Închide meniul

Sorana Cîrstea – Marketa Vondrousova 7-6, 6-4. „Sori”, calificare fantastică în sferturile de finală ale turneului de la Miami

Dan Roșu Publicat: 27 martie 2023, 23:20 / Actualizat: 7 iunie 2023, 21:14

  • Sorana Cîrstea a urcat 16 poziții în clasamentul WTA
  • Cîrstea – Vondrouseva 1-1 la ”directe”

Sorana Cîrstea a învins-o pe Marketa Vondrousova, 7-6, 6-4, și s-a calificat în sferturile turneului de la Miami. În sferturi, Sorana Cîrstea va evolua contra învingătoarei din meciul dintre belarusa Arina Sabalenka, locul 2 mondial şi principala favorită, şi sportiva cehă Barbora Krejcikova, locul 16 mondial.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Premiul pentru accederea în sferturi este de 184.465 de dolari şi 215 puncte WTA.

Sorana Cîrstea – Marketa Vondrousova 7-6, 6-4

Update 23:14: Sorana Cîrstea o învinge pe Marketa Vondrousova, 7-6, 6-4, și se califică mai departe!

Reclamă

Update 23:14: Sorana Cîrstea trece în avantaj, scor 4-3

Update 23:00: Echilibru şi în setul secund! Sorana Cîrstea – Marketa Vondrousova 2-2.

Reclamă

Update 22:40: Sorana Cîrstea a câştigat primul set: 7-6. „Sori” s-a impus cu 7-3 în tie-break.

Update 22:35: Vondrousova a servit pentru set, dar Sorana Cîrstea a revenit fantastic şi a trimis primul set în tie-break: 6-6.

Update 22:10: Echilibru perfect în partida! Sorana Cîrstea – Marketa Vondrousova 4-4.

Reclamă 4 / 0/3

Update 21:45: A început partida.

Acesta va fi al treilea duel dintre cele două jucătoare, scorul la directe fiind 1-1. Sportiva din Cehia s-a impus în 2021, în turul 3 de la Australian Open, cu 6-2, 6-4, iar românca și-a luat revanșa, un an mai târziu, 7-5, 3-6, 6-4, în prima rundă de la Sankt Petersburg.

Sorana Cîrstea – Marketa Vondrousova LIVE TEXT. Declarațiile Soranei

”Este în formă, a făcut un meci destul de bun, având în vedere scorul. O știu, la fel mă știe și ea. O jucătoare foarte agilă, cu o defensivă bună, cu o mână bună, însa voi vorbi cu antrenorul și știu că mâine (n.r. astăzi) trebuie să fiu agresivă, în controlul meciului.

Orice meci este de 50 – 50%, dar am șansa mea și sper să profit de ea. Este o jucătoare inteligentă, însă eu trebuie să am un plan bine pus la punct. Clar mă ajută suportul fanilor.

Am fost surprinsă să văd atâția români, atâtea steaguri pe stadion. M-am bucurat enorm și mi-au umplut sufletul de bucurie. O doamnă mi-a spus că a venit să mă vadă de la Chicago, iar asta mi-a pus zâmbetul pe față imediat”, a spus Cîrstea, după duelul cu Muchova.

Sorana Cîrstea, salt impresionant în clasamentul WTA

Sorana Cîrstea a început turneul de la Miami pe locul 74 WTA, dar cele trei victorii au adus-o pe 58, un loc mai jos decât se află Ana Bogdan. Dacă va trece de Marketa Vondrouseva, Sori va urca până pe poziția 51, la doar 200 de puncte de Irina Begu.

Sorana Cîrstea o poate chiar depăși și pe Simona Halep, devenind cea mai bine clasată jucătoare din țara noastră. Pentru asta, ar trebui să câștige turneul de la Miami. Șansele pentru rocada între Simona și Sorana sunt mari ținând cont că se apropie sezonul de zgură, unde Halep nu-și va putea apăra sfertul de la Madrid, din 2022.

