Închide meniul

Iga Swiatek – Karolina Muchova, finala Roland Garros 2023! Numărul 1 mondial a învins-o pe Haddad Maia în semifinale

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 8 iunie 2023, 22:10

Iga Swiatek – Karolina Muchova, finala Roland Garros 2023! Numărul 1 mondial a învins-o pe Haddad Maia în semifinale

Iga Swiatek - Karolina Muchova, finala Roland Garros 2023

Profimedia

Iga Swiatek – Karolina Muchova este finala Roland Garros 2023. Numărul 1 mondial a învins-o pe Haddad Maia în semifinale, scor 6-2, 7-6. Poloneza se va lupta pentru marele trofeu cu cehoaica Karolina Muchova, cea care a produs marea surpriză şi a învins-o pe Aryna Sabalenka, scor  7-6(5), 6-7(4), 7-5.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Iga Swiatek şi-a respectat statul de favorită şi s-a calificat în finala turneului de la Roland Garros. Poloneza a dominat clar primul set pe care l-a câştigat cu 6-2. În al doilea set, Haddad Maia a luptat admirabil, dar Swiatek s-a impus în tie-break. Swiatek va rămâne numărul 1 mondial.

Iga Swiatek – Karolina Muchova, finala Roland Garros 2023

„E greu să faci un turneu atât de lung. Abia aştept meciul de sâmbătă, vom vedea ce se va întâmpla. Foloseşte bine faptul că e stângace, are un tenis bun pe zgură. E o luptătoare şi a arătat asta. Mă bucur că am reuşit să închei meciul şi să mă lupt pentru fiecare punct. Mă lupt cu acest lucru. Nu trebuie să schimb nimic. Dacă am aajuns în finală, înseamnă că rutina din timpul turneului a funcţiona. Trebuie să joc acest meci ca oricare altul. O să mă concentrez şi sper să avem un meci frumos pentru spectatori„, a spus Iga Swiatek după ce s-a calificat în finala turneului de la Roland Garros.

Karolina Muchova s-a calificat în finală după un „thriller” de 3 seturi cu Sabalenka

Karolina Muchova s-a calificat în finală după un „thriller” de 3 seturi cu Sabalenka. Aryna Sabalenka a condus cu 5-2 în decisiv, dar s-a prăbuşit incredibil. Ea a ratat şi o minge de meci.

Mulţumesc foarte mult tuturor. Nu ştiu exact ce s-a întâmplat, oamenii m-au împins şi m-au făcut să lupt şi sunt foarte fericită”, a declarat Karolina Muchova pentru eurosport.ro după victoria din semifinale cu Aryna Sabalenka.

Reclamă

Karolina Muchova (43 WTA) s-a calificat în premieră joi în finala turneului de la Roland Garros, al doilea de Grand Slam al anului, după ce a învins-o surprinzător în semifinale pe belarusa Arina Sabalenka (2 WTA, favorită nr. 2) în trei seturi, 7-6 (7/5), 6-7 (5/7), 7-5

Muchova s-a impus la capătul unui meci care a durat 3 ore şi 17 minute, ea reuşind 6 aşi, faţă de 5 ai adversarei sale, şi profitând de cele 6 duble greşeli ale belarusei, ea neavând vreo dublă greşeală.

Cehoaica o eliminase pe românca Irina Begu în turul al treilea şi pe grecoaica Maria Sakkari, a opta favorită, în primul tur. Cea mai bună performanţă de până acum a Karolinei Muchova într-un turneu de Mare Şlem fusese semifinala din 2021 de la Australian Open, pierdută în faţa americancei Jennifer Brady.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:27 Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2 0:10 Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out 25
apr.
23:58
FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off
25
apr.
23:55
Daniel Bîrligea, mesaj pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: „O să dau totul!”
25
apr.
23:35
FotoUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-1. Bîrligea a marcat singurul gol al meciului! Oltenii au ratat matematic titlul
25
apr.
23:22
Nicolae Dică a spus totul despre conflictul cu Denis Alibec! Ce a declanşat tensiunile dintre ei doi: „A spus că nu e de acord”
25
apr.
23:05
„S-a operat ieri” Mihai Stoica, ultimele detalii despre situația lui Vlad Chiricheș. Când va reveni pe teren fundașul de la FCSB
25
apr.
22:53
UPDATESorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! Urmează un duel „stelar” cu Iga Swiatek
25
apr.
22:47
FotoOlimpiu Moruțan s-a fotografiat cu tortul pe patul de spital și a oferit prima reacție, după ce a fost operat de ziua lui!
25
apr.
22:41
Sorana Cîrstea, după ce s-a calificat în turul 3 la Madrid: „Nu ştiam cum joacă”! Ce a spus „Sori” despre noul ei antrenor
Vezi toate știrile
Citește și