Închide meniul

Fizioterapeutul concediat de Jannik Sinner, după cazul de dopaj, a rupt tăcerea: „Sper să pot spune ce s-a întâmplat de fapt”

Dan Roșu Publicat: 14 octombrie 2024, 13:51

Reclamă
Fizioterapeutul concediat de Jannik Sinner, după cazul de dopaj, a rupt tăcerea: „Sper să pot spune ce s-a întâmplat de fapt

Fizioterapeutul concediat de Jannik Sinner, după cazul de dopaj, a rupt tăcerea

Jannik Sinner, în timpul unui meci - Getty Images

Fizioterapeutul concediat de Jannik Sinner, după cazul de dopaj, Giacomo Naldi, a rupt tăcerea. Implicat indirect în afacerea de dopaj care îl ameninţă pe numărul 1 mondial Jannik Sinner, depistat pozitiv cu clostebol în acest an, fostul fizioterapeut al italianului a anunţat că va spune adevărul „mai devreme sau mai târziu”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Giacomo Naldi, care a fost înlăturat din staful italianului la aflarea cazului de dopaj, a vorbit cu presa italiană la prezentarea unui proiect la Milano. „Îmi pare rău ca tuturor, dar nu pot spune mai mult pentru că, din păcate, nu s-a terminat încă”, a spus el despre spectrul unei suspendări pentru dopaj care planează asupra lui Jannik Sinner.

Fizioterapeutul concediat de Jannik Sinner, după cazul de dopaj, a rupt tăcerea

„Sper, mai devreme sau mai târziu, să pot spune ce s-a întâmplat cu adevărat pentru a oferi o imagine de ansamblu”, a declarat el pentru cotidianul italian Leggo. „Pentru că, din modul în care această afacere a fost interpretată de publicul larg, se pare că este numai vina mea. Dar nu este aşa, după cum ştie oricine a citit sentinţa. Îmi dau seama că nu toată lumea a făcut acest efort”.

Deşi se află în centrul afacerii de dopaj în care este implicat Jannik Sinner, Giacomo Naldi nu a cumpărat spray-ul care conţine substanţa interzisă, potrivit relatării făcute de anturajul lui Sinner.

Preparatorul fizic Umberto Ferrara ar fi fost cel care a obţinut spray-ul care conţine clostebol, înainte de a i-l recomanda lui Naldi pentru a trata tăietura de pe degetul mic stâng. Naldi l-a masat apoi zilnic pe Sinner, fără să ştie că spray-ul pe care îl folosea conţinea clostebol, ale cărui urme au fost găsite în urina jucătorului de două ori în martie.

Reclamă
Reclamă

Sinner a fost exonerat de ITIA

În ciuda încheierii colaborării lor, Giacomo Naldi asigură că menţine o „relaţie cordială” cu Jannik Sinner.

Jannik Sinner şi anturajul său au pledat întotdeauna pentru contaminare involuntară.

După ce a fost depistat pozitiv la clostébol de două ori în martie, italianul a fost iniţial exonerat de Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA). Cu toate acestea, Agenţia Mondială Anti-Doping (WADA) a relansat cazul făcând apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) şi cerând o suspendare de unul sau doi ani.

Reclamă
Reclamă

Ce rezultat va obţine România în Lituania? (marţi, 21:45, Antena 1 şi AntenaPLAY)

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
17:00

Revenire importantă la FCSB înainte de derby-ul cu Dinamo! Vedeta lui Gigi Becali poate juca în duelul cu marea rivală

16:59

Lituania – România e în direct marţi, de la ora 21:45, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY. „Tricolorii” caută a patra victorie în grupă

16:48

Barcelona, anunţ oficial despre Lamine Yamal după accidentarea de la naţionala Spaniei! Ce se întâmplă cu vedeta catalanilor

16:42

Belgia – Franța și Germania – Olanda LIVE SCORE (21:45). Continuă spectacolul din Nations League! Meciurile serii

15:32

Eliza Samara e cea mai titrată jucătoare de la Campionatul European Individual 2024: „Aşteptările sunt mari”

15:26

Nick Kyrgios şi-a anunţat revenirea pe terenul de tenis! Mesajul australianului: „Ceva încă mă ţine în joc!”

1 FotoPactul făcut de Ciprian Tătăruşanu cu soţia lui, după ce a trăit cea mai mare trădare: „La început nu m-a crezut!” 2 FotoDănuţ Lupu a răbufnit după ce Ianis Hagi le-a luat faţa lui Mitriţă şi Bîrligea: „Pentru că-l cheamă Hagi trebuie să și joace?” 3 Erling Haaland a decis să plece de la Manchester City! Spaniolii anunţă „bomba” verii 2025 4 Reacția englezilor după ce Radu Drăgușin a marcat în Cipru – România 0-3: „Exact de ce avea nevoie” 5 Cornel Dinu l-a făcut praf pe un jucător al naţionalei după Cipru – România 0-3: „Un dezastru viu, o glumă” 6 Program calificări și calendar complet Formula 1 în luna octombrie 2024
Citește și