTA a fost redusă la 9 luni, ceea ce înseamnă că poate reveni în circuit din acest moment.

Cum poate ajunge Simona Halep la Jocurile Olimpice de la Paris?

Simona Halep nu va mai putea ajunge la Indian Wells şi la Miami, cele două turnee pe hard-ul american din această primăvară. În luna aprilie va începe însă sezonul de zgură, suprafaţă pe care Halep s-a simţit extrem de bine. Ea poate reveni în circuit în perioada 15-21 aprilie, la Stuttgart. Tot în luna aprilie va avea loc şi barajul de calificare la turneul final Billie Jean King Cup 2024. România va întâlni Ucraina, în perioada 12-13 aprilie.

Simona Halep, care a declarat în mai multe rânduri că vrea să meargă la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, are nevoie de o prezenţă în echipa României pentru a fi eligibilă şi pentru a spera la calificare. Meciul cu Ucraina din luna aprilie reprezintă şansa ideală pentru fostul număr 1 WTA.

Simona Halep, victorie la TAS | A primit o suspendare de nouă luni

Simona Halep a înregistrat o victorie uriaşă la TAS şi a primit o suspendare de nouă luni! Româncei i-a fost redusă pedeapsa iniţială de patru ani, pe care o primise din partea ITIA!

Reclamă

Simona Halep va putea reveni pe terenul de tenis. TAS a anulat proba de sânge din paşaportul biologic al româncei şi i-a redus semnificativ pedeaspa acesteia.

Vestea că Halep a primit nouă luni de suspendare a fost anunţată de Antena 3 CNN. Simona Halep a fost audiată la TAS în perioada 7-9 februarie. Aceasta a fost suspendată de la începutul lunii octombrie 2022, după ce a fost depistată cu Roxadustat. Testele pozitive au ieşit după participarea acesteia la US Open 2022.

De atunci, Simona Halep nu a mai bifat niciun meci oficial şi a ieşit din clasamentul WTA. Halep a susţinut, în faţa judecătorilor de la TAS, că substanţa interzisă a fost găsită în corpul ei ca urmare a faptului că a consumat un supliment contaminat.

Reclamă 4 / 0/3

La procesul susţinut la Tribunalul de la Lausanne, Patrick Mouratoglou şi Candice Gohier şi-au asumat vina pentru cele întâmplate cu fostul lider WTA, aceştia fiind cei care i-au recomandat suplimentul care s-a dovediat a fi contaminat.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:57 Topul în care Simona Halep şi Serena Wiiliams strălucesc încă. Ce performanţă pentru Aryna Sabalenka 9:39 Oferta pe care Dan Şucu i-a făcut-o lui Mircea Lucescu: „Vino!” Răspunsul dat imediat de pe „Il Luce” 9:01 Sebastian Vettel va pilota monopostul McLaren MP4/8 al lui Ayrton Senna în weekendul Marelui Premiu din Emilia-Romagna 8:42 Kylian Mbappe, mesaj de patru cuvinte după ce PSG a fost învinsă de Borussia Dortmund! Postarea făcută imediat după meci 8:36 Anunţul radical făcut de Ronnie O`Sullivan, după ce a fost eliminat în sferturile Campionatului Mondial de snooker 8:20 Dennis Man, desemnat jucătorul sezonului la Parma, în Gazzetta dello Sport! Mihăilă, în top şi el! Sezon de vis pentru români 1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
1
mai
23:40
Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă
1
mai
23:31
FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma
1
mai
23:12
Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva”
Vezi toate știrile
Citește și