Închide meniul
NEWS ALERT

Irina Begu s-a retras din echipa de Billie Jean King Cup! Anunţul jucătoarei: „O spun cu părere de rău”

Viviana Moraru Publicat: 19 iunie 2022, 11:59

Irina Begu s-a retras din echipa de Billie Jean King Cup! Anunţul jucătoarei: „O spun cu părere de rău

Irina Begu se retrage din echipa de Billie Jean King Cup

Irina Begu, în timpul unui meci/ Profimedia

  • Irina Begu s-a retras din echipa de Billie Jean King Cup
  • România va întâlni Ungaria în play-off-ul competiţiei

Irina Begu şi-a anunţat retragerea din echipa de Billie Jean King Cup. Jucătoarea de 31 de ani a ales să se concetreze doar pe meciurile din circuitul WTA.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Echipa naţională de tenis a României a rămas fără un nume important. Irina Begu, locul 44 WTA, era una dintre cele mai experimentate jucătoare, însă a luat decizia de a se retrage, pe motiv că a înaintat în vârstă.

Irina Begu s-a retras din echipa de Billie Jean King Cup

Irina Begu a anunţat că decizia de a se retrage din echipa de tenis a României a luat-o cu ceva timp în urmă. Totodată, sportiva se declară mândră de ce a realizat alături de celelalte jucătoare pentru România.

Reclamă

„Am decis să mă retrag din echipa de Fed Cup a României (n.r. Billie Jean King Cup). Decizia am luat-o de ceva timp, dar acum anunț oficial. O spun cu părere de rău. Sunt mândră de ce am făcut. Îmi plac copiii, încerc să fiu în preajma lor.

Puteți să-l întrebați pe el cât de greu îi va fi (n.r. Horia Tecău). Este o generație nouă și cred că sunt sportive extraordinare și vor ajuta echipa. (n.r. Motivul retragerii) Am înaintat în carieră, trebuie să îmi selectez turneele, problemele de sănătae și-au spus cuvântul. Încerc să dau 100% la fiecare turneu și consider că acesta e un motiv important”, a declarat Irina Begu.

Reclamă

Irina Begu are 4 titluri WTA, iar cea mai bună poziţie în clasament a fost locul 22, pe care l-a ocupat în august 2016.

România – Ungaria, în play-off-ul Billie Jean King Cup

Echipa feminină de tenis a României va întâlni Ungaria, conform tragerii la sorţi de joi. Meciul va avea loc în 11-12 noiembrie 2022, în România.

Echipa care va câştiga această întâlnire, va juca, în 2023, în calificările Billie Jean King Cup pentru un loc la Turneul Final de anul viitor.

Reclamă 4 / 0/3

„Tragerea la sorți a partidelor din Play-off-ul Billie Jean King Cup 2022, care a avut loc azi la Londra, a stabilit că echipa națională feminină a României va juca cu echipa Ungariei, meciul urmând a avea loc la noi în țară.

Echipa care va câștiga această întâlnire, va juca, în 2023, în Calificările Billie Jean King Cup pentru un loc la Turneul Final de anul viitor”, a anunţat Federaţia Română de Tenis.

Ilie Năstase a pus-o la punct pe Sorana Cîrstea pentru că a absentat de la Billie Jean King Cup

FR Tenis a anunțat lotul României pentru confruntarea cu Polonia de la Billie Jean King Cup, iar Sorana Cîrstea nu se găsește nici de această dată printre jucătoarele convocate. Ilie Năstase e nervos pe decizia lui Sori de a refuza să joace pentru România.

Ilie Năstase a explicat că atât el, cât și Ion Țiriac, nu refuzau niciodată să participe la meciurile României. „Nasty” e de părere că performanțele individuale nu se compară cu convocarea sub tricolor.

”Asta e decizia ei! Eu niciodată nu am refuzat să joc pentru România și domnul Țiriac la fel. Eu aș juca pentru că e singura dată când poți juca pentru echipa națională.

Când ești la individuale, nu joci pentru echipa națională. Am făcut trei finale și la noi era dificil, pentru că la noi era challenge. Cel care câștiga cu un an înainte, stătea până jucam noi șapte meciuri, să jucăm cu ei în finală”, a declarat Ilie Năstase, potrivit Fanatik.

Cîrstea s-a retras din echipa României în urmă cu aproape patru ani. Nici noul căpitan Horia Tecău nu a convins-o să revină asupra deciziei.

Reclamă

Sorana Cîrstea a jucat primul meci la FED Cup la 16 ani și 14 zile, fiind și astăzi cea mai tânăra debutantă din istoria țarii noastre. Cîrstea are în total în 29 de meciuri la FED Cup, la simplu și la dublu, bifând 16 victorii și 13 înfrângeri.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
12:58 Raul Rusescu a anunţat care e atacantul pe care l-ar lua „cu ochii închişi” la FCSB. Sfat pentru Gigi Becali 12:53 Sepsi – CFR Cluj LIVE TEXT, ora 20:30. Echipa lui Mutu nu mai are voie să facă paşi greşiţi în lupta la titlu 12:34 Flavio Briatore a fost externat după ce a fost operat cu succes: „Mi-au găsit o tumoare benignă la inimă” 12:13 Cristi Balaj, anunţ despre jucătorul pe care CFR Cluj îl poate vinde în Premier League: „Va ajunge la un club important!” 12:04 Antrenorul celor de la Leicester a fost dat afară după ce a avut o aventură cu o jucătoare 11:12 NEWS ALERTS-a mai accidentat un jucător la FCSB! A suferit o ruptură şi riscă să stea o lună departe de teren. Lovitură dură pentru lider 10:58 FotoUn milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: „Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!” 10:50 FotoEndrick a reușit o performanță de senzaţie în numai 7 zile. Starul de 17 ani, aşteptat la Real Madrid, este de neoprit 10:20 Florentin Petre cere un jucător în naţionala României: „Nu poţi să începi fără el! E cel mai în formă!” 10:08 „Ce nu a luat Ianis de la Gică Hagi?” Gică Craioveanu nici nu a stat pe gânduri: „N-are cum să o aibă!” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit
WTA • 28 mart., 16:59
Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit
Simona Halep, convocată de Horia Tecău în echipa de Billie Jean King Cup a României!
WTA • 15 mart., 18:20
Simona Halep, convocată de Horia Tecău în echipa de Billie Jean King Cup a României! Totul pentru a prinde Jocurile Olimpice
Simona Halep mai are de aşteptat, până la primul meci
WTA • 5 mart., 22:23
Simona Halep mai are de aşteptat, până la primul meci! WTA România a anunţat când ar putea reveni „Simo”
Irina Begu s-a retras de la Australian Open
Australian Open • 29 dec., 18:56
Irina Begu s-a retras de la Australian Open 2024! Anunţul de ultim moment făcut de româncă
Sorana Cîrstea, în timpul unui meci
WTA • 18 dec., 10:50
Cum arată clasamentul WTA după ultima actualizare! Care este situaţia româncelor în ierarhia tenisului feminin