Reclamă

Simona Halep, care este suspendată provizoriu din circuit, unde a fost prezentă ultima oară la US Open 2022, a căzut până pe locul 25, o poziție pe care nu o mai atinsese din 2012, înainte de a-și face un nume în tenisul mondial.

Sorana a mai avut șansa de a trece în fața Simonei, înainte de ultima întâlnire directă dintre cele două, la Indian Wells 2022. Dacă s-ar fi impus Cîrstea, ar fi întrecut-o pe rivala ei cu doar opt puncte. Nu a fost cazul, după ce Halep a învins-o cu un autoritar 6-1, 6-4.

Sorana Cîrstea, victorie cu Muchova

Cîrstea a învins-o în 16-imi pe sportiva din Cehia Karolina Muchova, numărul 55 mondial, scor 7-5, 6-1, într-o oră şi jumătate. În primul set, Muchova a condus cu 3-1 şi cu 5-3.

Prin calificarea în optimi, Cîrstea şi-a asigurat un premiu de 96.955 de dolari şi 120 de puncte.

Care este cel mai bun antrenor român al momentului?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19:57 Primele informaţii despre starea lui Luca Mihai, jucătorul lui Poli Iaşi care a ieşit cu masca de oxigen pe faţă de pe teren! 19:51 FotoBayer Leverkusen a câştigat Bundesliga pentru prima oară în istorie! Fanii au invadat terenul înainte de fluierul final 19:46 Stefanos Tsitsipas a câştigat turneul de la Monte Carlo! Grecul, alături de Ilie Năstase într-un top select 19:40 Dinamo – Poli Iaşi 1-0. Ahmed Bani, salvatorul „câinilor” în minutul 90+3! Dinamo urcă pe locul 7 în play-out! 19:38 VideoMicuţii fani ai lui Dinamo, susţinere superbă pentru „câini” şi cu Poli Iaşi! Cum încearcă să salveze echipa de la retrogradare! 19:24 A ieşit cu masca de oxigen de pe teren, dar Ovidiu Haţegan a dat doar galben! Tony Da Silva le-a arătat obrazul arbitrilor 19:00 UPDATEMomente dramatice la meciul West Ham – Fulham! Un jucător al „Ciocănarilor” s-a prăbuşit pe gazon şi a fost scos cu targa! 18:41 Sorana Cîrstea şi-a aflat prima adversară de la Stuttgart! Traseu dificil pentru româncă 18:15 Liverpool – Crystal Palace 0-1! „Cormoranii”, un nou pas greşit în lupta la titlu! Ratări colosale în meciul de pe Anfield 17:46 „E mare păcat” Alain Prost sare în apărarea lui Max Verstappen: „Nu e mereu decizia pilotului” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Sorana Cîrstea şi-a aflat prima adversară de la Stuttgart! Traseu dificil pentru româncă
WTA • 18:41
Sorana Cîrstea şi-a aflat prima adversară de la Stuttgart! Traseu dificil pentru româncă
Cât de frumoasă este fiica cea mică a lui Mircea Rednic
Diverse • 11 apr., 17:05
FOTO
Cât de frumoasă este fiica cea mică a lui Mircea Rednic! Apariţie alături de femeia care ar avea o relaţie cu fiul lui Ion Ţiriac
Sorana Cîrstea l-a descris în două cuvinte pe Alexandru Ion Ţiriac
Diverse • 8 apr., 12:28
FOTO
Sorana Cîrstea l-a descris în două cuvinte pe Alexandru Ion Ţiriac! Mesaj plin de emoţie pentru presupusul iubit
Simona Halep a coborât în clasamentul WTA
Tenis • 8 apr., 11:52
Simona Halep a coborât în clasamentul WTA. Sorana Cîrstea e pe 29
Sorana Cîrstea împlineşte 34 de ani şi a primit un mesaj savuros de la fiul lui Ion Ţiriac
Extra • 7 apr., 13:55
FOTO
Sorana Cîrstea împlineşte 34 de ani şi a primit un mesaj savuros de la fiul lui Ion Ţiriac, cu care ar fi într-o relaţie