Închide meniul
Foto

Ion Ţiriac anunţă investiţii uriaşe în România: „Am găsit înţelegere la prim-ministru!”. Planul miliardarului

Iulian Focșăneanu Publicat: 3 octombrie 2023, 11:03 / Actualizat: 3 octombrie 2023, 12:25

Reclamă
Ion Ţiriac anunţă investiţii uriaşe în România: „Am găsit înţelegere la prim-ministru!”. Planul miliardarului

Ion Ţiriac anunţă investiţii uriaşe în România

Ion Ţiriac, în timpul unui interviu / AntenaSport

Ion Ţiriac anunţă că va face investiţii uriaşe în România. Fostul mare jucător de tenis este gata să achite sume uriaşe de bani pentru a ajuta sportul din ţara noastră. Aşteaptă să primească aprobarea pentru a construi stadionul de 30 de milioane de euro pe care l-a promis.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Miliardarul a adus în Bucureşti un turneul internaţional de tenis ATP 250, dotat cu premii totale în valoare de 600.000 de euro. Acesta este organizat de Fundaţia Ţiriac şi se va desfăşura în perioada 15 – 21 aprilie 2024. Cel mai bogat român nu mai aşteaptă să se deschidă porţile la Arenele BNR şi va construi din fonduri proprii un stadion de tenis.

Ion Ţiriac anunţă investiţii uriaşe în România

Ţiriac mai are programate şi alte investiţii de zeci de milioane de euro. Anunţă că se va ţine de promisiuni şi că a primit sprijin şi de la prim-ministrul României.

Turneul ATP de anul viitor începe să fie la Bucureşti. Aici încep să construiesc cât pot de repede, cât de repede îmi dau aprobarea, stadionul… pentru că nu avem unde să jucăm. Plus academia, plus sala lui Nadia, plus piscina lui Potec şi aşa mai departe. Adică ce am promis, eu aici fac!

Şi, deocamdata, nu sunt politician, nu mă interesează ce partide sunt, am găsit înţelegere la prim-ministru. Am găsit-o, domnule, dacă poţi să crezi, şi ne-a lăsat o treabă senzaţională. Legea pe care am făcut-o eu pe vremea domnului Ponta sau înainte, cea cu 20% din impozite să poţi să îi dai pentru sport, pentru învăţământ, pentru spitale şi aşa mai departe. A rămas! Adică asta a fost o treabă senzaţională că am putut să ne luptăm pentru ea. A rămas legea aia, e bună, haideţi să vedem ce facem mai departe cu infrastructura„, a declarat Ion Ţiriac în exclusivitate pentru AS.ro.

Reclamă

Ion Ţiriac a împlinit 84 de ani în luna mai şi are o avere estimată de forbes.com la 2 miliarde de dolari.

Turneu ATP 250 în Capitală, în aprilie 2024

Câştigătorul turneului de tenis organizat de fundaţia lui Ion Ţiriac va primi 250 de puncte ATP, competiţia atrăgând astfel un tablou de jucători de top din întreaga lume.

Ultima ediţie a competiţiei a avut loc în anul 2016, la Arenele BNR, şi a fost câştigată la simplu de Fernando Verdasco, iar la dublu de perechea formată din jucătorii români Horia Tecău şi Florin Mergea.

Reclamă 4 / 0/3

Turneul ATP 250 a fost cel mai longeviv eveniment sportiv din România, desfăşurat în 21 de ediţii consecutive, biletele pentru ultimele patru ediţii fiind vândute în totalitate. Ediţia din 2016 a turneului de la Bucureşti a fost transmisă de televiziunile internaţionale în 96 de ţări, subliniind importanţa şi popularitatea unui eveniment de o asemenea anvergură, care a avut loc în ţara noastră.

Turneul ATP 250 va deschide seria celorlalte turnee ITF organizate în 2024 de către Fundaţia Ţiriac, ca parte din circuitul de turnee Romanian Tennis Series. Acest circuit include şi turneul internaţional WTA Ţiriac Foundation Trophy, precum şi un turneu Challenger de tip ATP, care va avea loc la Braşov.

Ion Ţiriac o îndeamnă pe Simona Halep la război, după suspendare

Omul de afaceri a sfătuit-o din nou pe Halep să dea în judecată pe toată lumea şi să ceară despăgubiri. Ion Ţiriac a subliniat că Simona Halep ar trebui să ceară în instanţă despăgubiri de minim 100 de milioane de euro.

Simona ar trebui să-i atace pe toţi! N-ar trebui să ceară decât 100 de milioane pagubă, că i-au distrus viaţa”, a declarat Ion Ţiriac în exclusivitate pentru AntenaSport.

Ţiriac îi cere Simonei să-şi facă dreptate până la ultimul tribunal. Şi el e enervat că doza de roxadustat găsită a fost într-un procentaj prea mic.

În engleză se spune half-pregnanat, adică ori eşti însărcinată, ori nu eşti însărcinată?”, a mai spus Ion Ţiriac.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:48 Paul Pogba devine actor după ce a fost suspendat pentru 4 ani din fotbal! Anunțul făcut în presa din Franța 20:42 Radu Drăgușin, sfătuit de fani să plece de urgență de la Tottenham, după eșecul cu Liverpool: „Trebuie să scape imediat!” 20:27 CFR Cluj – Rapid, 21:30, LIVE TEXT. Dan Petrescu debutează în noul mandat. Giuleștenii, în criză totală. Echipele de start 20:12 Foto„Să-ți spun o poveste!” Florinel Coman și soția lui, ședință foto superbă de Paște! Imaginile care i-au cucerit pe fani 20:09 FotoPaula Badosa și Stefanos Tsitsipas s-au despărțit! Anunțul care a șocat întreaga lume a tenisului 20:00 VIDEOAbbi Pulling a dominat F1 Academy de la Miami! Victorii în ambele curse, live în AntenaPLAY 19:24 Ce note au primit Dennis Man și Valentin Mihăilă după ce au făcut spectacol la Parma! Italienii au fost impresionați de români 19:07 „Nu m-am bucurat la goluri, îmi vine să plâng” Un jucător de la Petrolul a cedat, după ce s-a salvat matematic de la retrogradare 19:00 VIDEOEliza Samara – Chen Xingtong a fost live, în AntenaPLAY. Românca a fost eliminată de la Saudi Smash 2024 18:50 „Ce întrebare stupidă îmi pui!” Dorinel Munteanu s-a enervat la interviu după Petrolul – Oțelul 2-1! Vezi toate știrile
Citește și