Închide meniul

Lesia Tsurenko, atac de panică după o discuţie cu Steve Simon, şeful WTA. „Am fost absolut şocată de ceea ce am auzit”

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 14 martie 2023, 15:27

Lesia Tsurenko, atac de panică după o discuţie cu Steve Simon, şeful WTA. „Am fost absolut şocată de ceea ce am auzit

Lesia Tsurenko, atac de panică după o discuţie cu şeful WTA, Steve Simon

Lesia Tsurenko, în timpul unui meci / Profimedia Images

Lesia Tsurenko a făcut un atac de panică după o discuţie cu Steve Simon, înaintea meciului cu Aryna Sabalenka de la Indian Wells şi a decis să se retragă de la turneul american. Atacul de panică a venit după o conversaţie cu şeful WTA despre consecinţele războiului din ţara sa.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Motivul retragerii mele este un atac de panică”, a spus ea pentru site-ului ucrainean „Big Tennis”. „Oficial, este din + motive personale +, dar în realitate mi-a fost greu să respir. Putem vorbi de isterie.

Lesia Tsurenko, atac de panică după o discuţie cu Steve Simon

Acum câteva zile am avut o conversaţie cu CEO-ul WTA Steve Simon şi am fost absolut şocată de ceea ce am auzit. Mi-a spus că el însuşi este împotriva războiului, dar că, dacă jucătorii ruşi sau belarusi îl susţin, este părerea lor şi că părerea altora nu trebuie să mă deranjeze”, a precizat Tsurenko.

Jucătoarea adaugă că ea şi câteva dintre colegele ei din circuit au cerut o întâlnire cu Consiliul de Adrministraţie al WTA „pentru a întreba cum poate cineva precum Steve Simon să fie un înalt responsabil WTA”.

Răspunsul WTA pentru Lesia Tsurenko

WTA a răspuns luni într-un comunicat: „Mai presus de toate, recunoaştem emoţia Lesiei şi a tuturor sportivelor noastre ucrainene (…) asistăm la un război oribil, cu consecinţe profunde, care afectează întreaga lume, la fel ca şi circuitul WTA şi membrii săi”.

Reclamă

„WTA şi-a exprimat în mod constant sprijinul deplin pentru Ucraina şi condamnă ferm acţiunile guvernului rus. Cu toate acestea, un principiu fundamental al WTA rămâne: sportivii trebuie să poată participa la turnee profesionale pe baza meritelor lor şi fără nicio formă de discriminare, fără a fi penalizaţi ca urmare a deciziilor luate de liderii ţărilor lor”, a notat organizaţia.

La mai bine de un an de la atacul rusesc, cu sprijinul Belarusului, tenisul încă se luptă să gestioneze situaţia în turneele sale. Sportivii ruşi şi belarusi concurează sub steag neutru, dar loteria tragerii la sorţi îi aduce faţă în faţă cu ucraineni.

La începutul lunii martie, ziarele britanice au susţinut că turneul de la Wimbledon, care a interzis ruşii şi belaruşii anul trecut, intenţionează să revină asupra deciziei şi să permită ca aceştia să poată evolua din nou pe iarba londoneză.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
  • Lesia Tsurenko, atac de panică după o discuţie cu şeful WTA
  • Tsurenko s-a retras de la Indian Wells

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
12:03 Fanii au luat cu asalt casele de bilete, înainte de FCSB – Rapid! Se va bate recordul de asistenţă din acest sezon 12:00 LIVE VIDEOFIA World Endurance Championship 2024 – cursa de 6 ore de la Imola | Antrenamentele sunt ACUM în AntenaPLAY 11:57 VIDEORed Bull a atins o bornă fabuloasă în Formula 1™, după ce Max Verstappen a obținut pole-position-ul în China 11:20 VIDEOMax Verstappen va pleca din pole-position în Marele Premiu al Chinei! Cursa e duminică (10:00) pe Antena 3 CNN și în AntenaPLAY! 10:43 Dan Petrescu a fost dorit la FCSB! Motivul pentru care nu s-a înţeles cu Gigi Becali: „Am stat până dimineaţa să discutăm!” 10:04 FCSB – Rapid, LIVE TEXT, 20:30! Roş-albaştrii, la un pas de titlu! Lobonţ va debuta pe banca giuleştenilor! Echipele probabile 9:30 Cum a reacţionat David Popovici când i-a fost doborât recordul mondial: „Mi-ar fi plăcut să fie doar al meu!” 9:11 VIDEO„A făcut precum Gundogan” Spaniolii nu au milă de Charles Leclerc, după ce s-a plâns de Carlos Sainz în China! Scandal la Ferrari 9:05 Adrian Mititelu, în „război” cu Ionel Ganea: „Am intervenit la echipa ca să joace fiul lui!” 8:38 „CFR Cluj să se gândească bine la meciul acesta!” Gică Hagi, euforic după ce Farul i-a umilit pe clujeni! Jucătorul remarcat Vezi toate știrile
Citește și