Close

Daria Kasatkina a recunoscut că este lesbiană! Poza postată de cea mai bună jucătoare a Rusiei

Avatar photo

De Dan Roșu
Publicat: 19 iulie 2022, 9:22

Daria Kasatkina a recunoscut că este lesbiană! Jucătoarea aflată în prezent pe locul 12 WTA a anunţat că are o relaţie cu o persoană de acelaşi sex într-un interviu publicat luni, în care a denunţat homofobia răspândită în Rusia.

Reclamă
Daria Kasatkina, în timpul unui meci

Daria Kasatkina, în timpul unui meci / Profimedia Images

„Este greu şi nu are rost să stai mult ascunsă”, spune ea în acest interviu, filmat în Spania şi difuzat pe canalul de Youtube al Vitiei Kravtchenko, şi în care spune că în prezent are o iubită.

Reclamă

Daria Kasatkina a recunoscut că este lesbiană

„Va fi greu pentru creier până când o spui. După aceea, este clar că fiecare trebuie să aleagă cum vrea să se deschidă şi în ce măsură. Cel mai important este să fii bun cu tine însuţi”, adaugă sportiva de 25 de ani.

De asemenea, regretă că acest subiect este „interzis” în Rusia.

„Există subiecte şi mai importante care sunt interzise, ​​aşa că nu este de mirare”, a spus jucătoarea, care a afirmat că „a alege să fii gay” îngreunează viaţa „mai ales în Rusia”.

Daria Kasatkina, poză alături de o altă femeie

Homosexualitatea a fost considerată o crimă în Rusia până în 1993 şi o boală mintală până în 1999. Persoanele LGBT din Rusia sunt adesea subiectul ostilităţii, violenţei şi uneori chiar al crimei.

Declaraţiile Dariei Kasatkina vin în momentul în care parlamentarii ruşi au propus luni un nou proiect de lege care ar interzice difuzarea informaţiilor „despre relaţiile sexuale netradiţionale” către orice tip de public. O lege adoptată în 2013 împotriva „propagandei” homosexuale a interzis până acum difuzarea unor astfel de informaţii către minori.

Multe ONG-uri LGBT+ susţin că această lege serveşte drept pretext pentru persecutarea homosexualilor, într-o ţară în care Vladimir Putin şi Biserica Ortodoxă pledează pentru valori tradiţionale în faţa unui Occident prezentat ca degenerat.

La câteva ore după ce şi-a postat interviul pe Youtube, Daria Kasatkina a postat o fotografie pe contul ei de Instagram în care o arată cu o tânără, însoţită de o „inimioară” simplă în comentariu.

 
View this post on Instagram
 
A post shared by Daria Kasatkina🐬 (@kasatkina)

Reclamă
Citește și:

EMISIUNI

Dan Petrescu, la AS.ro LIVE

Ultimele știri
13:01 Gabi Tamaș și Cristi Săpunaru, ceruți la națională de Victor Pițurcă: ”Te folosești de experiența lor!” 12:18 Victor Pițurcă îl contestă pe Edi Iordănescu: ”Nu ai rezultate? E greu să construiești!” 11:48 Mihai Stoica și-a ieșit din minți după ce FCSB a fost din nou refuzată: ”Acum chiar m-am enervat!” 11:02 Ciprian Marica a răbufnit după România – Bosnia 4-1: ”Ar fi o nebunie totală să îl schimbăm pe Edi Iordănescu! Nu mai vreau circ!” 10:30 VIDEOAS.ro LIVE | Ionuț Rada a fost invitatul lui Cătălin Oprișan! Povești de senzație cu fostul campion al României 10:03 Gică Popescu, verdict categoric despre viitorul lui Edi Iordănescu: ”Un antrenor este ţinut de rezultate! Din păcate, el nu le-a avut!” 9:46 Anamaria Prodan nu a mai ținut cont de nimic. Ce a putut spune despre botezul micuțului Liam, fiul lui Laurențiu Reghecampf și al amantei Corina Caciuc 9:39 Giovanni Becali cere sprijin total pentru Edi Iordănescu: ”Nu are rost să discutăm!” 9:01 La mulți ani, Simona Halep! Concluziile unui an cu o colaborare cu Patrick Mouratoglou, un divorț și o operație 9:00 Dumitru Dragomir, val de ironii după România – Bosnia 4-1: ”Operație reușită, pacientul mort! Joacă fiecare ce știe, asta-i valoarea!”
Close