Închide meniul

Elena Rybakina, întrebată dacă se simte rusoaică, înaintea meciului cu Simona Halep, de la Wimbledon 2022. ”A fost o călătorie lungă pentru mine”

Dan Roșu Publicat: 7 iulie 2022, 9:09

Elena Rybakina, întrebată dacă se simte rusoaică, înaintea meciului cu Simona Halep, de la Wimbledon 2022. ”A fost o călătorie lungă pentru mine”

Elena Rybakina, întrebată dacă se simte rusoaică, înaintea meciului cu Simona Halep

Elena Rybakina, la Wimbledon 2022 / Profimedia Images

  • Elena Rybakina a reprezentat Rusia între 2013 și 2018
  • Rybakina a schimbat cetățenia

Elena Rybakina a fost întrebată dacă se simte rusoaică, înaintea partidei din semifinalele de la Wimbledon 2022, cu Simona Halep. Născută la Moscova, jucătoarea de 23 de ani reprezintă acum Kazahstanul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Elena a concurat totuși pentru Rusia, în perioada 2013-2018, dar și-a schimbat apoi cetățenia. Altfel, și ea ar fi fost interzisă la competiția de la All England Club, în contextul războiului declanșat de Rusia în Ucraina.

Elena Rybakina a fost întrebată dacă se simte rusoaică

„M-am născut în Rusia, dar reprezint Kazahstanul. A fost o călătorie lungă pentru mine. Am jucat la Jocurile Olimpice, la Fed Cup. Am primit mult ajutor, multă susținere din partea oamenilor și sunt foarte fericită că reprezint Kazahstanul. Cred că este un lucru bun și pentru sportul din Kazahstan.

Reclamă

Nu am fost încântată când am auzit decizia luată la Wimbledon (n.r. – interdicția pentru sportivii din Rusia și Belarus). Toată lumea vrea să concureze. Sportivii respectivi nu au făcut o alegere, doar s-au născut în țările respective.

Bineînțeles, vreau ca războiul să se încheie cât mai repede posibil. Promovez pacea”, a spus Rybakina, citată de The Guardian.

Reclamă

Reacţia Elenei Rybakina, înaintea semifinalei de la Wimbledon 2002 cu Simona Halep

Simo se va lupta cu Elena Rybakina în semifinalele turneului de la Wimbledon 2022, pentru un loc în finală. Elena Rybakina a ajuns pentru prima în semifinalele unui turneu de Grand Slam şi va avea un meci de foc cu Simona Halep. Elena Rybakina a învins-o în sferturile de finală pe Ajla Tomljanovic (Australia), locul 44 WTA, scor 4-6, 6-2, 6-3, într-o oră şi 51 de minute.

„Vreau să le mulţumesc celor care au fost în arenă. A fost o atmosferă extraordinară, mi-a plăcut să fiu aici. Sunt foarte fericită, este nemaipomenit că am ajuns până în semifinale. A fost un meci greu. Ştiu că mulţi juniori au venit să mă susţină. Este nemaipomenit. Am început cam lent, nu jucam bine. Eram emoţionată. Am încercat să mă concentrez pe serviciul meu.

Este o mare provocare pentru mine, au fost meciuri dure pe alte suprafeţe. O să încerc să fac tot ce pot contra Simonei„, a spus Elena Rybakina.

Reclamă 4 / 0/3

Simona Halep – Elena Rybakina, duel din semifinalele de la Wimbledon 2022, se joacă azi, de la ora 17:30, LIVE TEXT pe www.as.ro.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
7:50 LIVE VIDEOEliza Samara – Wang Yidi (ACUM, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024 28
mart.
23:35
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
28
mart.
23:35
Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul!
28
mart.
23:01
FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
28
mart.
23:01
Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine”
28
mart.
22:16
VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte
28
mart.
22:15
Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024
28
mart.
21:37
VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor
28
mart.
21:29
Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el”
28
mart.
20:30
Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune!
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
WTA • 28 mart., 23:35
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
Anunţ uriaş despre participarea Simonei Halep la Jocurile Olimpice de la Paris: "Exită o portiţă. Am început demersurile"
Tenis • 27 mart., 17:42
Anunţ uriaş despre participarea Simonei Halep la Jocurile Olimpice de la Paris: „Există o portiţă. Am început demersurile”
Cum a putut reacţiona Nick Kyrgios după ce Simona Halep a fost acuzată că "s-a dopat masiv"
Tenis • 26 mart., 18:50
Cum a putut reacţiona Nick Kyrgios după ce Simona Halep a fost acuzată că „s-a dopat masiv”: „Am înţeles”
Camelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 26 martie
Antena Sport Update • 26 mart., 17:52
Camelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 26 martie 2024
Sorana Cîrstea, prima reacţie după ce a fost eliminată de la turneul de la Miami!
Tenis • 26 mart., 9:54
Sorana Cîrstea, prima reacţie după ce a fost eliminată de la turneul de la Miami! Ce a spus despre Simona Halep