Închide meniul

Rafael Nadal: „Djokovic este cel mai bun jucător din istorie! Asta nu îmi provoacă niciun fel de frustrare”

Valentin Pîrcălabu Publicat: 20 septembrie 2023, 15:00

Reclamă
Rafael Nadal: „Djokovic este cel mai bun jucător din istorie! Asta nu îmi provoacă niciun fel de frustrare

Rafael Nadal consideră că Djokovic e cel mai mare jucător de tenis din istorie

Profimediaimages

Tenismanul spaniol Rafael Nadal a afirmat într-un interviu difuzat miercuri de ziarul sportiv AS că rivalul său sârb Novak Djokovic este cel mai bun jucător din istorie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În acest sezon, Djokovic a ajuns la un total de 24 de titluri de Grand Slam, depăşindu-l pe Nadal, care are în palmares 22 de trofee majore.

Rafael Nadal: „Djokovic este cel mai bun jucător din istorie! Asta nu îmi provoacă niciun fel de frustrare”

Cred că cifrele sunt cifre şi statisticile sunt statistici. Şi, în acest sens, cred că el are cifre mai bune decât mine, iar acest lucru este incontestabil. Nu am un ego suficient de mare pentru a încerca să maschez o realitate care nu este.

Acesta e adevărul. Restul sunt gusturi, inspiraţie, senzaţii pe care unul sau altul ţi le poate transmite, ca să îţi placă mai mult unul sau altul. Cred că, în ceea ce priveşte titlurile, Djokovic este cel mai bun din istorie şi nu există nimic de discutat în acest sens„, a declarat spaniolul, citat de agerpres.ro.

Apoi, ca întotdeauna, fiecare poate combina povestea după cum doreşte, spunând că am suferit multe leziuni. Ghinion pentru mine sau ghinion că am avut corpul aşa. El a avut altul şi, în anumite privinţe, asta face parte şi din sport. Îl felicit (pe Djokovic) pentru tot ceea ce a realizat şi asta nu îmi provoacă niciun fel de frustrare.

Reclamă

Am spus-o şi când am fost cel care a câştigat cele mai multe Grand Slam-uri, am spus când eram la egalitate şi o spun acum, când sunt în urma sa. Nu voi fi cel care încearcă, printr-o luptă personală, să-mi doresc să fiu ceea ce nu sunt. Ceea ce este, este, iar ceea ce nu este, nu este. Spun asta foarte mulţumit de tot ce am făcut„, a adăugat Nadal.

În vârstă de 36 de ani, Novak Djokovic ocupă în acest moment prima poziţie în clasamentul ATP, pentru a 392-a săptămână în cariera sa (record absolut).

Sârbul a disputat în total 59 de meciuri directe împotriva lui Rafael Nadal în circuitul profesionist, bilanţul fiindu-i favorabil, cu 30 de victorii. Rafael Nadal (37 de ani), care a fost supus unei intervenţii chirurgicale la şold, la începutul verii, speră să revină în competiţie în 2024.

Reclamă 4 / 0/3

Medicii spun că totul a decurs bine, dar am experimentat deja multe. Realitatea este că îmi place să fiu precaut şi aştept să văd dacă atunci când termenele care în teorie trebuie respectate sunt îndeplinite şi totul este în regulat, sau sunt aşa cum sperăm cu toţii să fiu.

Mă refer la medici, la echipa mea şi la mine. Deocamdată se pare că totul a decurs bine, dar a fost o operaţie importantă şi adevărul este că trebuie să ai puţin mai multă răbdare„, a precizat campionul iberic.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
21:59 Farul – Sepsi 1-4! Umilință uiașă pentru echipa lui Gică Hagi! Safranko a făcut spectacol la Ovidiu 21:29 România – Japonia LIVE VIDEO în AntenaPLAY (13:30). Ultimul meci de la Campionatul Mondial de hochei pentru tricolori 21:27 OFICIAL! Edi Iordănescu poate convoca 26 de jucători pentru EURO 2024. Decizia luată de UEFA 21:08 Scandări xenofobe și decizii controversate la Farul – Sepsi! Fanii au „luat foc” după hattrick-ul lui Safranko 20:52 FotoCum a fost surprins Gică Hagi după ce Pavol Safranko a marcat un hattrick în prima repriză din Farul – Sepsi 20:28 „Îi vei lua locul lui Daniel Niculae la Rapid?” Dani Coman a dat cărțile pe față! Răspunsul a uimit pe toată lumea 20:12 VideoOlaru a primit cel mai emoţionant mesaj de la mama sa: „Am o latură mai sensibilă!” Anunţ uriaş: „Vreau titlul şi anul viitor” 19:49 „E o problemă! Sunt trist!” Daniel Pancu, verdict despre situația de la Rapid! Ce a spus despre comunicatul lui Dan Șucu 19:35 Andrey Rublev este primul finalist al turneului de la Madrid! L-a învins pe Taylor Fritz după doar 72 de minute 19:12 „Rapidismul ăsta..” Daniel Niculae, replică ironică după comunicatul lui Dan Șucu! Ce a postat pe rețelele de socializare Vezi toate știrile
Citește și