Închide meniul

Federația Ucraineană de Tenis cere excluderea rușilor și a bielorușilor din circuit! Daniil Medvedev poate fi suspendat după ce a devenit noul lider ATP. Ce nume grele mai pot avea de suferit

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 28 februarie 2022, 16:50

Federația Ucraineană de Tenis cere excluderea rușilor și a bielorușilor din circuit! Daniil Medvedev poate fi suspendat după ce a devenit noul lider ATP. Ce nume grele mai pot avea de suferit

Daniil Medvedev e noul lider ATP

Getty Images

Federația Ucraineană de Tenis cere excluderea rușilor și a bielorușilor din circuit

În contextul războiului dintre Rusia și Ucraina, Federația Ucraineană de Tenis a cerut excluderea rușilor și a bielorușilor din circuit, dar și interzicerea organizării de evenimente în cele două țări.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Nume grele din tenis, precum Daniil Medvedev (noul număr 1 ATP), Andrey Rublev (6 ATP), Aslan Karatsev (22 ATP), Karen Khachanov (25 ATP), Aryna Sabalenka (3 WTA), Anastasia Pavlyuchenkova (14 WTA), Victoria Azarenka (16 WTA), Veronika Kudermetova (24 WTA), Daria Kasatkina (26 WTA), pot avea de suferit.

„Federația Ucraineană de Tenis își exprimă cererea către ITF pentru anularea imediată a Federațiilor Ruse și Bieloruse de Tenis de la statutul lor de membre în cadrul Tennis Europe. Probabil că motivele nu trebuie explicate, pentru că sunt evidente, dar iată că oferim câteva realități: Atacul fără precedent, brutal și sângeros al Rusiei asupra Ucrainei a început deja de 5 zile.

Civili sunt omorâți, inclusiv femei și copii. Infrastructura e în colaps. Acest război ne împinge țara cu decenii în urmă. Asta se întâmplă în Europa. Lumea nu a mai văzut așa ceva de la al Doilea Război Mondial. Rusia și Belarus nu numai că nu au dreptul să organizeze turnee internaționale pe teritoriile lor, însă nici nu ar trebui ca sportivi din aceste două țări să poată participa la competiții din străinătate. Conducerea Federației Ucrainene de Tenis speră că veți adopta o poziție puternică în cazul acestei cereri.

Președintele Sergiy Lagur”, se arată în scrisoarea trimisă de Ucraina către Federația Internațională de Tenis și Tennis Europe, citat de eurosport.ro.

Reclamă

Medvedev a devenit al treilea jucător rus din istorie care ajunge pe primul loc în ierarhia ATP, după după Evgheni Kafelnikov (1999) şi Marat Safin (2000-2001).

Ce a spus rusul Daniil Medvedev despre războiul din Ucraina, după ce a devenit în premieră lider mondial

Daniil Medvedev (26 de ani) a oferit un mesaj de pace în contextul războiului din Ucraina, după ce a devenit în premieră numărul 1 în clasamentul ATP.

Daniil Medvedev a devenit în premieră lider mondial. Jucătorul rus a profitat de eliminarea lui Novak Djokovic de la Acapulco şi l-a detronat pe sârb în clasamentul ATP.

Reclamă 4 / 0/3

„În aceste momente, înțelegi că tenisul nu este atât de important uneori. Cu siguranță, am avut multe sentimente când m-am trezit. Înaintea meciului, nici nu știam că o să fiu lider mondial, întrucât Djokovic a pierdut. Au venit mai multe emoții. Cu siguranță, n-a fost ușor să joc.

Nu a fost ușor să văd știrile de acasă, eu fiind aici în Mexic. Vreau să promovez pacea în lume. Ca jucător de tenis, călătoresc în multe țări ale lumii. Nu este ușor să aud astfel de știri”, a spus Daniil Medvedev.

Citește și:
Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:37 VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică 23:29 „Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani 23:19 Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu 23:12 „Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani 23:01 Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!” 22:53 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 22:50 Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!” 22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League Vezi toate știrile
Citește și