Închide meniul

Novak Djokovic este la un alt nivel! Mentalitatea de campion a sârbului: „Este deja în urma mea”

Dan Roșu Publicat: 8 noiembrie 2023, 15:21

Reclamă
Novak Djokovic este la un alt nivel! Mentalitatea de campion a sârbului: „Este deja în urma mea

Novak Djokovic e la un alt nivel

Novak Djokovic, în timpul unui meci de la Paris-Bercy - Profimedia Images

Novak Djokovic ne-a demonstrat că este la un alt nivel, faţă de restul jucătorilor din circuit. Cel puţin când vine vorba de mentalitatea de învingător, care i-a adus 24 de titluri de Grand Slam şi 40 de trofee ale turneelor Masters.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ultimul succes a venit la Paris-Bercy, acolo unde, în a 58-a finală de masters a carierei, l-a învins pe Grigor Dimitrov, cu 6-4, 6-3, după doar o oră şi 39 de minute. Nole a ajuns la 18 victorii consecutive, ultimul eşec fiind cel din finala de la Wimbledon, cu Carlos Alcaraz.

Novak Djokovic este la un alt nivel! Mentalitatea de campion a sârbului

Chiar şi aşa, Djokovic, ajuns la 36 de ani, se gândeşte numai la următoarele victorii care să îl ducă şi mai departe de restul adversarilor din circuit, mai ales că Rafael Nadal încă nu şi-a revenit după accidentare.

„Este fantastic, dar este deja în urma mea. Sunt mândru de ceea ce am realizat, dar trec imediat mai departe. Din fericire sau din nefericire, acesta este modul meu de operare. Oricum, funcționează pentru mine.

Să merg mereu înainte este mentalitatea potrivită pentru mine. Atâta timp cât sunt activ, vreau să culeg victorii, vreau să joc la cel mai înalt nivel Grand Slam-urile, Masters-urile, acestea sunt cele mai valoroase turnee din circuit.

Reclamă

Având în vedere circumstanțele pe care le-am întâlnit în ultimele zile, trebuie să spun că această victorie este cu atât mai frumoasă și are mai multă valoare, mai ales în această etapă a carierei mele. Nici măcar nu știu unde mă aflu în cariera mea. Simt că fiecare victorie valorează dublu astăzi”, a spus Djokovic.

Novak Djokovic, săgeţi către Rafael Nadal, după ce a câştigat turneul de la Paris

După victoria de la Paris-Bercy, Djokovic a făcut nişte declaraţii care au fost considerate „săgeţi” către Rafael Nadal, singurul jucător din circuit care se află aproape de recordurile sârbului.

„Mă duc după toate recordurile posibile, tot ce pot doborî. Nu am avut niciodată probleme să spun asta. Și de aceea oamenii nu mă plac. Nu m-am prefăcut ca unii…să spun că nu este scopul meu și apoi să mă comport diferit…Am încercat mereu să fiu în concordanță cu ceea ce cred.

Reclamă 4 / 0/3

În ceea ce privește recordul de turnee ATP câștigate, totul este posibil. De ce nu ar trebui să încerc să dobor şi acel record? Acum am cu 12 mai puțin (n.r. decat Connors), dar mai am câțiva ani de tenis în faţă. Încerc să mă bucur de aceste momente care acum înseamnă și valorează dublu”, a declarat Novak Djokovic.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:06 Mihai Stoica nu s-a putut abţine şi i-a dat replica lui Tudorel Stoica: „Oameni pe care i-ai idolatrizat te desconsideră total!” 30
apr.
23:55
VIDEOCoventry – Ipswich 1-2, în AntenaPLAY. Oaspeţii au urcat pe loc de promovare directă în Premier League! Cum arată clasamentul
30
apr.
23:50
Mutarea de geniu făcută de Thomas Tuchel în Bayern – Real Madrid! Bavarezii au întors scorul după numai 12 minute
30
apr.
23:37
Bayern Munchen – Real Madrid 2-2. „Dublă” Vinicius şi răsturnări de scor! Meci de senzaţie pe Allianz Arena!
30
apr.
23:20
Basarab Panduru a făcut o criză de râs când a văzut clipul de prezentare cu Dan Petrescu: „Nu aş fi făcut niciodată aşa ceva”
30
apr.
23:00
„Foarte tare m-am simţit sabotat de Steaua!” Mircea Lucescu, dezvăluiri din culise despre marea lovitură primită în carieră
30
apr.
22:50
Vinicius Jr a deschis scorul în Bayern Munchen – Real Madrid după o fază splendidă! Assist de senzaţie al lui Toni Kroos!
30
apr.
22:23
Conducerea Rapidului a confirmat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu în Giuleşti: „Ne dorim”! De ce depinde lovitura verii
30
apr.
22:11
Suspendare uriaşă primită de Hakim Abdallah, după ce l-a băgat în spital pe Romario Benzar! Lovitură primită de Dinamo
30
apr.
21:35
Handbaliştii de la Dinamo s-au calificat în Turneul Final Four al European League! Performanţă de senzaţie, după 20 de ani!
Vezi toate știrile
Citește și