Închide meniul

Suma impresionantă pe care Roger Federer a câștigat-o în 24 de ani de carieră. Este al doilea cel mai bine plătit jucător din istoria ATP

Dragoș Vasile Publicat: 15 septembrie 2022, 18:26 / Actualizat: 16 septembrie 2022, 14:13

Suma impresionantă pe care Roger Federer a câștigat-o în 24 de ani de carieră. Este al doilea cel mai bine plătit jucător din istoria ATP

Roger Federer, printre cei mai bine plătiți sportivi din lume

Roger Federer, în timpul unui meci de tenis / DPA Images / DAVE HUNT via Hepta

  • Suma impresionantă pe care Roger Federer a câștigat-o în 24 de ani de carieră
  • iFight Heroes este vineri, de la 19:00 pe AntenaPLAY, şi pe Antena 1, de la 23:45

Suma impresionantă pe care Roger Federer a câștigat-o în 24 de ani de carieră a ieșit la iveală. Marele campion este al doilea cel mai bine plătit jucător din istoria ATP.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Legendarul sportiv a anunțat azi, 15 septembrie, că se retrage din tenis. ”Laver Cup”, competiție programată la Londra săptămâna viitoare, va fi ultimul turneu al lui Roger Federer.

Suma impresionantă pe care Roger Federer a câștigat-o în 24 de ani de carieră

Roger Federer pune capăt unei cariere de 24 de ani, la capătul căreia a cucerit 20 de trofee de Grand Slam. 8 au venit la Wimbledon, turneul său favorit, 6 la Australian Open, 5 la US Open și unul la Roland Garros.

Reclamă

În urma acestor victorii uriașe, Roger Federer a câștigat nu mai puțin de 130 de milioane de dolari din tenis, fiind al doilea cel mai bine plătit jucător din istoria ATP. Primul este Novak Djokovic, cu 145 de milioane de dolari.

Dar banii obținuți de Federer în carieră nu au venit doar din turnee. Marele campion a câștigat sume uriașe și datorită contractelor de publicitate. Astfel, averea sa ajunge la 550 de milioane de dolari, potrivit celebritynetworth.com.

Reclamă

Roger Federer se retrage din tenis

Roger Federer se retrage din tenis. În vârstă de 41 de ani, marele campion cu 20 de titluri de Grand Slam în palmares a făcut anunțul emoționant pe rețelele de socializare.

”Pentru familia mea din tenis și nu numai,

Dintre toate darurile pe care tenisul mi le-a oferit de-a lungul anilor, cel mai mare, fără îndoială, au fost oamenii pe care i-am întâlnit de-a lungul timpului: prietenii mei, adversarii mei și, mai presus de toate, fanii care dau viață acestui sport. Astăzi, vreau să împărtășesc câteva vești cu voi toți.

Reclamă 4 / 0/3

După cum mulți dintre voi știți, în ultimii trei ani am avut parte de provocări sub formă de accidentări și operații. Am muncit din greu pentru a reveni la o formă competitivă. Dar cunosc, de asemenea, capacitățile și limitele corpului meu, iar mesajul său pentru mine în ultima vreme a fost clar. Am 41 de ani. Am jucat mai mult de 1500 de meciuri în 24 de ani. Tenisul m-a tratat cu mai multă generozitate decât aș fi visat vreodată, iar acum trebuie să recunosc când este timpul să pun capăt carierei mele competiționale.

Laver Cup de săptămâna viitoare de la Londra va fi ultimul meu eveniment ATP. Voi mai juca tenis în viitor, desigur, dar nu la Grand Slamuri sau în circuit.

Roger Federer: ”Mă consider unul dintre cei mai norocoși oameni de pe pământ!”

Este o decizie dulce-amară, pentru că îmi va lipsi tot ce mi-a oferit acest circuit. Dar, în același timp, există atât de multe lucruri de sărbătorit. Mă consider unul dintre cei mai norocoși oameni de pe pământ. Am primit un talent special pentru a juca tenis și am făcut-o la un nivel pe care nu mi l-am imaginat niciodată, pentru mult mai mult timp decât am crezut vreodată că este posibil.

