Închide meniul

Rafael Nadal i-a depăşit pe Roger Federer şi Novak Djokovic: „Nu acord o mare importanţă dacă sunt sau nu cel mai bun din istorie. Sincer, azi nu-mi pasă deloc”

Reclamă

Antena Sport Publicat: 30 ianuarie 2022, 23:22

Rafael Nadal i-a depăşit pe Roger Federer şi Novak Djokovic: „Nu acord o mare importanţă dacă sunt sau nu cel mai bun din istorie. Sincer, azi nu-mi pasă deloc

Rafael Nadal i-a depăşit pe Roger Federer şi Novak Djokovic

Profimediaimages

„Nu eram pregătit fizic pentru acest gen de bătălie. Nu m-am antrenat suficient pentru a fi pregătit pentru asta. Dar seara asta a fost foarte specială. Am dat absolut tot ce aveam în mine. Sunt foarte, foarte obosit. Nici măcar nu pot sărbători (titlul). Dar a fost ziua în care trebuia să dai totul. M-am distrat, mi-a plăcut această luptă, mi-au plăcut aceste emoţii. Şi în plus am şi trofeul!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În seara asta, piciorul nu m-a durut deloc. Am putut să alerg fără nicio piedică. Nu ştiu ce se va întâmpla mâine, dar am avut norocul să pot juca liber. Ştiu că lucrurile se pot schimba, deoarece rana mea este incurabilă. Dar am putut juca o lună, asta e deja mult. A fost neaşteptat. Deci asta îmi dă multă energie pentru a continua. Mi-a plăcut să fiu pe teren. Şi acum cred că pot continua să mai joc”, a spus Nadal.

Rafael Nadal i-a depăşit pe Roger Federer şi Novak Djokovic

Nadal a cucerit a doua oară în carieră Australian Open, din şase finale jucate, primul succes după cel repurtat în 2009. Spaniolul a mai câştigat de 13 ori turneul de la Roland Garros, de două ori turneul de la Wimbledon şi de patru ori US Open.

În urma succesului de la Antipozi, Rafael Nadal a ajuns la 21 de titluri de Grand Slam cucerite de-a lungul carierei. Spaniolul e cel mai titrat jucător din istoria tenisului la turneele de Mare Șlem, depășindu-i pe Roger Federer și Novak Djokovic, care au rămas cu câte 20 de trofee.

„Este grozav să câştig un alt titlu de Grand Slam în acest moment al carierei mele. Înseamnă mult şi ştiu că 21 este un număr special. Este o zi de neuitat. Nu voi spune niciodată «merit» pentru că mulţi oameni se luptă şi mulţi oameni merită. Dar chiar cred că starea mea de spirit este foarte pozitivă. În ultimele şase luni, m-am luptat mult pentru a reveni pe teren.

Reclamă

Am trecut prin momente foarte grele, am avut conversaţii foarte grele pentru că nu ştiam dacă mă pot întoarce în circuit. Aşa că mă simt onorat. Sunt norocos că am realizat încă o dată ceva grozav în cariera mea de tenis. Nu acord o mare importanţă dacă sunt sau nu cel mai bun din istorie. Sincer, azi nu-mi pasă deloc. Pentru mine, important este să mă bucur de seri ca asta. Asta înseamnă mult pentru mine. Mai mult decât să câştig al doilea meu Australian Open, mai mult decât orice”, a mai spus Nadal.

Întrebat dacă acesta este cel mai mare succes al său, Nadal a răspuns: „Cel mai neaşteptat în orice caz! Ştiu prin ce am trecut ca să ajung aici. Sunt distrus fizic, nu prea pot gândi, nu-mi amintesc bine meciul. Sprijinul publicului a fost imens. Am fost copleşit de emoţii pe tot parcursul jocului. Acest al 21-lea titlu de Grand Slam mi-a dat mai multe emoţii decât primul (Roland-Garros 2005). nu există nici o îndoială. La sfârşitul carierei, apreciem mai bine aceste momente pentru că ştim că sunt mai puţine şanse ca ele să revină. Deci da, sunt mândru, satisfacţia personală este mai mare decât cu ani în urmă”.

Rafael Nadal, locul 5 ATP, a câştigat, duminică, grand slam-ul cu numărul 21, după ce l-a întrecut, cu scorul de 2-6, 6-7 (5), 6-4, 6-4, 7-5, pe rusul Daniil Medvedev, locul 2 ATP. Finala a durat aproape cinci ore şi jumătate.

Reclamă 4 / 0/3

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:30 Mark Williams – Si Jiahui 9-10. Galezul, out de la Campionatul Mondial de snooker. Chinezul, evoluţie perfectă în decisiv 20:28 Scene uluitoare la meciul Botoşani – Dinamo! Bogdan Andone a fost eliminat! Scandal în tribune: ce au scandat fanii moldovenilor 20:24 Eugen Trică a răbufnit, după ce FCU Craiova a rămas pe ultimul loc din Liga 1: „Dacă vor să meargă în Liga a 2-a, să meargă!” 20:12 LIVE TEXTFC Botoşani – Dinamo 1-1. De Moura şi-a dat autogol, Selmani a egalat! „Câinii” au ratat un penalty şi au avut un gol anulat 19:59 Gigi Becali a găsit atacant pentru Champions League! Vârful de un milion de euro care este dorit de FCSB 19:39 O sportivă legendară a României va purta flacăra olimpică la sosirea acesteia în Franţa! E medaliată cu aur la Jocurile Olimpice 19:10 Jucătorul dorit de Gigi Becali de la Farul, reacţie clară despre un transfer la FCSB: „Ar fi bine pentru mine!” 18:50 FC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Ilfovenii au scăpat neînvinşi în 10 oameni! Oltenii lui Mititelu rămân pe loc retrogradabil 18:50 Marian Iancu i-a transmis lui Dan Şucu ce decizii radicale ar trebui să ia la Rapid! Cine ar fi antrenor şi cine ar fi preşedinte 18:41 Veste uriaşă primită de Radu Drăguşin! Ar putea fi titular în derby-ul cu Arsenal! Anunţul englezilor Vezi toate știrile
Citește și