Simona Halep revine pe zgură! Cum va arătă tenisul după 15 mai! Regulile pentru antrenamentele în aer liber

De Antena Sport
Publicat: 13 mai 2020, 11:48

Federaţia Română de Tenis a publicat, miercuri, condiţiile speciale de antrenamente, care se vor putea relua după 15 mai în sporturi individuale, incusiv tenis de câmp. Regulile sunt valabile pentru Simona Halep și toți ceilalți practicanți ai sportului alb.

Reclamă
Umbra unei jucătoare de tenis

SportPictures / Razvan Pasarica via Hepta

”Acest cadru este valabil exclusiv pentru activităţile sportive care se pot practica individual, în grupuri nu mai mari de trei persoane şi în aer liber”, se arată în informarea FR Tenis.

Reclamă

Măsuri specifice pentru tenisul la simplu

1. Pe un teren de tenis este permis accesul a cel mult trei participanți (2 jucători, 1 antrenor/medic etc.)

2. Nu este permis accesul pe teren al copiilor de mingi.

3. Schimbarea terenurilor nu este permisă.

4. În măsura în care este posibil, jucătorii își vor marca propriile mingi și le vor folosi doar pe acestea la serviciu. La sfârșitul meciului, strângerea mingilor se va efectua doar cu ajutorul tuburilor special concepute sau cu ajutorul  altor echipamente care nu implică un contact direct cu pielea jucătorilor. 

Reclamă

Măsuri generale

a) Bazele să fie împrejmuite;

b) Fiecare punct de acces să fie păzit;

c) Să se facă triajul epidemiologic al participanților la activitatea sportivă și măsurarea temperaturii corporale la intrarea în baza sportivă;

d) La accesul în bază, sportivii vor fi trecuți pe un tabel nominal, pentru a facilita ancheta epidemiologică, în cazul descoperirii unui caz de infectare cu SARS-Cov 2;

e) Accesul să fie permis numai în funcție de capacitatea bazei, pentru a evita aglomerația, pe bază de programări prealabile, calculate în așa fel încât să se permită suficient timp între utilizatori pentru dezinfectarea spațiului;

f) Accesul spectatorilor în bazele  sportive nu este permis. Prin excepție, minorii pot avea ca însoțitor o singură persoană adultă;

g) Nu va fi permis accesul public la spațiile care prezintă risc epidemiologic semnificativ (dușuri, saună, vestiar, sală de fitness, sală de masaj, sală de mese (etc.)

h) Este permisă funcționarea automatelor de distribuire a alimentelor, a băuturilor răcoritoare și a cafelei, iar conducerea bazei sportive are obligația de a asigura dezinfectarea acestora în mod regulat;

i) Fiecare bază va avea asigurată cel puțin o cameră suplimentară (spațiu de izolare), care să nu comunice cu celelalte spații  definite, pentru cazul în care o  persoană prezintă în timpul antrenamentului/al lucrului  simptomatologie COVID-19. Utilitatea acesteia este aceea de  a izola aceste persoane care prezintă simptome până la un consult de specialitate /evacuare.

j) Dacă o bază sportivă nu poate îndeplini cumulativ condițiile de mai sus, aceasta va rămâne închisă.

Măsuri care preced antrenamentele

1. Orice antrenament trebuie să fie precedat de o procedură de auto-evaluare. Simptomele comune ale îmbolnăvirii de COVID-19 sunt: tuse, febră, dificultate în respirație(creșterea frecvenței respiratorii), cu debut brusc. Alte simptome care pot apărea sunt: nas  înfundat, secreții nazale fluide,  dureri în gât, dureri de cap, dureri musculare, diaree, stare de oboseală. Persoanele care prezintă unul sau mai multe dintre aceste  simptome sau l-au prezentat în ultimele două săptămâni trebuie să urmeze procedurile descrise de autoritățile sanitare și să nu părăsească locuința pentru a se antrena;

2. Deplasarea către și de la locul de desfășurare a antrenamentului trebuie să se facă respectând toate măsurile de protecție dispuse de autorități;

3. La locul de antrenament trebuie să fie pregătite măsuri pentru igienizarea și/sau dezinfectarea mâinilor și a echipamentului sportiv (de exemplu, gel hidroalcoolic dezinfectant).