Aș dori să îi mulțumesc în mod special soției mele uimitoare, Mirka, care a trăit fiecare minut alături de mine. Ea m-a încălzit înainte de finale, a urmărit nenumărate meciuri chiar și în timp ce eram însărcinată în peste 8 luni și a suportat latura mea caraghioasă în drumurile pe care le-am făcut împreună cu echipa timp de peste 20 de ani. De asemenea, vreau să le mulțumesc celor patru copii minunați ai mei pentru că m-au susținut, mereu dornici să exploreze locuri noi și să creeze amintiri minunate pe parcurs. Să-mi văd familia încurajându-mă din tribune este un sentiment pe care îl voi prețui pentru totdeauna.

”Sunteți cu toții incredibili și am iubit fiecare minut alături de voi!”  

De asemenea, aș dori să le mulțumesc și să recunosc aportul părinților mei iubitori și surorii mele dragi, fără de care nimic nu ar fi fost posibil. Un mare mulțumesc tuturor foștilor mei antrenori care m-au îndrumat întotdeauna în direcția cea bună… ați fost minunați! Și Federației Elvețiene de Tenis, care a crezut în mine ca tânăr jucător și mi-a oferit un start ideal.  

Vreau să mulțumesc și să recunosc meritele echipei mele extraordinare, Ivan, Dani, Roland și, în special, Seve și Pierre, care mi-au dat cele mai bune sfaturi și au fost mereu alături de mine. De asemenea, lui Tony, pentru că mi-a gestionat creativ afacerea timp de peste 17 ani. Sunteți cu toții incredibili și am iubit fiecare minut alături de voi”, a scris Roger Federer, pe Instagram.

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
15:41 Istvan Kovacs va arbitra Universitatea Craiova – Rapid 14:42 Bernadette Szocs – Chen Meng e LIVE STREAM în AntenaPLAY (sâmbătă, 05:45). Duel pentru semifinale, la WTT Champions Incheon 2024 14:40 UPDATEGică Hagi, ofertă uriaşă din Emiratele Arabe Unite! Anunţul făcut de impresar: „A plecat, azi e în Dubai”. Reacţia lui Hagi 14:24 LPF a schimbat regulamentul, iar Dinamo – Petrolul se poate juca cu fani în tribună! Anunţul oficial 13:58 Ioan Ovidiu Sabău, despre revenirea lui Chipciu la echipa naţională: „Va fi luat în calcul cu condiţia asta!” 12:58 Raul Rusescu a anunţat care e atacantul pe care l-ar lua „cu ochii închişi” la FCSB. Sfat pentru Gigi Becali 12:53 Sepsi – CFR Cluj LIVE TEXT, ora 20:30. Echipa lui Mutu nu mai are voie să facă paşi greşiţi în lupta la titlu 12:34 Flavio Briatore a fost externat după ce a fost operat cu succes: „Mi-au găsit o tumoare benignă la inimă” 12:13 Cristi Balaj, anunţ despre jucătorul pe care CFR Cluj îl poate vinde în Premier League: „Va ajunge la un club important!” 12:04 Antrenorul celor de la Leicester a fost dat afară după ce a avut o aventură cu o jucătoare Vezi toate știrile
Pe același subiect
Novak Djokovic, Cristiano Ronaldo al tenisului
Tenis • 25 ian., 18:30
Novak Djokovic, Cristiano Ronaldo al tenisului! Comparaţiile geniale făcute de Patrick Mouratoglou între tenis şi fotbal
Roger Federer şi Rafael Nadal
Tenis • 17 ian., 21:09
Roger Federer a vizitat Academia Rafael Nadal! Imagini de colecţie cu cei doi mari campioni
Imagini de colecție cu Roger Federer, în vestiarul Africii de Sud
Alte sporturi • 29 oct., 11:30
Imagini de colecție cu Roger Federer, în vestiarul Africii de Sud, după finala Cupei Mondiale
Roger Federer, răspuns direct când a fost întrebat dacă îi este dor să joace împotriva lui Rafael Nadal
Tenis • 16 oct., 13:25
Roger Federer, răspuns direct când a fost întrebat dacă îi este dor să joace împotriva lui Rafael Nadal
Nick Kyrgios şi Mike Tyson, interviu de colecţie
Tenis • 5 oct., 14:14
Nick Kyrgios şi Mike Tyson, interviu de colecţie! Australianul a dezvăluit cel mai dificil adversar din „The Big 3”