Închide meniul

Jannik Sinner va termina anul pe locul 1 ATP. Performanţă fantastică pentru jucătorul italian

Publicat: 12 octombrie 2024, 15:36

Reclamă
Jannik Sinner va termina anul pe locul 1 ATP. Performanţă fantastică pentru jucătorul italian

Jannik Sinner va termina anul pe locul 1 ATP. Performanţă fantastică pentru jucătorul italian

Jannik Sinner / Profimedia

Jannik Sinner va termina anul pe locul 1 ATP. Performanţă fantastică pentru jucătorul italian.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Jannik Sinner va ocupa locul 1 ATP la sfârşitul anului, devenind primul italian care reuşeşte acest lucru, în urma victoriei sale din semifinale la Shanghai Masters.

Jannik Sinner va termina anul pe locul 1 ATP

La 10 iunie, Sinner a devenit primul bărbat sau prima femeie din ţara sa care a ajuns numărul 1 mondial la simplu de la introducerea clasamentelor computerizate în 1973. De atunci, el nu a renunţat la locul său şi îl va păstra cel puţin până la sfârşitul sezonului.

Este uimitor. Este ceva la care visezi când eşti copil, când eşti tânăr, doar pentru a ajunge pe locul 1. Acum, având sfârşitul anului, este, de asemenea, un sentiment diferit şi special”, a spus Sinner, citat de news.ro.

Înseamnă foarte mult pentru mine, evident. Este ceva ce nu aş putea realiza fără toţi oamenii pe care îi am în jurul meu – familia şi prietenii şi, de asemenea, un mare credit pentru echipa mea.”

Reclamă
Reclamă

Italianul în vârstă de 23 de ani este al 19-lea jucător care ocupă locul 1 mondial la sfârşitul anului şi doar al patrulea jucător activ, alături de Novak Djokovici, Rafael Nadal şi Carlos Alcaraz.

Sinner a câştigat Australian Open pentru a-şi începe sezonul. După o luptă cu Alcaraz la mijlocul sezonului pentru locul 1 la sfârşitul anului, el s-a distanţat şi a câştigat prestigiosul premiu. El a cucerit şase titluri ATP Tour – inclusiv primele sale triumfuri majore la Australian Open şi US Open – şi va încerca să câştige al şaptelea trofeu din 2024 duminică, în finala Shanghai Masters.

Prin victoriile de la Melbourne şi New York, Sinner a devenit al treilea jucător din Era Open care şi-a adjudecat primele două titluri de Grand Slam în acelaşi sezon. El a fost primul care a reuşit acest lucru de la Guillermo Vilas, în 1977.

Reclamă

Începând anul 2024 de pe locul 4 mondial, el a revenit după ce a fost condus cu două seturi de Daniil Medvedev în finala de la Melbourne Park şi a devenit al doilea italian care a câştigat un Grand Slam în Era Open, după Adriano Panatta (1976 Roland Garros).

Sinner avea să câştige primele 16 meciuri ale anului, iar recordul său pentru acest sezon este de 64-6. Jucătorul originar din San Candido a început anul cu un titlu ATP Masters 1000 şi a adăugat încă două, cucerind trofeele la Miami şi Cincinnati. De asemenea, el a cucerit coroane la turneele ATP 500 de la Rotterdam şi Halle.

Adăugându-şi titlul la US Open, Sinner a devenit unul dintre cei doar patru jucători care au triumfat la Australian Open şi US Open pe hard în acelaşi sezon. Ceilalţi trei sunt Djokovici, Roger Federer şi Mats Wilander.

Sinner a ocupat deja locul 1 mondial timp de 17 săptămâni. El ocupă locul 18 în topul celor 29 de jucători care au ajuns pe locul 1 mondial în ceea ce priveşte numărul de săptămâni petrecute în fruntea sportului.
Reclamă

Se califică România U21 la EURO?

Loading ... Loading ...
Citește și:
18:04

Aryna Sabalenka s-a calificat în finala turneului de la Wuhan! A trecut de Coco Gauff, în 3 seturi

17:55

Lituania – Kosovo 1-2, în grupa României din Nations League! Polonia – Portugalia, LIVE SCORE de la 21:45. Meciurile zilei

17:40

Ion Ţiriac, sfat pentru Simona Halep după ce a văzut-o la Hong Kong: „Dacă asta îşi doreşte, asta să facă”

17:37

Ermal Krasniqi, primul gol la echipa națională în Lituania – Kosovo! Fostul jucător de la Rapid s-a distrat cu apărarea adversă

17:10

Hugo Viana, alesul şeicilor de la Manchester City! Pep Guardiola va avea un nou director sportiv la echipă

17:06

Un fost star de la Liverpool s-a retras din fotbal! Motivul pentru care a luat drastica decizie

1 După 7 luni, TAS a publicat motivarea deciziei în cazul Simona Halep. Câţi bani va primi de la ITIA după reducerea suspendării 2 Real Madrid, gata să îi „sufle” Barcelonei jucătorul dorit cu insistenţă de Hansi Flick! Gestul făcut de şefii de pe Bernabeu 3 Muntenegru U21 – România U21 2-6! Tricolorii, victorie într-un meci cu miză uriaşă! Louis Munteanu a marcat un hat-trick 4 Gigi Becali l-a găsit pe „noul Florinel Coman” de la FCSB: „Asta e bucuria mea!”. Jucătorul care l-a fascinat pe milionar 5 FotoLarisa Iordache şi Cristian Chiriţă au anunţat cu artificii sexul bebeluşului lor: „Te așteptăm cu inima plină de bucurie” 6 Dan Şucu s-a convins şi renunţă la cel mai scump transfer al verii! Lovitură de un milion de euro pentru patronul Rapidului
Citește și