Închide meniul

Simona Halep şi-a aflat posibila adversară din turul doi de la Roland Garros

Dan Roșu Publicat: 23 mai 2022, 14:31 / Actualizat: 23 mai 2022, 18:17

Simona Halep şi-a aflat posibila adversară din turul doi de la Roland Garros

Simona Halep şi-a aflat posibila adversară din turul doi de la Roland Garros

Simona Halep, în timpul unui meci de la Madrid / Profimedia Images

  • Simona Halep a câştigat Roland Garros în 2018
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

Simona Halep şi-a aflat posibila adversară din turul doi de la Roland Garros. Dacă va trece de Schunk, Simo se va duela cu Qinwen Zheng, care a trecut entuziasmant de Maryna Zanevska.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sportiva din China s-a impus cu 6-3, 6-1, într-o oră şi 11 minute. Principala armă a asiaticei a fost serviciul, ea reuşind şase aşi şi având un procentaj de 95% pe primul. De altfel, ea nu a avut de apărat decât o minge de break, pe care a salvat-o.

Simona Halep şi-a aflat posibila adversară din turul doi de la Roland Garros

Simona Halep şi Qinwen Zheng ar putea să se întâlnească pentru a doua oară în carieră în turul secund de la Roland Garros. Primul meci dintre cele două a avut loc la începutul anului, la Melbourne Summer Set 1, turneu pe care Simo la câştigat.

Reclamă

Atunci, în semifinale, Simona s-a impus cu 6-3, 6-2. Ea a avansat în finala de la antipozi, unde a trecut de Kudermetova, obţinând singurul ei trofeu de până acum, din 2022.

Simona Halep visează la Roland Garros

Simona Halep se va lupta cu Ana Konjuh (Croația, 66 WTA) în primul tur de la Roland Garros 2022.

Reclamă

Simo e considerată de bookmakeri a doua favorită la Paris, după Iga Swiatek, și ea visează la un nou trofeu, după cel câștigat în 2018.

„Voi avea întotdeauna amintiri plăcute de la titlul cucerit în 2018, pentru că a fost primul meu Grand Slam şi totdeauna am visat să câştig Roland Garros. A fost o atmosferă extraordinară, mulţi fani m-au încurajat şi m-am simţit bine. Nu voi uita niciodată acel moment.

Dacă voi câştiga din nou, va fi un nou moment special, pentru că de fiecare dată câştigi un Grand Slam este foarte special. Am 30 de ani şi nu mai pun presiune pe mine. Dar de aceea sunt aici şi muncesc mult pentru că visez să câştig din nou. Vom vedea dacă se va întâmpla”, a spus Simona Halep, citată de eurosport.com.

Reclamă 4 / 0/3

Pe lângă trofeul din 2018, Simona Halep a mai disputat două finale la Roland Garros, în 2014 şi în 2018, pierdute în faţa Mariei Sharapova şi a Jelenei Ostapenko. La ultima participare, în 2020, ea era eliminată în optimi de Iga Swiatek, 1-6, 2-6.

Simona Halep, la un pas de retragere

Optimismul Simonei Halep vine după o perioadă extrem de grea prin care a trecut românca. Simo a suferit accientarea de la Roma, cea mai grea a carierei, cu un an în urmă. Pandemia a fost de asemenea un factor negativ.

”Am fost foarte aproape de retragere, pentru că m-am confruntat cu cea mai serioasă accidentare a carierei! Nu am știut cum să o gestionez, eram speriată și aveam încrederea scăzută, deoarece mă temeam că nu mai rezist fizic. A fost și pandemia, bulele de la turnee și chiar am suferit. Nu mai vedeam luminița de la capătul tunelului”, a spus Simona, pentru CNN.

Totuși, Simona a adunat 13 turnee în 2021, chiar dacă nu a câștigat niciunul. Cel mai aproape a fost la Cluj-Napoca, acolo unde a atins și singura ei finală din sezon, pierdută în fața lui Kontaveit.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
11:53 Programul românilor la Cupa Mondială de haltere. Competiţia e în AntenaPLAY, în perioada 31 martie – 11 aprilie 11:20 VIDEO„E un imbecil!” Cea mai dură reacție despre Fernando Alonso, după incidentul cu George Russell din Australia 11:15 Florin Prunea a anunţat care e jucătorul de la FCSB care „este imposibil să facă parte din lotul României la EURO 2024” 11:05 Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!” 10:10 „Ai antrena FCSB?” Marius Șumudică a oferit imediat răspunsul! Ce a spus despre lupta la titlu 10:00 Tudor Giurgiu, invitatul lui Dan Pavel la AS.ro LIVE. Povești de senzație din lumea filmului 9:54 Proprietarul Formulei 1, gata de o afacere uriașă! Vrea să cumpere MotoGP cu patru miliarde de euro 9:40 „O decizie proastă!” Ionuț Lupescu, reacție categorică după pedeapsa uriașă primită de Dinamo 9:18 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30) şi Bernadette Szocs – Adriana Diaz (vineri, 08:40), la WTT Champions Incheon 2024 9:10 Mihai Stoica l-a sfătuit pe Denis Alibec să revină în țară! Mesaj clar despre atacul naționalei: „Sunt trei pe două posturi!” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Anunţ uriaş despre participarea Simonei Halep la Jocurile Olimpice de la Paris: "Exită o portiţă. Am început demersurile"
Tenis • 27 mart., 17:42
Anunţ uriaş despre participarea Simonei Halep la Jocurile Olimpice de la Paris: „Există o portiţă. Am început demersurile”
Cum a putut reacţiona Nick Kyrgios după ce Simona Halep a fost acuzată că "s-a dopat masiv"
Tenis • 26 mart., 18:50
Cum a putut reacţiona Nick Kyrgios după ce Simona Halep a fost acuzată că „s-a dopat masiv”: „Am înţeles”
Camelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 26 martie
Antena Sport Update • 26 mart., 17:52
Camelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 26 martie 2024
Sorana Cîrstea, prima reacţie după ce a fost eliminată de la turneul de la Miami!
Tenis • 26 mart., 9:54
Sorana Cîrstea, prima reacţie după ce a fost eliminată de la turneul de la Miami! Ce a spus despre Simona Halep
Andy Roddick a intervenit în scandalul dintre Simona Halep şi Caroline Wozniacki
Tenis • 26 mart., 7:46
Andy Roddick a intervenit în scandalul dintre Simona Halep şi Caroline Wozniacki: „Totul este o afacere”