Închide meniul

Ion Ţiriac împlineşte azi 82 de ani. Pensia uriaşă pe care o încasează de la statul român şi ce a făcut cu banii primiţi în ultimele două decenii

Reclamă

Antena Sport Publicat: 9 mai 2021, 5:21 / Actualizat: 12 mai 2021, 11:57

Ion Ţiriac împlineşte azi 82 de ani. Pensia uriaşă pe care o încasează de la statul român şi ce a făcut cu banii primiţi în ultimele două decenii

Profimediaimages

Ion Ţiriac îşi sărbătoreşte ziua de naştere

Născut în 1939, fostul jucător de tenis a strâns o avere impresionantă. Ţiriac a strâns, din afaceri, nu mai puţin de 1.7 miliarde de dolari. Un singur român, Daniel Dines, a reuşit să îl depăşească.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce pensie are Ion Ţiriac

Omul de afaceri primeşte lunar 12.000 de lei, o sumă mult peste media pensiilor din ţară. Un lucru interesant este că miliardarul român nu şi-a mai ridicat pensia din 1999. Toţi banii au intrat într-un cont şi nu au fost folosiţi încă, ţinând cont de averea avută de fostul jucător.

Motivul pentru care Ion Ţiriac are o pensie atât de mare se leagă de perioada în care acesta şi-a terminat cariera în tenis. Următorii 20 de ani, a fost ofiţer în Ministerul de Interne şi a ieşit la pensie cu grad de colonel.

Ilie Năstase lipseşte de la petrecerea lui Ion Ţiriac

Ilie Năstase a fost printre invitaţii lui Ţiriac la petrecerea care se va da în capitala Spaniei. Din cauza pandemiei, "Nasty" a ales să rămână acasă.

"Anul acesta am hotărât deja că nu voi merge la Madrid. Ştiu că finalele coincid cu ziua de naştere a bunului meu prieten, dar voi rămâne acasă. Am şi vorbit cu domnul Ion Ţiriac despre asta şi sper că m-a înţeles!

Reclamă

Vă spun sincer, să zbori trei ore şi jumătate la dus, alte trei ore şi jumătate la întoarcere, până la Madrid şi retur, cu masca aceea pe figură, e un scenariu care nu mă încântă deloc. Nu e chiar simplu să respir şi să mai şi vorbeşti prin ea! În plus, nici nu m-am vaccinat încă, aşa că am preferat ca anul acesta să nu fiu alături de Ion Ţiriac la sărbătoarea sa. Sper să mă ierte!

Am decis ca în vara asta să fac călătorii foarte scurte. Desigur, voi ţine cont şi de modul în care vor evolua lucrurile cu coronavirusul ăsta, dar decizia mea e luată. Prefer să rămân mai mult prin jurul casei. Plus că nu ştiu cât timp mai am să mă bucur de tot ce e în jurul meu!", a transmis fostul lider ATP, pentru playsport.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
Citește și:

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:27 Dorinel Munteanu şi-a luat la ţintă jucătorii după înfrângerea cu UTA: „Greşeli de curtea şcolii, dezamăgirea e mare” 19:26 „Am urmărit tot sezonul!” Federico Piovaccari nu a uitat-o pe FCSB! Mesaj superb pentru jucătorii lui Gigi Becali 19:12 Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! A învins-o pe Alexandra Eala cu 6-3, 6-7 (6/8), 6-4 19:12 FotoJucătorii legendari ai lui Dinamo s-au reunit, la 40 de ani de la meciul cu Liverpool, din semifinalele Cupei Campionilor! 18:53 S-a schimbat formatul de la Billie Jean King Cup! Cum este afectată echipa națională a României 18:38 UTA – Oţelul 3-1. Mircea Rednic, pe primul loc în playout! Arădenii au făcut spectacol la meciul cu echipa lui Dorinel Munteanu 18:35 FotoOlimpiu Moruţan a fost operat chiar de ziua lui! Anunţul presei din Turcia 18:24 Reacția lui Carlo Ancelotti, după ce Xavi a decis să rămână la Barcelona. Mesaj sincer despre decizia rivalului 18:18 Un fost jucător legendar al Craiovei e total dezamăgit de FCU Craiova: „Poate să o bată şi o echipă de Divizia C”! 17:43 Marius Ştefănescu, reacţie fabuloasă despre transferul la FCSB: „Dau eu ca să plec, dacă aşa a spus patronul”! Vezi toate știrile
Citește și