Închide meniul

Elina Svitolina, despre cum împarte vestiarul cu rusoaicele: „E ca un război. Lupt ca şi cum aş fi un soldat ucrainean”

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 9 noiembrie 2023, 10:55

Elina Svitolina, despre cum împarte vestiarul cu rusoaicele: „E ca un război. Lupt ca şi cum aş fi un soldat ucrainean

Elina Svitolina, despre cum împarte vestiarul cu rusoaicele

Elina Svitolina - Profimedia Images

Elina Svitolina a făcut o declaraţie controversată despre felul cum împarte vestiarul cu rusoaicele. Sportiva din Ucraina se simte ca la un război. Cel real se duce însă în ţara ei natală, de aproape doi ani, de pe 24 februarie 2022.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Încă nu este deloc uşor, sunt încă multe lucruri care continuă să se întâmple, atât pe teren, cât şi în afara lui.

Elina Svitolina, despre cum împarte vestiarul cu rusoaicele

A merge într-un vestiar unde sunt rusoaice necesită cheltuirea a multă energie din partea mea, pentru că simt că ele reprezintă ţara lor şi eu o reprezint pe a mea. Într-un fel, simt că e ca un război.

Nu e unul propriu-zis, evident, dar există diferite tipuri de bătălii în acest război, aşa că, de fiecare dată când ies pe teren împotriva lor, simt o motivație suplimentară.

În egală măsură, sunt conştientă de câţi oameni din Ucraina se uită la aceste meciuri şi simt că am o responsabilitate. Pierd multă energie în aceste dispute, dar ies pe teren şi mă lupt ca şi cum aş fi un soldat ucrainean”, a spus Svitolina, citată de Daily Mail.

Reclamă

Elina Svitolina: Am simţit puterea oamenilor din Ucraina

Un alt moment în care Elina Svitolina a ţinut să vorbească despre situaţia din Ucraina, a fost când a fost eliminată de la Wimbledon 2023. Sportiva din Ucraina a fost extrem de emoţionată atunci când a vorbit despre războiul din ţara sa, mărturisind că a simţit că toţi ucrainenii au susţinut-o pe parcursul turneului de la All England Club.

Elina Svitolina nu şi-a putut stăpâni lacrimile în faţa jurnaliştilor, după înfrângerea de la Wimbledon. Sportiva a oferit noi declaraţii despre situaţia din ţara sa.

„Cu siguranță am simțit puterea oamenilor din Ucraina în spatele rezultatelor de la Wimbledon. Am primit o mulțime de mesaje de la diferiți oameni. Este incredibil cum au fost cu mine aici și sper că vor continua. Sunt foarte fericită că meciul a fost în direct în Ucraina pentru că știu că a durat câțiva ani ca acest lucru să se realizeze pentru oamenii de acolo.

Reclamă 4 / 0/3

Cred că este foarte important pentru copii să se uite la tenis, dar și la alte sporturi. Este important să aibă parte de ceva diferit în viețile lor pentru a-și putea urma visele. Când eram tânără, părinții îmi cumpărau meciurile celor mai mari campioni, pentru a le privi și a încerca să copiez ceva de la ei, să învăț ceva de la ei. Îmi imaginam cum joc pe marile arene ale lumii.

Sunt foarte fericită că acest lucru se întâmplă în sfârșit și, alături de fundația mea, luptăm să dăm această oportunitate oamenilor și copiilor din Ucraina. Sunt fericită în această privință”, a declarat Elina Svitolina, la conferinţa de presă de după eliminarea de la Wimbledon.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:38 Jaqueline Cristian, calificare de senzaţie în turul 3 de la Madrid! Victorie în set decisiv cu Barbora Krejcikova 20:36 LIVE TEXTDinamo – FC Voluntari 1-1. „Câinii” au deschis cu noroc scorul, dar au fost egalaţi imediat 20:14 Liverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Anunţul lui Fabrizio Romano 19:36 Jaqueline Cristian s-a calificat în turul 3 la Madrid! Revenire de senzaţie a româncei, care pierduse primul set! 19:32 VIDEO„Împreună putem deveni campioni!” Mobilizare generală la FCSB, înaintea meciului care le poate aduce roş-albaştrilor titlul 18:40 În ce stadiu se află dosarul penal al lui Daniel Niculae! Anunţul unui renumit avocat român: „Vă spun cu certitudine” 18:35 Deciziile finale luate de Xavi! Catalanii au anunţat cum va arăta Barcelona sezonul viitor. Jucătorii aşteptaţi pe Camp Nou 18:12 Ronnie O’Sullivan, performanţă de senzaţie! „Racheta” a mai doborât un record la Campionatul Mondial de snooker 17:51 NEWS ALERT„O problemă reală şi gravă!” Prima decizie luată de Dan Şucu, după ce Daniel Niculae a ajuns să fie urmărit penal 17:31 „Să facem un meci mare!” Gică Hagi avertizează că e gata să strice sărbătoarea de titlu a FCSB-ului: „Avem oxigen!” Vezi toate știrile
Citește și