Închide meniul

Rafael Nadal, discurs sincer despre Roger Federer şi Novak Djokovic: „În viaţă sunt multe lucruri mai importante decât tenisul”

Alex Masgras Publicat: 16 octombrie 2024, 15:10

Reclamă
Rafael Nadal, discurs sincer despre Roger Federer şi Novak Djokovic: „În viaţă sunt multe lucruri mai importante decât tenisul

Rafael Nadal, discurs sincer despre Roger Federer şi Novak Djokovic: "În viaţă sunt multe lucruri mai importante decât tenisul"

Novak Djokovic, Rafael Nadal şi Roger Federer, la Laver Cup 2022 / Profimedia

Rafael Nadal a avut un discurs sincer despre Roger Federer şi Novak Djokovic. Înainte de Six Kings Slam, turneu demonstrativ în Arabia Saudită, care aliniază şase dintre cei mai buni jucători ai lumii, marele campion mondial a vorbit despre relaţia pe care o are cu cei doi mari rivali ai săi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Roger Federer, Rafael Nadal şi Novak Djokovic au fost cei mai importanţi jucători din ultimii 20 de ani în tenis şi sunt consideraţie trei dintre cei mai mari jucători din istoria acestui sport.

Rafael Nadal, discurs sincer despre Roger Federer şi Novak Djokovic: „În viaţă sunt multe lucruri mai importante decât tenisul”

Pe lângă rivalitatea care i-a pus faţă în faţă în atâtea meciuri superbe ani de zile, Rafael Nadal a declarat că cei trei au o relaţie specială.

Spaniolul a subliniat importanţa respectului între jucători în tenis, în condiţiile în care vorbim despre un sport individual:

„Am o relaţie specială cu Roger, dar pot să spun că am o relaţie specială şi cu Novak. Aşa trebuie trăit sportul. În viaţă sunt multe lucruri mai importante decât tenisul. La final, dacă ai o relaţie bună cu colegii tăi, cu cei din jurul tău, fără îndoială că experienţa va fi satisfăcătooare. Tenisul este un sport solitar, trebuie să ţinem cont de acest aspect important”, a declarat Rafael Nadal, citat de welovetennis.fr.

Reclamă
Reclamă

Rafael Nadal a început să râdă când a fost întrebat de un posibil duel cu Novak Djokovic: „Nu cred că e nevoie”

Rafael Nadal, unul dintre cei şase participanţi la Six Kings Slam, şi-a anunţat recent retragerea din tenis. Marele campion spaniol îşi va încheia activitatea în luna noiembrie, după finala Cupei Davis.

Rafael Nadal va juca joi la Riyad, iar spaniolul va întâlni câştigătorul partdei dintre Holger Rune şi Carlos Alcaraz. Tot miercuri va juca şi Novak Djokovic, iar sârbul se va duela cu învingătorul meciului Daniil Medvedev – Jannik Sinner.

Rafael Nadal şi Novak Djokovic se pot întâlni din nou, ori în finala mică, ori în finala mare a turneului din Arabia Saudită. Întrebat de această posibilitate, Nadal a început să râdă:

Reclamă

„Am jucat unul împotriva celuilalt de atâtea ori în carierele noastre, nu e nevoie să jucăm din nou (n.r. râde). Pentru mine a fost mereu o provocare să joc împotriva lui Novak, este un mare rival, un jucător care m-a făcut să ajung la cel mai înalt nivel. Cred că amândoi am avut acest sentiment, la fel şi Roger. Noi trei ne-am ajutat mereu să ajungem la cel mai înalt nivel”, a declarat Rafael Nadal, citat de puntodebreak.com.

Reclamă

Ce rezultat va fi la derby-ul Dinamo - FCSB?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
17:07

VideoAntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 16 octombrie

17:07

Aaron Boupendza și Clinton N’Jie pot juca în Rapid – Farul! Prima reacție a jucătorilor: „Gata de primul meci!”

17:03

Portarul Filip Gustavsson a marcat primul său gol în NHL! Suedezul de la Minnestota Wild se alătură unui grup select

17:02

„Avem nevoie disperată de răspunsuri”. Christian Horner nu înțelege diferența dintre Max Verstappen și Sergio Perez

16:39

Mircea Rednic a câștigat procesul cu Dinamo! Suma pe care trebuie să o plătească clubul. Decizia este definitivă

16:33

Replica lui Ioan Ovidiu Sabău, după declarațiile lui Ianis Stoica, despre plecarea de la U Cluj: „Să fii bărbat, să îți asumi!”

1 FotoDavid Popovici a spus motivul pentru care nu mai vrea să conducă niciuna dintre cele două maşini primite de la Ion Ţiriac! 2 VIDEOLituania – România 1-2 a fost pe Antena 1 şi în AntenaPLAY! „Tricolorii”, victorii pe linie în Liga Naţiunilor 3 NEWS ALERTRomânia U21 s-a calificat la EURO 2025! Victorie clară cu Elveţia U21! Performanţă remarcabilă pentru „tricolorii” lui Pancu 4 EXCLUSIVLukas Zima a anunţat că acceptă să se transfere la FCSB! Răspunsul portarului Petrolului la oferta lui Gigi Becali 5 Cornel Dinu, fascinat de un jucător al României! L-a comparat cu un mare fotbalist din echipa uriaşă a lui Cruyff 6 Decizia luată de FRF, cu doar câteva ore înainte de Lituania – România (21:45, Antena 1 şi AntenaPLAY)
Citește și