Închide meniul

Roger Federer a anunţat retragerea de la Australian Open! „Aş fi extrem de surprins dacă aş putea juca la Wimbledon”

Antena Sport Publicat: 17 noiembrie 2021, 13:58

Roger Federer a anunţat retragerea de la Australian Open! „Aş fi extrem de surprins dacă aş putea juca la Wimbledon

Roger Federer a anunţat că nu va participa la Australian Open,

Profimediaimages

  • Roger Federer nu va juca la Australian Open
  • Federer rămâne cu 20 de titluri de Grand Slam

„Aş fi extrem de surprins dacă aş putea juca la Wimbledon. Voi putea relua alergatul în linişte în ianuarie şi reiau şedinţele pe teren cu sprijin complex în martie sau aprilie. Aşadar, estimez revenirea mea în competiţii în vara anului 2022”, a afirmat fostul lidet ATP.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Federer a spus că este hotărât să revină la un nivel superior de joc şi să se retragă în propriile lui condiţii.

Roger Federer a anunţat retragerea de la Australian Open

„Ambiţia mea este să văd de ce sunt capabil pentru ultima dată. Îmi doresc să îmi pot lua rămas bun în felul meu şi pe un teren de tenis. De aceea dau totul pentru reabilitare. Viaţa mea nu se va prăbuşi dacă nu o să joc din nou o finală de grand slam. Dar ar fi visul suprem să mă întorc. Şi încă mai cred în el. Cred în astfel de miracole”, a adăugat el.

Reclamă

Federer l-a contrazis, astfel, pe fostul antrenor al Simonei Halep, Darren Cahill, care era aproape sigur de participarea lui Federer la Australian Open.

„Sunt atât de multe poveşti frumoase care urmează să fie spuse la Australian Open. Se pare că Roger joacă, ştiu că lucrează mult pe teren chiar acum şi suntem destul de siguri că va veni şi va juca la Australian Open”, a spus Cahill, la un post de radio australian, săptămâna trecută.

Reclamă

La jumătatea lunii august, Roger Federer a fost operat a treia oară la genunchi în 18 luni. Roger Federer, 40 de ani, acum pe locul 16 ATP, nu a mai jucat din iulie, de la turneul de la Wimbledon, la care a fost eliminat în sferturi de polonezul Hubert Hurkacz. El a disputat în acest an doar 13 meciuri şi nu a participat la Australian Open, nefiind complet refăcut după accidentarea suferită la ediţia din 2020 a Grand Slam-ului de la antipozi.

Va cuceri Dan Petrescu titlul din Liga 1, cu CFR Cluj, în 2024-2025?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:35 Xavi, eliminat şi el de Istvan Kovacs, în Barcelona – PSG! Antrenorul catalanilor şi-a ieşit din minţi 23:15 Istvan Kovacs, decizie controversată în Barcelona – PSG! Românul, pus „la zid” de spanioli, după ce l-a eliminat pe Araujo 23:05 Istvan Kovacs nu l-a iertat pe Kylian Mbappe, după golul marcat de PSG! Decizia arbitrului român l-a şocat pe starul parizienilor 22:48 Costel Gâlcă urmează să semneze cu Universitatea Craiova! Lovitură dată de Mihai Rotaru 22:39 Boris Becker cere timp pentru Simona Halep, după revenirea în circuitul WTA! Ce şanse îi dă pentru a câştiga un Grand Slam 22:22 LIVE VIDEOSouthampton – Preston se joacă ACUM în AntenaPLAY. „Sfinţii” încă speră la promovarea directă în Premier League 22:10 LIVE VIDEOFamalicao – Sporting Lisabona se joacă ACUM în AntenaPLAY. „Leii” pot face un pas uriaş către titlu în Liga Portugal 21:55 LIVE TEXTBarcelona – PSG şi Borussia Dortmund – Atletico Madrid se joacă ACUM! Meci „de foc” pentru Istvan Kovacs 21:28 Ce salariu îi pregăteşte Dan Şucu lui Marius Şumudică, la Rapid! „Şumi”, în pole-position să-i ia locul lui Cristiano Bergodi 21:20 VIDEOMomente uluitoare înainte de Barcelona – PSG! Fanii catalani au atacat, din greşeală, autocarul echipei lui Xavi Vezi toate știrile
Pe același subiect
Un nou record impresionant stabilit de Novak Djokovic
ATP • 7 apr., 12:14
Un nou record impresionant stabilit de Novak Djokovic! Nole l-a depăşit pe Roger Federer
Darren Cahill, declaraţii superbe despre Simona Halep, după revenirea în circuit
Tenis • 6 apr., 9:11
Darren Cahill, declaraţii superbe despre Simona Halep, după revenirea în circuit: „Ar trebui să ajungă în Hall of Fame”
Simona Halep, mesaj emoţionant pentru Darren Cahill: "Susţinerea lui a fost senzaţională. Nu a fost doar un antrenor"
WTA • 21 mart., 11:43
Simona Halep, mesaj emoţionant pentru Darren Cahill: „Susţinerea lui a fost senzaţională. Nu a fost doar un antrenor”
Simona Halep - Paula Badosa LIVE TEXT (22:00), în primul tur de la Miami
Tenis • 20 mart., 0:05
Simona Halep – Paula Badosa 6-1, 4-6, 3-6! Înfrângere la revenirea în circuitul WTA. „Simo” s-a oprit în primul tur la Miami Open
Darren Cahill, reacţie de mare campion după ce a participat la antrenamentele Simonei Halep
Tenis • 19 mart., 13:49
Darren Cahill, reacţie de mare campion după ce a participat la antrenamentele Simonei Halep: „E un exemplu pentru toți”