Închide meniul

Rafael Nadal, mesaj emoționant după retragerea lui Roger Federer: ”Mi-aș fi dorit ca această zi să nu fi venit niciodată!”

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 15 septembrie 2022, 20:27 / Actualizat: 16 septembrie 2022, 14:08

Rafael Nadal, mesaj emoționant după retragerea lui Roger Federer: ”Mi-aș fi dorit ca această zi să nu fi venit niciodată!”

Rafael Nadal, mesaj emoționant după retragerea lui Roger Federer

Roger Federer și Rafael Nadal, în timpul unui meci / Profimedia

Rafael Nadal a transmis un mesaj emoționant după retragerea lui Roger Federer. Marele său rival a anunțat că își încheie cariera la 41 de ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cei doi legendari sportivi s-au luptat pentru supremație în sportul alb, iar rivalitatea lor este considerată una dintre cele mai mari din tenis. Nadal și Federer s-au întâlnit în 40 de meciuri, în care ibericul a câștigat 24, iar elvețianul 16.

Rafael Nadal, mesaj emoționant după retragerea lui Roger Federer

„Dragă Roger, prietenul meu și rival,

Mi-aș fi dorit ca această zi să nu fi venit niciodată. E o zi tristă pentru mine, personal, dar și pentru sportul mondial. E o plăcere, dar mai ales o onoare că am putut împărți toți acești ani cu tine, trăind atât de multe momente uimitoare, atât pe teren, cât și în afara lui.

Vom mai avea multe momente de împărțit în viitor, încă sunt multe lucruri de făcut împreună, știm asta. Pentru moment, îți urez toată fericirea din lume alături de soția ta, Mirka, alături de copii tăi, de familie. Bucură-te de ceea ce te așteaptă în viitor. Ne vedem la Londra, cu ocazia Cupei Laver”, a transmis Rafel Nadal.

Reclamă

Roger Federer se retrage din tenis

Roger Federer se retrage din tenis. În vârstă de 41 de ani, marele campion cu 20 de titluri de Grand Slam în palmares a făcut anunțul emoționant pe rețelele de socializare.

”Pentru familia mea din tenis și nu numai,

Reclamă 4 / 0/3

Dintre toate darurile pe care tenisul mi le-a oferit de-a lungul anilor, cel mai mare, fără îndoială, au fost oamenii pe care i-am întâlnit de-a lungul timpului: prietenii mei, adversarii mei și, mai presus de toate, fanii care dau viață acestui sport. Astăzi, vreau să împărtășesc câteva vești cu voi toți.

După cum mulți dintre voi știți, în ultimii trei ani am avut parte de provocări sub formă de accidentări și operații. Am muncit din greu pentru a reveni la o formă competitivă. Dar cunosc, de asemenea, capacitățile și limitele corpului meu, iar mesajul său pentru mine în ultima vreme a fost clar. Am 41 de ani. Am jucat mai mult de 1500 de meciuri în 24 de ani. Tenisul m-a tratat cu mai multă generozitate decât aș fi visat vreodată, iar acum trebuie să recunosc când este timpul să pun capăt carierei mele competiționale.

Laver Cup de săptămâna viitoare de la Londra va fi ultimul meu eveniment ATP. Voi mai juca tenis în viitor, desigur, dar nu la Grand Slamuri sau în circuit.

Roger Federer: ”Mă consider unul dintre cei mai norocoși oameni de pe pământ!”

Este o decizie dulce-amară, pentru că îmi va lipsi tot ce mi-a oferit acest circuit. Dar, în același timp, există atât de multe lucruri de sărbătorit. Mă consider unul dintre cei mai norocoși oameni de pe pământ. Am primit un talent special pentru a juca tenis și am făcut-o la un nivel pe care nu mi l-am imaginat niciodată, pentru mult mai mult timp decât am crezut vreodată că este posibil.

Aș dori să îi mulțumesc în mod special soției mele uimitoare, Mirka, care a trăit fiecare minut alături de mine. Ea m-a încălzit înainte de finale, a urmărit nenumărate meciuri chiar și în timp ce eram însărcinată în peste 8 luni și a suportat latura mea caraghioasă în drumurile pe care le-am făcut împreună cu echipa timp de peste 20 de ani. De asemenea, vreau să le mulțumesc celor patru copii minunați ai mei pentru că m-au susținut, mereu dornici să exploreze locuri noi și să creeze amintiri minunate pe parcurs. Să-mi văd familia încurajându-mă din tribune este un sentiment pe care îl voi prețui pentru totdeauna.

”Sunteți cu toții incredibili și am iubit fiecare minut alături de voi!”  

De asemenea, aș dori să le mulțumesc și să recunosc aportul părinților mei iubitori și surorii mele dragi, fără de care nimic nu ar fi fost posibil. Un mare mulțumesc tuturor foștilor mei antrenori care m-au îndrumat întotdeauna în direcția cea bună… ați fost minunați! Și Federației Elvețiene de Tenis, care a crezut în mine ca tânăr jucător și mi-a oferit un start ideal.  

Vreau să mulțumesc și să recunosc meritele echipei mele extraordinare, Ivan, Dani, Roland și, în special, Seve și Pierre, care mi-au dat cele mai bune sfaturi și au fost mereu alături de mine. De asemenea, lui Tony, pentru că mi-a gestionat creativ afacerea timp de peste 17 ani. Sunteți cu toții incredibili și am iubit fiecare minut alături de voi”, a scris Roger Federer, pe Instagram.

Reclamă
Recomandări
  • Rafael Nadal, mesaj emoționant după retragerea lui Roger Federer
  • iFight Heroes este vineri, de la 19:00 pe AntenaPLAY, şi pe Antena 1, de la 23:45

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
15:06 Oferta pe care a făcut-o Gigi Becali pentru Juan Bauza şi răspunsul pe care l-a dat Adrian Mititelu! 14:17 Au început negocierile cu Carlos Sainz! Ce echipe sunt pe urmele pilotului spaniol: „Are o ofertă foarte profitabilă” 14:01 Valentin Mihăilă a decis unde va juca sezonul viitor! Ce se întâmplă în aceste momente cu colegul lui Dennis Man de la Parma 13:51 VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang 1-4 a fost în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 13:33 EXCLUSIV AS.ro LIVEExpertul din fotbal care crede că Adrian Mutu a fost „lucrat” de jucătorii lui CFR Cluj: „Nu au vrut să joace” 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor 12:18 EXCLUSIV AS.ro LIVE„Gigi Becali nu e un mare antrenor” Motivul pentru care patronul FCSB-ului se va încununa campion în acest sezon! 12:00 Tabloul principal al Campionatului Mondial de Snooker! Neil Robertson va lipsi de la Crucible pentru prima oară în 20 de ani! 11:42 Fernando Alonso a dezvăluit ce l-a convins să rămână la Aston Martin: „Probabil e ultimul meu contract” 11:15 AS.ro LIVE | Dan Chilom a fost invitatul lui Dan Pavel. A jucat în Finlanda și are o școală de fotbal! Vezi toate știrile
Citește și