Închide meniul

Novak Djokovic, forțat să se retragă de la Indian Wells! Nole, fără permisiune de a intra în SUA

Dan Roșu Publicat: 6 martie 2023, 8:53

Reclamă

Novak Djokovic s-a retras de la Indian Wells, au anunţat, duminică, organizatorii, un semn probabil al faptului că nu a primit viza de intrare în SUA din cauza faptului că nu este vaccinat împotriva Covid-19, relatează Reuters.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sârbul a solicitat luna trecută guvernului SUA permisiunea specială de a juca la evenimentele ATP Masters de la Indian Wells şi Miami.

Novak Djokovic, forțat să se retragă de la Indian Wells

„Numărul 1 mondial Novak Djokovic s-a retras de la BNP Paribas Open din 2023. Odată cu retragerea sa, Nikoloz Basilashvili intră în competiţie”, au declarat organizatorii, într-un comunicat, duminică seara.

În prezent, Statele Unite interzic intrarea în ţară a străinilor nevaccinaţi, o regulă care se aşteaptă să fie ridicată la 11 mai.

Djokovic nu a mai concurat la evenimentele ATP Masters consecutive de la Indian Wells şi Miami, două dintre cele mai mari turnee din calendarul ATP şi cunoscute sub numele de „Sunshine Double”, din 2019.

Reclamă
Reclamă 4

Novak Djokovic a ratat US Open 2022

Nimeni din echipa lui Djokovic nu a fost disponibil imediat pentru a comenta retragerea, potrivit Reuters.

Vinerea trecută, senatorii din Florida Rick Scott şi Marco Rubio i-au scris o scrisoare preşedintelui american Joe Biden, îndemnându-l să accepte cererea de viză.

Directorul turneului de la Indian Wells, Tommy Haas, Asociaţia de Tenis al Statelor Unite şi U.S. Open s-au numărat printre cei care sperau, de asemenea, că deţinătorul a 22 de ori de Grand Slam va avea voie să intre în SUA.

Reclamă

Djokovic, care a ratat anul trecut Australian Open din cauza statutului său de vaccinare, nu a putut intra în SUA şi nu a putut participa nici la US Open.

Turneul de la Indian Wells începe miercuri.

Novak Djokovic participă la US Open

Pe de altă parte, sârbul va putea participa la ediţia din acest an a US Open, turneul de Mare Şlem de la New York, după ce autorităţile americane au decis să ridice interdicţia de intrare pe teritoriul Statelor Unite a persoanelor nevaccinate împotriva Covid-19, pe 11 mai.

La finalul US Open 2022, încheiat pe 11 septembrie, Djokovic i-a cedat fotoliul de lider clasamentului ATP spaniolului Carlos Alcaraz, campionul de la Flushing Meadows, pe care l-a recuperat în ianuarie, după 20 de săptămâni.

Se califică FCSB în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
18:55

Anunţ de ultim moment despre Olimpiu Moruţan! Când este aşteptat să revină pe teren: „A fost foarte grav!”

18:47

LeBron James, primul miliardar care concurează la Jocurile Olimpice!

18:24

Zico a fost jefuit la Paris! Suma uriaşă care i-a fost furată legendei braziliene, aflată la Jocurile Olimpice

18:15

Fotbalistul căruia Gigi Becali i-a pus clauză de 150 de milioane de euro, prezentat oficial: „La 15 ani Messi nu era mai bun”

18:08

„Dezamăgitor!” Sorin Cârţu a făcut-o praf pe Universitatea Craiova, după eşecul cu Maribor din Conference League

17:50

LIVE VIDEOA doua sesiune de antrenamente din Marele Premiu al Belgiei e ACUM, în AntenaPLAY! Verstappen, cel mai rapid în prima sesiune

1 Programul complet al sportivilor români la Jocurile Olimpice 2024 2 VIDEOMaribor – Universitatea Craiova 2-0. Dezastru pentru olteni în Conference League! Meciul a fost în AntenaPLAY și pe Antena Stars 3 FotoIubita lui Denis Alibec și-a uluit fanii. Fosta gimnastă Anca Surdu, o nouă imagine virală alături de starul naționalei! 4 VIDEOCallum Voisin va pleca din pole-position în cursa de Formula 3 din Belgia, live în AntenaPLAY 5 VIDEOPaul Aron va pleca din pole-position în cursa de Formula 2 din Belgia, live în AntenaPLAY 6 Adrian Mutu l-a sfătuit pe Gigi Becali să transfere un jucător, înainte de Maccabi Tel Aviv – FCSB: „Ar fi un mare plus”
Citește și