Închide meniul

Sportivii din Rusia şi Belarus pot participa la Wimbledon 2023! Reacţie fermă din Ucraina: „Nu le daţi vize!”

Valentin Pîrcălabu Publicat: 31 martie 2023, 19:30

Reclamă
Sportivii din Rusia şi Belarus pot participa la Wimbledon 2023! Reacţie fermă din Ucraina: „Nu le daţi vize!

Jucătorii din Rusia şi Belarus nu pot participa la Wimbleodn

Profimediaimages

Sportivii din Rusia şi Belarus pot participa la Wimbledon 2023. Anunţul a fost făcut chiar de organizatorii turneului londonez.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Organizatorii turneului de la Wimbledon au anunţat, vineri, că la ediţia din acest an a turneului de grand slam vor putea participa sportivii din Rusia şi Belarus, însă ca “neutri” şi respectându-se anumite condiţii.

Sportivii din Rusia şi Belarus pot participa la Wimbledon 2023

Sportivilor respectivi le este interzis să îmi manifeste susţinerea pentru ofensiva militară a Rusiei în Ucraina şi să fie finanţaţi  de statul rus sau de statul belarus. Le sunt interzise inclusiv sponsorizările de către companii operate sau controlate de statele respective.

În continuare condamnăm total invazia ilegală a Ucrainei de către Rusia şi susţinerea noastră din toată inima este în continuare pentru poporul ucrainean. A fost o decizie incredibil de dificilă”, a declarat Ian Hewitt, preşedintele All England Club, conform news.ro.

The All England Lawn Tennis Club (AELTC) şi Lawn Tennis Association (LTA) au interzis anul trecut participarea sportivilor din cele două ţări, ca urmare a ofensivei militare a Rusiei în Ucraina. În acest an, turneul de la Wimbledon este programat în perioada 3-16 iulie.

Reclamă
Reclamă 4

Reacţia Ucrainei după anunţul organizatorilor turneului de la Wimbledon

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a notat, vineri, în social media, că decizia organizatorilor turneului de la Wimbledon de a permite participarea sportivilor ruşi şi belaruşi este imorală şi a făcut un apel către autorităţile britanice să nu le acorde vize concurenţilor din cele două ţări.

Decizia Wimbledonului de a permite participarea sportivilor ruşi şi belaruşi este imorală. A încetat Rusia agresiunea sa sau atrocităţile? Nu, doar că Wimbledon a decis să găzduiaască doi complici la crimă. Fac un apel către guvernul britanic să nu le dea vize sportivilor lor”, a scris Kuleba pe Twitter.

Organizatorii turneului de la Wimbledon au anunţat, vineri, că la ediţia din acest an a turneului de grand slam vor putea participa sportivii din Rusia şi Belarus, însă ca “neutri” şi respectându-se anumite condiţii.

Reclamă

Andy Murray îi aşteaptă pe sportivii ruşi la Wimbledon 2023

Andy Murray îi aşteaptă pe sportivii ruşi la Wimbledon 2023! Scoţianul crede ca responsabilii turneului de la Wimbledon vor permite participarea ruşilor şi belaruşilor la ediţia din acest an a Grand Slam-ului pe iarbă din capitala Marii Britanii, dar a recunoscut că „nu va înnebuni” dacă aşa vor sta lucrurile, informează BBC.

Murray, fostul lider al clasamentului ATP, a donat peste 500.000 de lire din premiile sale în bani recoltate în 2022 pentru a-i ajuta pe copiii ucraineni afectaţi de invazia rusă, dar a afirmat anterior că „nu susţine” interdicţia impusă anul trecut ruşilor şi belaruşilor de către organizatorii competiţiei de la All England Club.

„Înţeleg că li se va permite să joace şi nu o să înnebunesc dacă aşa vor sta lucrurile. Dar dacă Wimbledon-ul va urma o altă cale, aş înţelege asta”, a declarat scoţianul.

Recomandări

Cine se califică în sferturile de finală ale EURO 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
14:50

Florin Niţă, mesaj uimitor şi plin de emoţie de la soţia Laura, înainte de România – Olanda: „Ești eroul nostru şi al României”

14:39

Spania – Georgia LIVE TEXT (22:00). Germania îşi aşteaptă adversara din sferturile EURO 2024. Echipe probabile

13:52

Felix Zwayer este arbitrul meciului România – Olanda, din optimile EURO 2024

13:20

VIDEOLarry Ten Voorde a câştigat cursa de Porsche Supercup din Austria, LIVE în AntenaPLAY! A treia victorie a olandezului

13:07

Selecţionerul Danemarcei a răbufnit după înfrângerea cu Germania: „M-am săturat de aceste decizii ridicole”

12:07

Momentul critic în care Edi Iordănescu le-a promis celor din familia sa că îşi va da demisia după EURO 2024

1 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 2 FotoIvana Knoll a încins atmosfera la Croaţia – Italia! Apariţie „fierbinte”, cu care a atras toate privirile 3 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Austriei! Marea cursă va fi duminică, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (15:45) 4 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 5 Slovacia – România 1-1. FABULOS! Naţionala lui Edi Iordănescu a scris ISTORIE şi s-a calificat în optimi la EURO 2024 6 FotoIanis Hagi şi soţia lui și-au dat frâu liber emoțiilor după calificarea României! Elena Tănase, copleşită! Imagine superbă
Citește și