Condiții de antrenament general valabile

a) Se permite practicarea activităților sportive doar pe terenuri în aer liber.  Desfășurarea activităților în săli, baloane presostatice sau alte structuri închise este interzisă.

b) Pe tot parcursul antrenamentului, trebuie să fie păstrată o distanță de siguranță față de celelalte persoane care ar putea să fie prezente. Această distanță este de cel puțin 2 metri în perioadele de repaus și de cel puțin 6 metri în perioadele de activitate fizică intensă, pentru a ține cont de faptul că particulele de transpirație ori salivă se pot transmite pe distanțe mult mai mari în acest context.

c) Este interzis scuipatul în spațiul de antrenament.

d) Este permisă, cu condiția  respectării  tuturor măsurilor de distanțare socială și igienă personală, pregătirea fizică generală în aer liber (stretching,  elemente din școala alergării, exerciții de echilibru și orientare spațială din gimnastică, exerciții cu propria greutate, exerciții de tehnică și tactică individuală prin reprezentare mentală a adversarului sau a unei situații specifice de luptă/joc, execuția tehnică/tactică de tip box cu umbra, aruncarea la coș/poartă fără minge etc.).

e) În cazul sportivilor de performanță, care sunt asistați de antrenor și alți specialiști, distanța de siguranță trebuie păstrată inclusiv în timpul ședințelor tehnice. În cazul în  care medicul sportiv este de față, el trebuie să poate echipamentul de protecție pe tot parcursul interacțiunii directe cu sportivul.

f) Echipamentul sportiv (de  exemplu: bicicleta, racheta  de  tenis, arcul  etc.) trebuie să fie folosit exclusiv de o singură persoană sau să fie dezinfectat complet înainte de a trece de la un sportiv la altul.

Condiții după antrenament

1. Echipamentele sportive trebuie dezinfectate cu atenție după fiecare folosire;

2. Îmbrăcămintea folosită în timpul antrenamentului trebuie pusă direct într-o sacoșă închisă ermetic, urmând ca după aceea să fie spălată la o temperatură de peste 80 grade Celsius;

3. Tratamentul de refacere (fizioterapie, kinetoterapie) trebuie făcut cu respectarea precauțiilor: este de preferat să fie făcut doar de persoanele care au absolută nevoie. În orice moment, în afara personalului medical esențial, în zona de fizioterapie /kinetoterapie trebuie să fie prezentă o singură persoană. Personalul medical trebuie să fie dotat cu echipament de protecție personală”, se arată în comunicatul publicat pe frt.ro.

Reclamă
Ultimele știri
23:30 AS.ro LIVE | Ilie Poenaru e invitatul lui Cătălin Oprișan, de la 10:30. Noul antrenor de la UTA vine cu povești fabuloase 23:07 Florin Tănase a semnat cu Federico Pastorello, impresarul lui Romelu Lukaku! „Avem un nou geniu în echipa noastră” 22:56 Feyenoord – AS Roma | Ovidiu Artene, unul dintre asistenţii lui Istvan Kovacs, decizie perfectă în finala Conference League. Hai, România! În fiecare zi 22:22 Carlos Alcaraz şi Alexander Zverev, victorii dramatice la Roland Garros. Fiecare a salvat o minge de meci. Djokovic, imperial. Surprize în turneul feminin 21:50 Sorana Cîrstea, prima reacție după eliminarea de la Roland Garros. Cum a explicat prăbușirea din meciul cu Sloane Stephens 21:08 Cătălin Cîrjan a semnat un nou contract cu Arsenal! Hai, România! În fiecare zi 21:05 Mohamed Salah rămâne la Liverpool: „Nu vreau să fiu egoist. Rămân sezonul următor, cu siguranţă” 20:07 EXCLUSIVEdi Iordănescu cere mobilizare maximă înaintea bătăliilor din Nations League: „Luptă, ambiţie, muncă. Asta e ce îmi doresc! Totul la sută la sută!” Hai, România! În fiecare zi 19:57 Cristi Balaj, ironie maximă pentru Dan Șucu: „Și eu am aflat abia astăzi cine e el! În fotbal nu merge așa” 19:40 FotoAnamaria Prodan și-a ieșit din minți după ce a fost acuzată că și-a „împins” fiul la naționala U15: „Frustrați! Săracii de ei”

EMISIUNI

Petre Grigoraş, la AS.ro LIVE

Pe același subiect
Edi Iordănescu este selecţionerul României
Suporter.as.ro • 24 mai, 12:49
Edi Iordănescu a anunțat lotul pentru bătăliile din Nations League! Nicolae Stanciu, Ianis Hagi şi Dennis Man, marii absenţi. Hai România! În fiecare zi
Nicolae Stanciu, în tricoul României
Echipa naţională • 24 mai, 10:27
Nicolae Stanciu, OUT de la echipa națională! Motivele pentru care mijlocașul nu a prins lotul lui Edi Iordănescu! Hai, România! În fiecare zi!
Edi Iordănescu este selecționerul naționalei României
Echipa naţională • 24 mai, 8:15
Edi Iordănescu, decizie fără precedent la echipa națională! Ce a hotărât, împreună cu staff-ul său! Hai, România! În fiecare zi!
Close