Închide meniul

Roland Garros 2023 | Karolina Muchova, înainte de finala cu Iga Swiatek: „Este visul meu. Sunt super mândră”

Dan Roșu Publicat: 9 iunie 2023, 17:43

Roland Garros 2023 | Karolina Muchova, înainte de finala cu Iga Swiatek: „Este visul meu. Sunt super mândră

Roland Garros 2023 | Karolina Muchova, înainte de finala cu Iga Swiatek

Karolina Muchova, la Roland Garros / Profimedia Images

  • Karolina Muchova – Iga Swiatek e finala de la Roland Garros 2023
  • Swiatek a câştigat de două ori turneul

Roland Garros 2023 | Karolina Muchova a vorbit înainte de finala cu Iga Swiatek, de la Paris. Aceasta este a treia întâlnire directă dintre cele două jucătoare, iar primele două au fost adjudecate de sportiva din Cehia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Totuşi, ele s-au duelat înainte ca Iga să devină cea mai bună jucătoare a lumii. În ultima perioadă, Muchova şi Swiatek s-au antrenat de mai multe ori împreună. Pentru jucătoarea de 26 de ani, aceasta este cea mai bună performanţă a carierei. De partea cealaltă, Iga a câştigat 3 finale din 3 la turneele de Grand Slam. Două trofee au venit chiar la Paris (2020 şi 2022).

Roland Garros 2023 | Karolina Muchova, înainte de finala cu Iga Swiatek

„Cine știe ce se poate întâmpla. Totul vine la timp. Nu a fost ușor în trecut. Tocmai asta mă face să apreciez și mai mult acest rezultat, din cauza prin ceea ce am mai trecut. Să fiu într-o finală de Grand Slam este visul meu. Sunt super mândră că sunt aici și că joc sâmbătă.

Reclamă

În semifinale am avut parte de un meci intens. După două ore corpul meu a resimțit asta. A fost un meci greu. Am alergat de la stânga la dreapta, încercând să lovesc de fiecare dată cu toată energia pe care o aveam. În al treilea set am slăbit ritmul, dar am putut reveni datorită energiei publicului. Momentan sunt foarte obosită, dar am o zi liberă, așa că voi încerca să-mi revin pentru a mă prezenta bine sâmbătă. Aveam niște crampe la picioare.

Nu m-am gândit prea mult la asta (n.r. la faptul că a fost condusă cu 5-2 de Sabalenka) ca să nu pun presiune asupra mea. M-am concentrat pe serviciul meu. M-am descurcat bine și asta m-a ajutat să câștig ultimul punct. Pe tot parcursul jocului, am simțit că pot avea încredere în serviciul meu, m-a ajutat în momentele cruciale.

Reclamă

Au fost multe momente, multe coborâșuri, de la o accidentare la alta. Când am ratat Australian Open anul trecut, aveam o sănătate foarte proastă, mă antrenam mult pentru a reveni. Unii medici mi-au spus că s-ar putea să nu mai fac sport, dar am rămas mereu pozitivă. Anul trecut, când am căzut în clasament, am jucat turnee mai mici, am vrut să mă simt motivată să revin. Am jucat foarte bine în Dubai, m-am descurcat bine la Indian Wells… În viață sunt mereu suișuri și coborâșuri. Acum mă bucur de partea bună”, a spus Muchova, citată de Punto de break.

Iga Swiatek – Karolina Muchova, finala Roland Garros 2023

Iga Swiatek – Karolina Muchova este finala Roland Garros 2023. Numărul 1 mondial a învins-o pe Haddad Maia în semifinale, scor 6-2, 7-6. Poloneza se va lupta pentru marele trofeu cu cehoaica Karolina Muchova, cea care a produs marea surpriză şi a învins-o pe Aryna Sabalenka, scor 7-6(5), 6-7(4), 7-5.

Iga Swiatek şi-a respectat statul de favorită şi s-a calificat în finala turneului de la Roland Garros. Poloneza a dominat clar primul set pe care l-a câştigat cu 6-2. În al doilea set, Haddad Maia a luptat admirabil, dar Swiatek s-a impus în tie-break. Swiatek va rămâne numărul 1 mondial.

Reclamă 4 / 0/3

Karolina Muchova s-a calificat în finală după un „thriller” de 3 seturi cu Sabalenka. Aryna Sabalenka a condus cu 5-2 în decisiv, dar s-a prăbuşit incredibil. Ea a ratat şi o minge de meci.

Karolina Muchova (43 WTA) s-a calificat în premieră joi în finala turneului de la Roland Garros, al doilea de Grand Slam al anului, după ce a învins-o surprinzător în semifinale pe belarusa Arina Sabalenka (2 WTA, favorită nr. 2) în trei seturi, 7-6 (7/5), 6-7 (5/7), 7-5

Muchova s-a impus la capătul unui meci care a durat 3 ore şi 17 minute, ea reuşind 6 aşi, faţă de 5 ai adversarei sale, şi profitând de cele 6 duble greşeli ale belarusei, ea neavând vreo dublă greşeală.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:01 FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se! 23:01 Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine” 22:16 VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte 22:15 Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024 21:50 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024 21:37 VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor 21:29 Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el” 20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! 19:54 Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor” 19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie Vezi toate știrile
Pe același subiect
Iga Swiatek, eliminată în optimile de la Miami
Tenis • 26 mart., 8:52
Iga Swiatek, eliminată în optimile de la Miami! Surpriză de proporţii în Florida. Iga a ratat Sunshine Double
Aryna Sabalenka, eliminată în turul trei de la Miami
WTA • 24 mart., 10:00
Aryna Sabalenka, eliminată în turul trei de la Miami! Iga Swiatek, calificare fără emoții
Ce cotă are Simona Halep la câştigarea Roland Garros 2024
Tenis • 21 mart., 9:00
Ce cotă are Simona Halep la câştigarea Roland Garros 2024, după doar un meci disputat în ultimele 19 luni
Iga Swiatek, campioană la Indian Wells pentru a doua oară
Tenis • 17 mart., 22:00
Iga Swiatek, campioană la Indian Wells pentru a doua oară. Poloneza a făcut o demonstraţie de forţă în finală!
Iga Swiatek s-a calificat în finala de la Indian Wells! Numărul 1 WTA a defilat în semifinale şi a depăşit-o pe Serena Williams
WTA • 16 mart., 9:07
Iga Swiatek s-a calificat în finala de la Indian Wells! Numărul 1 WTA a defilat în semifinale şi a depăşit-o pe Serena Williams